Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
ahojte žienky, ja vás aj čítam ,aj som sem písala, ale nikdy mi to neodoslalo ten príspevok, jedujem sa už na túto stránku, neviem prečo mi to blbne. No ale k veci ja sa akosi začínam približovať k môjmu cieľu, pomaličky ale isto, cvičím pravidelne už pár mesiacov bude to už pol roka pod dohľadom aj sa stravujem správne zdravo, občas prehrešok a ide to. Moja váha teraz je 59kg s tým, že teraz idem viac posilňovať a spevňovať, hlavne stehná, zadok moje najhoršie partie. Inak mám normálne že biceps aj trices a že svaly sú tam vidieť :D otec sa mi smial nech už prestanem, ale je to super, už ani nejde o nič, len o to že ma to chytilo a beriem ako súčasť svojho života. Svadba sa mi blíži a ja chcem byť neodolateľná nevesta hih, ale nie hlavne nech som spokojná sama so sebou. Som na seba pyšna, lebo zo začiatku to bola teda makačka aj čo sa stravy týka, teraz je to úplne o inom, jem toho viac aj zhreším, pečiem muffiny sa ma stále držia :D dnes som piekla ľanový chlebík mňamka. Bola som dnes aj u kaderníčky a mám také do medena vlasy páči sa mi to veľmi.
Maoamka mala by som ti asi fotku poslať, aby si nezabudla ako vyzerám :) ozvem sa ti.
Helus ty si ideš pekne za svojim, super mňa vždy poteší keď napíšeš aj keď si niekedy jediná, ja sem chodím sem tam.
Kilečko stále v tom kolotoči? Ale nie vieš ono je to ťažké, keď si to v tej hlave nepreberieš, prvotne nájsť cieľ a potom to ide ľahšie ani tú motiváciu už nebudeš potrebovať, len treba ten pohyb, ale strava je 70 % podľa mňa, pečivko nejedz, keď tak knakobroty ja si kupujem ražné s cottage, šunkou, bielka, tuniak, losos, špenát je toho veľa čo môžeš papať a zdravo. Držím palčeky :)
R: celozrnné pečivo+maslo
O: šošov.pol+opekané čínske rezance
V: párky, kečup
ahojte kocky nestiham nic,len si vas precitam a idem do postele rano vstavam o 4,50 do prace.bola som dnes na seminari pre bezlepkarov,aj som si nakupila hotove chleby 3ks.Budem mat do zasoby.Bola som gratulovat vnucke mala 1 rocik,a teraz doupratovavam a zehlim si veci do prace.prajem vam pekny zvysok soboty,a este krajsiu nedelu.
R: acidko, ryžový chlebík
O: cigánska+zemiaky
V: nastruhaná mrkva+jabko+med+škorica
Dievcata ja bez riadnych ranajok do prace ani nemozem ist by som skolabovala plus na lacno pohar vody potom si dam kavicku v praci obed a doma polievku alebo naopak a na veceru cottage ,alebo uz nieco lahke .
Keby som bola celiaticka tak by som chlieb a ine pecivo tiez nejedla to mate riadne obmedzenie ,ale co uz ked je zdravotne obmedzenie.
Vypekam a tesim sa ked rodinke kolaciky chutia a ved aj pomahaju vsetci pri peceni ,takze ja sa pri tom nenarobim mame to spolocny relax.
A z tymi nakupmi mas pravdu ludia nakupuju ako sialeni ako by mali 5 zaludkov ja to tento rok riadne skresam ved su to obycajne dni iba ta atmosfera je neobycajna a ide o sviatky pohody a nie obzerstva.Stedrovecerne zvyky zachovam a ostatne dni clovek jedava aj tak normalne ako po cely rok .Potom ked je nakupene kopec jedla tak sa clovek len vynukuje a prepchava aby sa to nepokazilo a nezhnilo.
Jess, minula sa mi zásoba, ale už som doplnila a dala som si na večeru
Muffinecka, ako ti už bolo písané, vymeň raňajky s večerou. Na večeru žiadny chleba, pečivo, zemiaky, ryža, cestoviny, ale skôr ten cotage, mozarelu, príp mäso z obeda, ale bez prílohy, nejaký šalát
slnecnica ak Ti mozem poradit daj si aspon jogurt. Nemala by si nechat zaludok hladovat.
Fleur-de-Lis, ja som hladná, ale cvičím žalúdok, pretože chcem obmedziť pečivo a chleba, čo tak zbožňujem. Keď si na to zvykne, nebude protestovať.
muffinečka ja by som na tvojom mieste ten tvoj jedalnicek otocila. To co jedavas na veceru jedla by som asi tak na ranajky a to co na ranajky zase na veceru.
Ďakujem vám :-)
Takže. Môj jedálniček je rôznorodý. Raňajky moc nejedávam , iba občas keď sa ráno zobudím hladná. Do školy si beriem čistú vodu, niekedy zeleninový šalát, poprípade ešte aj cottage cheese + nejaké to ovocie. Tá horšia varianta, škoricovník si kupujem ešte k tomu. Nie často, ale predsa. Prídem domov natlačím sa obedu, čo naši navaria, potom si dám kávu s mliekom , cukrom. A mám potrebuje jesť ešte sladké, tak si dám niečo. O hodinu znovu. Na večeru si dám buď zapekanku alebo obed čo bol, alebo chlieb s niečím. Plus problém je aj cvičenie, upustila som od neho , sem tam sa odhodlám pocvičiť, alr je to biedne. Keďže sa stále cítim unavená a v skratke, som už zlenivela, je to hrozné. Dúfam, že to zmením :-)