ale tak pokiaľ nemáš zase sedavú prácu a nesedíš pravidelne niekoľko hodín denne, tak si myslím, že sa nemáš veľmi čoho báť. jednoducho všetkého veľa škodí, a to proste platí aj pri sedení aj pri státí všeobecne.
Kŕčové žily
nohy ti môžu opúchať aj keď sedíš. nemusíš stáť celý deň, aby si s týmto neskôr mohla mať problémy.
ak sa mozem spytat - opuchali ti v pravidelnych intervaloch akoze napriklad len vecer? lebo mne sa to teraz deje a neviem, ze co je zle. ani nestojim cely den, ze by to bolo z toho alebo co.
Áno, dosť ma bolievali nohy, aj mi opúchali, nevymýšľala som si to. Nechal ma doma, poradil mi, čo kúpiť a šla som na PN, kým mi to neprešlo.
"Iba tak" to istotne nebolo, nemám rada, keď niekto zľahčuje choroby, diagnózy a veci podobné. Ty nevieš, čím si ten človek prechádza, na každého to môže vplývať inak. A písala, že mala aj bolesti, tak asi to nebude až taký hypochonder :)
tak super, aspoň si si oddýchla, to veru nie je sranda. mňa by veru môj doktor nenechal doma iba tak s takýmto niečím.
Nie, ja už nemávam vôbec bolesti. Predtým som mávala aj také stavy, že som nemohla ani stáť na nohách, čo ma to tak bolievalo. Som s tým bola vlastne aj na PN, tak som rada, lebo doma ma už išlo poraziť popravde. :D
Zdenika, co znamena relativne davno? Niekolko mesiacov alebo rokov? A nohy ta uz absolutne ani len nepobolievaju? Myslim teda tie miesta, kde sa vyskytuju zily.
Užívala som tie tablety relatívne dávno. Už je tomu viac ako rok a žíl som sa zbavila úplne, nemám ani náznak.
to už asi záleží aj na genetike, či sa ti to vráti naspäť alebo nie, či?
Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.