Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
plus cez sviatky mam bez tak prac.povinnosti a ine povinnosti a rozpravky si kuknem aj ja, ale budem aj vela na vzduchu,kedy to len bude mozne, musim - potrebujem
Fleur de lis: ja som typ, u ktoreho sa zaludok zobudza neskor, doobeda mi prijme iba tekutiny a okolo 10tej sa pomaly zacne otvarat, aj ked vstavam rano o 5.
To je uplne nezavisle od toho, takze bud ovocie, stavy, ked ranajky, tak az po 10tej (myslim syte).
Ja som potom rano/doobedu zasade bielkovinovy typ, sladke ranajky s vynimkou ovocnych stiav a obcas ovocia neznasam.
Sacharidove jedla mi pusti az okolo obeda/poobede, v kombinacii so zeleninou atd., vecer najviac ide zelenina, bielkoviny, cely den musim velmi vela pit, ja som velmi smädny clovek, musim zacat uz rano. Ked malo pijem, mam velke problemy, bolesti hlavy, busenie srdca atd. Sice som nizsej postavy a utla, ale vypijem minimalne 2,5l az tri litre tekutin za den.
Kilecko: kedysi som vypekala aj ja, uz ako dieta, adolescent aj neskor, pochadzam z rodiny, kde sa ficalo na klasickej nezdravej slovenskej strave, bohuzial a prenasalo sa to aj do mladosti. Az posledne roky som komplet vsetko zmenila - sama za seba a sama od seba a je to tak ovela lepsie.
Ja by som uz s tym cas nestracala a kto c hce, nech si zozenie alebo upecie sam.
Kedysi som ako blba travila hodiny tym, nakoniec sa vsetko rozdalo inym, s tym, ze akoby som to ani nebola robila ja, to ma tak nasralo, ze som s tym sekla.
A ti druhi bez namahy sedeli cele sviatky na gauci a napchavali sa tym, nad cim som ja stravila cele dni a hodiny popri skole a praci.
Ako sorry,na to kaslem, vazne.
A uprimne, osobne lepok nemozem, tak naco a ked niekto iny chce - nech si urobi sam, alebo nech si kupi. Co tu poznam ludi, vela je fakt lenivych ale beru radi.
Ja jem uz iba to, co RASTIE, s obcasnou vynimkou, obcas daco sladke kupim aj ja, ale je to smiesne mnozstvo oproti minulosti.
Ahojte ,vaha ma dnes potesila nie uplne ,ale ide to dole pomaly a isto.Viem nemala by som sa vazit ,ale je to moj zlozvyk dake clovek musi mat.
Vianoce a pecenie tak ja som ina ako vy.Ja vypekam.Medovnicky,medvedie labky,vysusovane pecivo,linecke a mlynkove to urcite musim mat napecene a ked peciem zvyknem si pri tom pustit koledy a navodim si tu vianocnu atmosferu .Plnkove kolace uz budem piect pomenej urcite z kolacikov ochutnam s mierou ,ale rodina si pochutna a oni s vahou nemaju problem .
Minule vianoce som chodila do fitka mozno si aj teraz kupim pernamentku pod stromcek s predstihom a budem chodit cele sviatky do posilky ,lebo mam 2 tyzdne dovolenku .Aj minuly rok som cvicila aj behavat som chodila von a tak som pri normalnom jedeni ani nepribrala tak do 2 kil najviac ,ale tie som hned dala dole .
Ranajky cerealna zemla s maslom a zavaranou kapiou,obed masko s knedlou no nemalo by byt a vecer polievka kapustova
keď máte na raňajky len ovocie a do obeda nič iné nejete, to vám neškvŕka v žalúdku? :)
Ja by som už asi po hodine nevedela čo skôr zjesť :) Ale som typ, čo je ráno hladný.
Ahojte, vitaj muffinecka
Na ranajky pomaranc, banan, mandarinky, obed bude hlivovy perkelt a kur vývar a co na veceru este netusim
Ja sa nestresujem s Vianocami, piect a vyvarat nemienim, uvazujem aj o tom, ze budem bez stromceka-hlavne je, ze budem doma, na gauči, pri rozpravkach :-)
muffinecka, vitam ta a napis o sebe viac, takto je zname iba to, ze mas stres, ktory kompenzujes jedlom, ale ako vlastne vyzera skladba tvojho jedalnicka?
Ahojte dievcata,
ja sa varenim na vianocne sviatky nezatazujem. Ved voljako bolo a volajako bude. Ak aj vaha pojde hore verim,ze nie na dlho. Po sviatkoch sa dam znovu na zdravsie stravovanie. Vianoce su vianoce a tak si urcite doprajem aj nezdrave jedla a vobec nebudem mat z toho stres a vycitky.
Muffinečka vitaj medzi nami.
Helus, ahoj, presne tak, mam sice velmi vela inych povinnosti, ale je neskutocne uzasne NEmusiet nic piect...cez Vianoce jednoducha strava vyhovujuca ako cez rok, bez lepku a cim jednoduchsie, tym lepsie.
Aspon sa vyhnem prepchatym nakupnym vozikom v supermarketoch a panike ako ked ludia na par dni nakupia tolko, co inokedy za mesiac...aaaaaa
Ten cas potrebujem beztak na ine veci a nemam najmensiu chut sa zaoberat travenim casu v kuchyni ako debil.
Ahojte kocenky moje.
Maffinecka vitam ta medzi nami.
Maoam pekne si to napisala,ved ty sa vyznas,a vies poradit,a povzbudit.
Kilecko ja si pametam na nase zaciatky,a som rada,ze sme v kontakte stale,aj cez emaily.Ty si uzasna zena,drzis sa statocne,schudnes,a potom pride trosku viacej jedla,u teba nejake kolaciky,grilovacka so susedmi,a uz mas par kil hore,ten JO-JO NAS PRIAMO MILUJE.Ale ty mu zatocis krkom,a zvldnes to.A budes zase so sebou spokojna,verim ti,a budeme ti drzat vsetky palceky.Dievcata idu vianoce,a ja nepeciem vooobec nic.Manzelovi spravim kremes nepeceny,a musi mu to stacit.Dcera bude piect,a da mi do malej krabicky,pre navstevu.U nas prevlada ococie,oriesky,slivky+susenne ovocie.A ja z mojej bezlepkovej muky jedine zemlicky peciem pre seba,a toasty.
Ahojte dievčatá chcela by som sa k vám pridať, ak by to bolo možné :-).
Som mladé dievča mám okolo 1,60m a mám už vyše 70kg. Každý deň sa odhodlávam zdravšie sa stravovať, cvičiť. Problém je škola, v ktorej mám len stresy. Prídem z nej domov a všetko ma opustí a navyše, vždy sa mi strašne chce spať. Kedysi to tak vôbec nebývalo. Musím to už zmeniť. Pomohli by ste mi? Nedostávam ani len malú podporu od okolia, mrzí ma to.