Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad

carey

Ahojte, Heluš držkaj sa, mne majú trhať zub osmičku, ale stále to odkladám, lebo je tak dosť vnútri a bojím sa toho a teraz o týždeň idem na opravu jedného zubu, no nech to mám už za sebou, beriem si tiež voľno na celý deň. Dúfam že tá bolesť čoskoro prejde.
Ja som si ráno bola zacvičiť nohy a ramená, zajtra ma asi bude bolieť celý človek zo svalovice, ale to je príjemná bolesť a chystám sa zajtra už začať piecť, samozrejme že zdravšie verzie, perníky špaldové, muffiny bez múky a kokosové-tvarohové guličky. Inak baby aj u vás bol Mikuláš ? Ja viem si poviete, že šak to je pre deti, ale včera u nás v práci no koniec, od každého som dostala dáku sladkosť alebo ovocie v lepšom prípade, tiež od frajera no neviem kto toho toľko poje, šak to mám na štvrť roka pri mojom jedení sladkostí, ale tak budú sviatky, teraz mám voľnejšie jedenie, môžem si dať v podstate všetko, ale ja ani nechcem to je to :D takže len trošku vianočného pečenia ale to mi stačí. Tak napečiem a donesiem do práce a ponúknem kolegyne nech si dajú :)
Prajem pekný víkend, ja pôjdem za chvíľu za priateľom chceli sme ísť pozrieť vianočné trhy ale nestíhame, môj pracuje, tak budeme odpočívať.
Držte sa papa, napíšem potom ako sa vydarili dobrotky :)

Helus

Maoam dakujem,do ranasom opuchla,a trha ma a boli v kosti pod byvalym zubom.Mala som ist do prace vikend mam pracovny,ale musela som volat,ze nepridem beriem si 2 dni dovolenku.NO tak som ubolena na analgetikach.Pekny vikend vam prajem.

Maoam

Helus ahoj, sucitim s tebou ohladne toho stomatochirurgickeho zakroku, prajem ti skore zotavenie a nech sa rana riadne zhoji, trva to trocha dlhsie, zvlast ak tam bol zapal, inak mrtvy zub je pre organizmus velmi skodlivy, vela ochoreni je podporovanych prave mrtvymi zubmi a zapalovymi loziskami pod nimi, ked je nerv prec, boli casto zapal POD (vratane okostice, na ktory to zo zubneho lozka moze prejst, ak sa nekona vcas)...

stomatochirurgovia nezriedka zazivaju pripady, ze ak odstranili chory zub(zuby), ci mrtvy zub(zuby), tak sa pacientom zlepsilo chronicke ochorenie alebo niektore tazkosti aj uplne vymizli...

Helus

Ahojte dievcata ja dnes stravovanie nula bodov rano2 banany,potom pred trhanim zuba krehke platky so sunkou,a teraz vecer ryzovu krupicu.Zub je vonku,ale boli ma to viacej,ako ked som ho mala,a to thhanie v rane no hruza.prajem vam pekny vikendik.

Helus

Ahojte kocky.Ako sa mate,a ako ide stravovanie.Ja som dnes mala obed neskoro o 17 po navrate od zubarky.opekane zemiaky a cvikovy salatik,viem ze nic moc,ale nemala som sil si spravit nieco ine.Zajtra idem na stomatologicku chirurgiu na extrakciu zuba stolicky.Som z toho trosku mimo,mam velmi zle skusenosti z trhanim zubov.takze zajtra rano v praci a potom sado maso.Ale uz ma nic boliet hadam nebude.Uz trpim 3 mesiace,stale cistenie,a dookiola.Ale mam velmi milu pani zubarku,zavolala som,a vzdy vysla co najrychlejsie v ustrety.idem si uvarit zazvorovy cajik,a pomaly sa dat do poriadku sprcha a skoro zalahnut.

Helus

Ahojte kocky.
Fleur-de-lissuper jedlo zajtra si spravim take ked pridem z prace.
Carey super,tesim sa s tebou,a urcite budes pekna+atraktivna nevesta.
Dievcata pred chvilou som dojedla super veceru co tu bol pridany tie paradajky opecene+zaliate vajickami+na vrch mozarella.jedla som to s karelabom super vecera.Zacala som ist tvrdo na stravu,vysadim aj moje bezlepkove zemle,a ostanem len na platkoch knakebrotovych a kukuricnych.Viem ze kukuricne,nic moc,ale vzdy lepsie,ako chlieb,alebo zemle.ja stale doobeda ovocie.Zeleninu mam problem jest,mam problemy so zubom uz 3 mesiace,zubarka mi isla robit mostik a obrusit zuby na korunky 2 a vytrhla mi nerv zo zubu a odvtedy ta potvora robi saraparu.uz som mala 3x antibiotika trosku sa to ukludnilo,ale zase zacalo.vcera som sedela v kresle 90 minut.A cistila mi to,snazi sa zubarka,ale ja uz moc neverim,ze z toho nieco este bude.Kazdy zub kde vytrhli nerv,po case liecenia isiel von.Kazdy bolel,aj ked bol uz mrtvy.Ale som sa rozpisala.Vecera bola uzasna,doporucam vyskusat dievcata.

Fleur-de-lis

Ahojte, dnes sa mi večera chutne vydarila, aj keď to nemusí rovnako chutiť každému, ale mňa tá kombinácia oslovila, tak napíšem.
Na panvici orestovať na drobno nakrájanú mrkvu, paštinák (soľ, estragon, paprika,čierne korenie) potom pridať nakrájané šampiňóny a pór a na koniec dochutiť sójovou omáčkou. Tá najzdravšia nie je a možno by tam ani nemusela byť, ale niečo mi tam chýbalo a potrebovala som to rýchlo dokončiť tak som zvolila túto variantu.
Plnila som tým "tortily". Sebe som ich robila bezlepkové na spôsob palaciniek - vajce, voda, kasava múka, olej, soľ. Také riedšie cesto ako na palacinky som spravila a opiekla na panvici.
Ešte pred plnením som ich potrela bylinkami ochuteným bielym jogurtom lebo som si nestihla spraviť avokádový dressing. No bola to mňamka pre môj jazýček :)

Maoam

Carey, posli fotky aj kvoli vlasom :D, ja som si moje nechala narast, mam ich loknave, to vies a za dva roky mi narastli z dlzky pod bradu uz do viac ako pol chrbta...vyzera to super ;D, take dlhe som mala naposledy pred snad 20timi rokmi haha

Maoam

Carey: ahoj, woooooooooooow! tak tomu hovorim uspech, ta svadba ta teda riadne nakopla a motivovala, vsetka cest, pamätam si, ako si tento rok prisla v inej teme s tym, ze ides chudnut tusim z cifry o 7kg vyssej, tak gratulujem k uspechu, vydrzi a tesim sa, ze si to dala, na tvoju vysku je to fasa hmotnost a to este cvicis, takze musis vyzerat fantasticky - posli foto :D

a napis viac do mailu, kedy sa idete brat a tak, este raz klobuk dolu, viem ake to bolo tazke u teba s tou sebadisciplinou v istych fazach

Kilecko - asi by si si mala najst nejaku veeelmi silnu motivaciu, ja viem, ze svadba to nebude :D, ale mozno nieco ine, co by ta riadne vnutorne potiahlo

kilecko

Carey ahoj som rada ,ze sa ti tak dobre vedie .Tak tvoja motivacia je velka svadba a fajn ,ze cvicis ja si tiez myslim ,ze 70 percent je strava a ostatne pohyb a hlavne pitny rezim.Tak ako vzdy vypekas mafinky .
Ja som no ako si to pekne napisala v kolotoci ,ale skor na hojdacke a hlavne lajdacka v stravovani je to v hlave ,ale prax mi chyba .Aj sa snazim ,ale potom prehresok ,ale som este stale v norme ,ale urcite to dam po vianociach dovtedy sa musim drzat striedmo.
Zdrave stravovanie je super len to musi byt celozivotne ,lebo inac je to len vykrik do tmy.Teoria je jedna vec a prax druha .
Tak idem dalej.....