Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad

carey

Ahojte babulky, prajem Vám krásne sviatky, viem dnes je ešte normálny den, ja som si zobrala dovolenku, bola som si zacvičiť, idem mamine pomôcť so šalátom, kapustnica sa varí a tak pomaličky. Večer s priateľom ale robí celé sviatky tak veľmi spolu nebudeme. Inak už máme pračku aj televízor čo krásne hrá, idem dnes objednať záclonu do kuchyne, ešte stôl a máme aj hotovo, potom už len skôr drobnosti ako luster, koberec postupne všetko.
Dúfam že sa máte dobre teda vrámci možností a tešíte sa. Ja sa tento rok asi tak skutočne teším ako ešte nikdy a asi viete prečo :)

kilecko

Ahojte dievcata.
Ach tie zuby.Ja mam tiez zlomeny a som objednana az po novom roku este ,ze ma neboli a dufam ze vydzi .Mala mi to opravit hned a nie 1 mesiac cakat a potom si to dobre zacvakam .Nemala vlada dat vlaky dochodcom zadarmo ,ale mala sa pozriet na zubarov to su ksefty pravidla ziadne plati clovek ani nevie za co .Inac moje zdrave stravovanie nic moc aj sa snazim ,ale nie je to ono .UZ sa musim len drzat a po novom roku sa zatnem v jedeni a do jari schudnem robim to kazdy rok ,ale vzdy po cely rok si vahu snazim udrzat dnes rano 71kg nie som nadcena mala som uz aj 67kg to bolo super.Dievcata
uz ste robili recept namocene ovsene vlocky v horucej vode potom do toho nastruhat syr 40dkg ,vegetu ,majoranku a robit z toho placky alebo fasirky .chcem to vyskusat potom napisem ako to chutilo .
A vy ako dari sa vam zdravo stravovat .Inac uz som napiekla suche pecivo ,ale som to zredukovala 6 druhov po jednej davke predtym som toho tolko piekla ,ze sme to jedli az do velkej noci a plnkove kolace som si objednala zjeme a nebude ,ale pred silvestrom nieco pripeciem bude navsteva tak nech ma neohovoria.

Helus

Ahojtekocky.
Maoam teraz som tu dlhsie nebola,v obchode teraz kopec roboty,chodim neskoro domov,aj v ikend mam pracovny,pracujem az do utorka.Na stedry den by som mala mat volno,ale este to nie je iste.A s tym zubom ako ty hovoris,len ja som nemala zapal okostnice,a inac 4x antibiotika,a kvantum analgetik kazde 4 hodiny,aj v noci,strasna bolest,nikomu to neprajem.Teraz uz 1 den som bez analgetik,a od vytrhnutia je presne dnes 2 tyzne.To cistenie zuba poznam,des a bolest hrozna.Tak dufam,ze uz bude len dobre,rana sa uz pomaly zaceluje,a potom dalej vymenit a osetrit 8-cku,a pockat ako bude reagovat zub,a potom sa moze zacat brusit na korunky a mostik.pekny vikend vam prajem vsetkym.

Maoam

Helus, ja som mala zapaleny zub par tyzdnov, aj dasno a potom bohuzial uz zapal okostnice, moj uz ex-zubar to vsetko bral na lahku vahu a este mi cistil zubne kanaliky, hoci mi bolo jasne, ze to nespravi, teda ze to nebude stacit, lebo zapal bol rozsireny do hlbky a zub bol v riti.
Nuz ale nedal so sebou hovorit, tak to skoncilo eskalaciou, este skasiroval za svoje sluzby nemalu sumu, vdaka sebe samej som sa ocitla nakoniec ako urgent u stomatochirurga a ten este v ten den vykonal extrakciu daneho zubu.
Samozrejme zub, korene zubu, dasno, okostnica vsetko zapalene, povedal, ze som prisla v hodine dvanastej, par dni neskor by som bola skoncila v uniklinike ako pre par rokmi.
Kedze som tu bolest uz poznala z minulosti, vedela som, ze je zle a mala som aj pravdu, ako sa ukazalo u stomatochirurga.
Po tej extrakcii zubu to boli priserne bolesti 14 dni, analgetika, antibiotika, cela paleta + kazdy druhy den mi menil lokalnu ATB-vlozku + cistil ranu.
No uz sa to ale pekne zaceluje, pri poslednej kontrole bol spokojny, bohuzial okostnica sa hoji dlho, kost tam v tazsich pripadoch az tri mesiace.
PO tom je mozne robit dalej - ci uz mostik ALEBO implantat, akurat implantat stoji strasne prachy, najprv sa to musi zhojit, potom uvidim.
A ako si na tom ty? Uz je lepsie?

Helus

ahoj Maoam mala somantibiotika aj lokalne,aj oralne vcera som dobrala,a uz hadam bude dobre.Za 3 mesiace som mala 4x antibiotima,hruza.Ale bolo to potrebne.A hebe co robili,davala si si inplantat.Nemas skusenost nahodou s inplantaom.ked bude dalsi zub strajjkovat,a bude musiet von,tak uz som v haji,nebude za co zachytit mostik,tak len inplantat.Ale zatial este je tam 8-cka,tak hadam bude v poriadku,a pojde tam korunka,a medzi to mostik.

Maoam

ahoj Helus, mne sa uz celust pomaly hoji (zakrok pred 15 dnami), boli to bestialne bolesti, ale uz je to lepsie, tak sa drz, nech sa ti cim skor ulavi, dali ti aj antibiotika oralne? ci iba ATB-vlozku lokalne?

Helus

ahojte kocky,ako sa vam dari,mne uzt lepsie konecne som sa trosku vyspala huraaaaaaa.
Ja smothie z bananu,2 pomarancov,lanovych semienok,super.A samozrejme kava+ caj+voda.
Mam taku otazku vcera som dostala od otca 4 hlavky hlavkovej kapusty,nemate nejake receptiky oskusane z nej.bUDEM RADA,KED NEJAKY PRIDATE.PEKNY DEN VAM PRAJEM.

Helus

Copomoze dik za super stranku,uz som ju prelustrovala,a zaujimavosti su tam fakt.
Ahojte dievcata ja sa mam uz lepsie,aj ked mam este bolesti v sanke,ale uz sa to lepsi.dneska v noci som sa zobudila na ostru bolest,takze mi nedala spat,tak som musela siahnut po analgetiku,aby som sa trochu vyspala.Som uz chronicky nevyspata,ale hadam uz sa to zlepsi.strava je rovnaka,a zatial nic nepeciem na vianoce,aj ked mam par receptovna vyskusanie.zajtra idem z vnuckou na vianocne trhy,tak som zvedava,co tam budu mat bezlepkove.minuly rok som sa bala si dat nieco,aby som nemala hrozne krce a hnacky.pekny vikend vam prajem.

Copomoze

Hlavne to chce vytrvalosť a veľa pohybu. Nevynechávať raňajky a jesť kvalitnú, aj keď drahšiu stravu.
Veľa dobrých rád nájdete tu:
www.chudnutie-priberanie.sk

Helus

ahojte kocky.
Doroty s junpingom skusenost nemam ziadnu.
Ja rano klasika ovocie rozmixovane teraz problem hryzt,a ked na jednej kusem na druhej ma sanka boli.Uz je lepsie,antibiotika beriem,ale aj analgetika musim,inac je bolest na nevydrzanie.vcera som si robila super obedik kuracie maso opiect na sliziky nakrajane pridat mtkvu nastruhanu na slzickovom struhadle+cinsku kapustu nakrajat k tomu trosku podusiut a ochutit ja kurkuma+cierne korenie+ vegeta.Super rychlovka a chutna.