Kŕčové žily

Táto diskusia patrí k článku: Kŕčové žily
Kŕčové žily

Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.

vricka86

spravna strava toto vie takisto dost ovplyvnit. ak clovek konzumuje dostatok vlakniny, orieskov, primerane mnozstvo ovocia a zeleniny, to riziko vies proste nejak eliminovat jednoznacne.

nurse87

ono to asi ani tak mozno nesuvisi s tym, ako velmi su tie zily navrete. ale skor ide o to, ze ak tie zily vznikli nasledkom trombozy, tak to zaiste aj boli. a to uz je veru ovela vaznejsi problem ako "iba" krcove zily". ja trombozu sice nemam, ale teta ma.

huckerika

pravdaze vedia aj boliet. kazdeho asi nie, ak mas dve tenke zilky, tak to asi nepocitis, ale ked su uz take riadne navrete, tak mozes mat aj bolesti.

machiia

tiez som si myslela, ze to je taka vec, ktora proste musi uz zabrat na 100 percent, ked jednoducho nevies, co s nimi. neviem ale krcove zily aj bolia? ked sa to velakrat riesi zrovna tou operaciou. ci je to ozaj len vec estetiky?

dudinka57

tak to je inak dost smutne, si zober, ze niekto sa proste spolieha na to, ze ides jednoducho na operaciu, aby sa tych krcovych zil zbavil nadobro a nakoniec sa to uplne minie ucinku. katastrofa a skoda penazi zaroven.

1mini2

No by si sa divila. Ale tak zase si chcu byt asi isti, ze sa im to proste nevrati spat si myslim. Ak to teda tak skutocne aj funguje, lebo netusim, v zivote som na takom zakroku nebola ani dufam nebude na to dovod :-D A vlastne ani nepoznam nikoho, kto by nieco taketo mal za sebou.

vricka86

akoze moznoze su aj take extremistky, ktovie :D jedna zila (ani 3-4) zase nie su taky stav, aby siel clovek hned pod noz.