Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
Dakujem Helus :-)
Dnes ráno jogurt+banán+mandarinka, obed kapustová pol+kuracie kusky a zemiaková kaša, večer šunka+vajíčko+paradajky
Ta polievka vyzerá zaujímavo, aj ked ja nejak pohanku nemusim, urcite vyskusam, kludne pridavajte aj dalsie recepty :-)
Kilecko: zakladom je byt za kazdych okolnosti so sebou spokojna, aj ked si este iba na ceste k cielu, ale uz si vela zvladla, takze to ide, proste treba vydrzat a je to zmena komplexna, dlhodoba...takze hlavu hore a nerob si sama prekazky, brzdy, blokady - skodis si tym iba, samu seba vzdy podporuj, bud spokojna s tym a ten chlieb redukuj, ked vies, ze ti to nerobi dobre
nic sa nedeje, kazdy z nas niektore potraviny nezvlada, ine super a netreba robit tragediu z toho ani sa tyrat silnymi sebavycitkami...iba budes mat pocit viny, zasa ta to da psychicky dolu a kolobeh zasa zacina, spirala smerom nadol...
to fakt nema vyznam
a nikto nie je dokonaly ani perfektny, taky clovek sa este nenarodil :D, takze ostan v pohode, ako sa len najviac da
ono ked budes so sebou spokojna, ked ocenis na sebe to, ze sa snazis, ze na sebe pracujes, podporis sa sama a telo sa ti odmeni tym, ze bude este lepsie spolupracovat
to je ako s kazdou inou pochvalou za iny 'vykon' ci uspech
strach odburavat sa da tiez iba postupne, ale vzdy sa s tym da nieco robit
inak este jedna vec: je velmi pravdepodobne, ze ti chybaju mineraly, vitaminy, zvlast B1-B2-B3-B5-B6 + magnezium
vtedy byva tiez vyssia nervozita a snaha kompenzovat to cukrom ci inymi nezdravymi vecami pre telo, ktore roztocia spiralu vykyvov v glykemickej krivke, zasa sa spusti hlad na sladke, vlci hlad vecer atd atd atd
Maoam.
Mas pravdu ja mam strach sa vratit k starym kilam a teraz ked nad tym tak rozmyslam tak pred 2 rokmi ked som mala tak od70 do 72kg som bola spokojna ,ale ked som vybehla nad 80kg tak som sa spamatala a spravila som si premenu sama na sebe a som bola velmi spokojna .Zdvihlo mi to sebavedomie a pripadala som si sexi dobre sa mi teraz nakupuje ,zmenila som farbu vlasov ,dlzku a je to super .Pitny rezim mam doma v priebehu dna vypijem tak 2 litre vody.Stitnu mam vyoperovanu a euthyrox 137 beriem kazdy den na kontrolu idem v decembri tak uvidim.Moc som teraz pridala chleba a ked som nervozna tak siaham castejsie teraz po cokolade .Ked som bola na 90 dnovej diete tak mi na sladke chut nesla .
Pohyb mam ,ale lajdam v cviceni som leniva musi ma to jednoducho chytit .No tak je to so mnou.
* menej vystavenI
kilecko: ahoj, nepodliehaj v prvom rade uzkostiam a panike...to nema vyznam, akurat zbytocny stres a to nema priaznivy vplyv
kilecko, pijes dostatocny objem tekutin pocas CELEHO dna od rana do vecera?
to je velmi dolezite
dalej - stitna zlaza, L-thyrox mas v akej davke, hodnoty su aktualen v norme?
k tvojim prispevkom, myslim si, prepac ak je to prilis osobne, ze u teba je dost viditelny akysi vzdy pritomny strach ci obavy
vnutorny chronicky strach, ktory clovek pocituje casto roky ci desatrocia, napätie (aj ohladne hmotnosti) velmi blokuje a paradoxne vedie k tomu, ze mnohi pacienti naberaju na tuku, aby sa citili bezpecnejsie, menej vystaveny utokom okolia
ked sa tento strach podari eliminovat, telo uz nadbytocny tuk nepotrebuje a kila idu dole akoby same od seba...je to otazka psychickeho, mentalneho nastavenia
takisto neustale vycitky voci sebe samej, sebatrestanie sa, zly pocit zo seba, 'sebatyranie sa', za to, ze clovek podlahol alebo nie je perfektny....to vsetko hra velku rolu
je to uplne zbytocne
pohyb -ako si na tom? treba sa hybat, hybat, hybat, denne, pekne po meste, alebo kde byvas kazdy bozi den aj v zime svizna prechadzka, je to napomocne a ked to robis denne, velmi to pomaha, o.i. sa masiruje lymfaticky system, zrychli sa pohyb criev, zlepsi travenie, vylucovanie atd atd atd.
okrem toho trenujes svaly, pluca, mas viac kyslika v tele, metabolizmus to nakopne a proste zaoberaj sa inymi vecami,len nie jedlom
cim väcsia psychicky mentalna fixacia a' riesenie jedla', tym viac to rastie a tym intenzivnejsie to je a uprimne,ked si den vyplnis uplne inymi aktivitami, tak jedlo postupne prestanes riesit,co jest mas - vies a telo si samo nastavi vsetko, chce to cas a KLUD, bude dobre
Ahojte dievcata tato tema je o zdravom stravovani a to nemam a rano ked som sa postavila na vahu tak tomu aj zodpoveda to stravovanie .Som nad svojim limitom brrrrr .Tak a od zajtra bez chleba ,rano ovocie a zeleninka v priebehu dna ,lebo hore sa kila rychlo naberaju ,ale dole to uz ide tazsie .A nekarhajte ma ja som uz potrestana dost ked rano vyskocila rucicka na vahe .A tak idem od zaciatku a natvrdo,inej cesty niet .
Slnecnica dobry jedalnicek mas.Tak ti prajem v praci vela sil,a to pecivo urcite obmedzis,ked budes mimi domov.predsa si bola doma,a si zoberies,kedy chces.Ale v praci si odkazana,len na to co budes mat.
Tu je recept na tu pohankovu polievku.
petrzlen+celer+mrkvu nastruhat na struhadle,a osmazit na cibulkovom zaklade,zalejeme vodou,pridame bujon,mlete korenie a varime 3 minuty,vlozime preplachnutu pohanku,asi 1 hrst a varime do zmeknutie pohanky,a na zaver roztlacime 2 struciky cesnaku trochu majoranky a hotovo.
Jessical ahoooj som rada,ze si naspet na scene.Ja rano smothie banan+ pomaranc+kivi.Samozrejme,ze kava+ zeleny caj.obed bude zapekana broklica+1 bezlepkova zemlicka k tomu.Poobede nejake ovocie,a vecera polievka pohankovo -zeleninova.A ked bude hlad tak neodolam,a urcite nejaky pomaranc,alebo jablko.Uhorka mi moc nechuti,a paradajky nemaju chut,a karelab v praci nemozem,dlho mi ho treba zut.Domov prichadzam o 22,45 a varim si este caj bud bylinkovy,alebo zazvorovy.Pekny den vam dievcence.
Ahojte dievcata,
jedalnicek tu pisat nebudem, pretoze sa nestravujem vzorovo ale chcem aby ste vedeli, ze na vas myslim a mate moju podporu. Dzte sa...
Ja som v sobotu varila studeninu. Vydarila sa, tak si na nej teraz pochutnávam :) Je to veľmi zdravá vec a ľutujem, že som ju nerobievala častejšie, no už budem :)
Inak klasika, raňajky vajíčka so sezónnou zeleninou a obed grilovaná zeleninka tiež podľa sezóny. Teraz si k nej pridávam kel kučeravý, čo je veľmi zdravá zimná listová zelenina. Pred tým som jedávala málo zeleniny, takže tento rok objavujem a skúšam nové druhy :D