Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
ahojte,
včera zeleninová pol+pečený zajac+ryža, neskôr ovocie
dnes obložená kaiserka na raňajky, obed ako včera, bez ryže a ešte si dám asi mozarelu s ľadovým šalátom, bazalkou, paradajkou
pečivo a chleba by som chcela čo najviac obmedziť, a kedže idem po PNke už do práce, mohlo by sa mi to podariť:-)
ahojte kocky,vidim,ze sa tu nic neudialo.ja po vikende pracovnom ranajky som mala ovocie,obed ryzu+ kuracie+cviklovy salat.A vecer polievku+3 mandarinky.dnes smothie,a obed bude grilovany syr Michalovska tehla+zemiaky.A v praci uhorka salatova,a piolievka zeneninova.pekny den vam prajem.
ahojte kocky.
Maoam no vidis,sama nechapem,co to bolo v noci.Bolo mi tazko od zaludka,v praci som si dala 2 jablka,a v pohode uz bolo.manzel neveril,co som vystrajala v noci.ked som mu to rozpravala,tak povedal,od teba tolko samokritiky som nikdy nepocul.ja som mala na ranajky 2 banany a doobeda jablka -obed v praci polievka,a po prichode domov knakebroty s ementalom+ velika paradajka.emental dobry,a neni mi z neho tazko.to len dnes mam,dostala som chut.Vikend mam pracovny,spravim si do prace dusennu zeleninu+ kuracie maso opecene.
Helus, Helus, to co si vystrajala? tato cokolada je samy tuk (tusim tretina je cisty tuk), to je na tvoj zlcnik a pankreas fakt fasa, k tomu ten cukor, aaaaa a v noci...to si mala zachvat? :D
ha, ze ani za 100 euro :DDDDDDDDDD
jaj baby...
Kilecko: prepac, ze to vyznie, ako ze ta zdrbem, ale prosimta, ak vazne chces daco zmenit, pokus sa postupne komplet vylucovat tieto potraviny s vysokym glykemickym indexom (cestoviny, zemle bla bla)
ono sa to nezda, ale ... robi to v tele vela skody, narasta inzulinova rezistencia, atd., potom zasa navaly hladu, pocit ze 'budem spokojna az ked sa napcham' a ine
nerobi ti to dobre, eliminovat na minimum, idealne nahradit inym
kilecko,verim,ze si sa z manzelom rehotala,az ste sa za brucha chytali.A to s tym sexom,nezartuj,ani za 100 euro.Ja som rada v posteli schulena do klbka.No a cokolada bola bez lepku,to som si precitala,ked som ju dostala.Ale mne nerobia tuky dobre a cukor.Ale telo potrebovalo asi cukry.mala som si dat 1 mandarinku.
Helus to sa mi ani nechce verit ty v noci a pol cokolady to je na tu celiakiu jak vysita a ze ti bolo zle to sa ti ani necudujem ,ale aspon si to zapamatas a vies co dam ti radu ak sa znovu zobudis zobud manzela maj sex a uvidis ako ti bude rano dobre.
Ja ked som to od teba citala tak som sa smiala a manzel ,ze co sa smejem a ze ked ti to precitam zasmejes sa aj ty a smiali sme sa obaja ,neboj to nie je skodoradost ,ale ty co sa tak zdravo stravujes a nemas rada kolace tak po polnoci pol cokolady zjest neuveritelne .
Este ,ze si mala tu zeleninovu polievku ,neboj tebe ta cokolada neublizi co sa kil tyka ,ale na celiakiu to je bomba.
Ja som dnes jedla zemlu so salamou ,cestovinu s maskom a na veceru cottage.No nic zdrave a uzasne .Mam kilo navrh a tak pritvrdim v jedeni.
a tu je recept na vcerajsiu polievku.
1 velky zeler,1 ks petrzlen, voha 1 1/2 l,sampiony,celerova vnat.
Zeler+ petrzlen nakrajat a dat varit do vody,kde vlozime bujon.Potom rozmixujeme,ale ja som len roztlacila,tym co sa pouziva na zemiaky.Na oleji orestujeme sampiony,ak mame tak dame por,ja som dala cibulu,a restujeme s celerovou vnatkou.potom vlozime do hrnca s celerom,a nakoniec dame petrzlenovu vnat.
ahojte dievcata.napisem vam co sa mi v noci prihodilo.vcera poobede som jedla normalne,potom som varila polievku,a dostala som vcera 250g veliku cokoladu Milka -buble.isla som spat o 22 a nemohla som zaspat,nakoniec som zaspala,a zobudila sa o 00,23 a isla do kuchyne,zobrala cokoladu,a 1/2 tej cokolady pri cikani som zozrala.potom som isla normalne spat,ale rano,ako mi bolo zle.
Kilecko,ked toto budes citat,tak ani neuveris,ako ma poznas,ze to neni mozne.
Maoam.Mas pravdu mne sa podarilo schudnut a vlastne z tej pomyselnej slavy si zijem a som relativne spokojna ,ale urcite najradsej by som bola keby som take 3 az 4 kg dala dole .Viem ,ze pevnu volu mam ,lebo inac by sa mi schudnut nepodarilo.
Inac s tym jedlom som na tom tak ,ze mi chuti a vsetko a piate cez deviate ja zjem sladke a mam chut hned na slane a za tym hned klobasu a zaludok v pohode ,mne vlastne ked nejem a som hladna pomoze sa najest a som v pohode.A preto sa musim drzat na uzde ,lebo keby som v tom pokracovala tak som zas tam kde som bola .Inac ja mam vybranu stitnu zlazu a vzdy som sa vyhovarala ,ze to je aj tym tie kila ,ale prisla som na to ,ze to su len vyhovorky .
Vyzerame tak ako sa stravujeme .
Je pravda ,ze kym som bola mladsia ,tak pre mna zhodit dake to kilecko nebol problem ,ale s pribudajucimi rokmi to uz ide tazsie hormony urobia svoje ,ved 50 sa blizi,alebo nie je to zas vyhovorka .
A vyhovovalo mi chudnut tu na nete so zenami ked sme drzali 90 dnovku podporovali sme sa a dokonca aj den ked sme mali pit iba vodu som vydrzala .
Takze nakopnut sa viem ,lebo aj tak to clovek musi zvladnut sam ,ale ked nas je viac tak ma to bavilo .
Jest iba zeleninu a ovocie by som urcite nezvladla ak aj ano tak iba kratkodobo .Vedela by som sa uskromnit denne tak s krajickom chleba aj sladkosti by som sa vzdala ,orieskov,cipsov ,ale sem tam mam pocit ,ze musim zhresit ved uz nemam taku nadvahu .
Chcem sa zdravo stravovat ,ale nie ako vegetarianka .Tak papat z kazdeho rozka troska ,ale samozrejme ze hlavne zdravo .
Tak si musim sama najst tu spravnu a zdravu cestu v stravovani.
ahojte dievcata,ako sa vam dari.Ja som dnes mala na obed fazulu v paradajkovej omacke+ zemlicku.Taku chut som dostala,na take jedlo.Doobeda ovocie.A vcera som si urobila tu pecenu mrkvu,bola velmi dobra.A idem na zajtra do prace varit celerovu polievku so sampionmi.uvarim,a recept napisem sem.