no ved jasne, to su take tie momenty, ked uz take veci ako financie neriesis. zdravie by malo byt zakazdym jednoznacne na prvom mieste, kazdy to tak vsak nevidi.
Kŕčové žily
ja už som popravde pozerala kadečo, už mi bolo jedno, koľko to stojí, hovorím si, že do toho proste zainvestujem.
machiia, prosim ta a to sa ako uziva? je to vo forme tabliet, ci ako?
Blanche13 ved prave, mne na nom vyhovovalo najma to, ze je cenovo dostupny, ine "lieky" mi prisli az predrazene by som povedala. kazdopadne mne pomohol, tak si myslim, ze by mohol aj dalsim.
tiez si myslim, ze to vie byt velakrat velmi bolestiva zalezitost, aj ked teda v mojom pripade nebola, ale zalezi, v akom stadiu to clovek ma.
jasné, že to vadí každému, kto ich má, ani ja s tým nie som úplne v pohode. a kto ti poradil, ak sa smiem spýtať? ako si sa k nemu dostala?
dudinka57
Mýliš sa moja zlatá, vôbec to nie je normálna bežná vec, teda často sa vyskytuje u žien i mužov ale nie je to v poriadku, pretože vraj to škodí na srdce .. kto má už poriadne varixy tak to už môže aj bolieť ja mám taký už od 23 rokov a to som ani nerodila, pred rokmi ma doktorka poslala k chirurgovi ale tam mi povedali že po tých invazivnych zákrokoch sa to zvykne takmer vždy vracať a to už ani nehovoriac ako to bolí ..
Dnes sa to už odstraňuje aj iným spôsobom, menej drastickým ( laserom, sklerotizaciou a pod. ) no ja sa veľmi obávam toho, moja sestra pracuje v zdravotníctve a povedala mi že ten liek Detralex je na to najlepší .. ona nemá takmer žiadnu žilku a mne sa posledné roky urobili okolo členkov aj vyššie a to ma veľmi trápi lebo v našej rodine nemá absolútne nikto také postihnuté nohy ( môj starký to mal tak to si spomínam aj z detstva) a neviem či mám skúsiť nejaký ten liek, ja zle znášam tabletky, vždy som mala radšej injekcie ale kŕčové žily sú podľa mňa ťažko liečiteľné - ja som skeptická ale nechcem nikoho odrádzať od liečby, je to dôležité aby to videl cievny lekár..
Počula som od niektorých že aj Devenal im pomohol lebo veď viete aký je ten Detralex veľmi drahý no ak by to pomáhalo oplatilo by sa to brať ?
mne pomohol na krcove zily Devenal, ked uz som si myslela, ze mi ozaj nic nepomoze, ale som rada. zakazdym, ked som sa pozrela na svoje nohy, tak mi bolo do placu, popravde:) asi sa s tym vie stotoznit kazda, ktora ich ma.
Krem na krcove zily - hespac.com Pomohlo mi to.
Ja som skusala rozne kremy, ale bohuzial ziadny wow-efekt( a uz mi to naozaj zacalo vadit, takze som sa zapisala na ultrazvuk doktorpro.sk a budem to konzultovat s lekarom, uvidime, co sa s tym da robit
no tak v takom pripade treba zakrocit znova a bojovat proti tomu, kym to proste nebude dobre:)
Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.