veď podľa mňa ani nikto nepovedal, že nemôžu:) pravdaže môžu, obezita rozhodne nie je podmienka. len potom keď človek nemá problém s nadváhou, potom logicky treba hľadať problém inde :D A myslím si, že človek, ktorý nimi trpí, tak vie aj sám už tak nejak odhadnúť príčinu ich vzniku.
Kŕčové žily
no ja teda obezna nie som ani zdaleka a mam ich, krcove zily mozu mat aj chudi ludia, to je jasne. som toho zivym dokazom.
no ved jasne, obezita=puchnutie noh, krcove zily, dalsich tisic inych problemov.
a nevies ju nejak namotivovat? napriklad zacat cvicit spolu alebo co, tiez som sa dala so segrou na pilates, chodievame pravidelne, samu by ma to asi nebavilo, ale takto ked mas s kym, tak je to pecka. navzajom sa motivujete:) ubytok na vahe by jej mohol velmi pomoct. ako fyzicky, tak aj dusevne, samozrejme.
No len je to také smutné veľakrát, človek sa proste len musí prizerať, aj moja sestra je obézna, predtým taká nebola, ale keď jednoducho si sama nevstúpi do svedomia, tak jej nepomôže nikto. Je to čisto len na nej.
No ono clovek moze byt aj uplne zdravy, len ta vysoka vaha nerobi dobrotu. S rastucim cislom na vahe pribudaju skutocne aj dalsie choroby. Krcove zily su jednou z nich. A teda mohla by som pokracovat do zajtra, co vsetko sa k tomu vie pridruzit, ale bola by som tu pravdepodobne do zajtra.
tak taki ludia fakt ze v zivote nedopadnu dobre, ale otvorit oci jej ty zrejme nevies. sama musi prist na to, co je pre nu najlepsie.
tak ale nastastie vela ludi je takych, ktori s tym nieco robit chcu a realne to aj zacnu riesit. mam kamaratku, ktora ma taky hrozny zivotny styl, ze uz neviem, co s nou. najhorsie je, ked clovek sam nechce spravit nejaku zmenu a pohnut sa z miesta. vtedy nepomoze uz ozaj nic.
Tak jasné, že takýto spôsob života ešte nikomu neprospel, ale nemusí to byť vyslovene len preto. Inak ale veľa ľudí sa ozaj zbadá až keď je neskoro v tomto.
No akoze som si vedomy toho, ze som si to v podstate zapricinil. Sedavy sposob zivota a obmedzeny fyzicky pohyb k tomu jednoznacne prispeli, cize absolutne sa teraz vyhovarat nejdem, ze by to nebola nejak moja vina alebo co, pretoze si myslim, ze som si to sposobil len ja sam.
Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.