Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad

ninka8

Dakujem dnesny jedalnicek banan,mandarinka a obed zelerova kasa a kuracinka v sezame,olovrant mocarella s paradajkami. Na veceru tuniak a zeleninovy salat. Mozno niekomu dam tip na veceru :)

ninka8

Ahojte kocky mozem sa k vam pridat? Ja som zacala chudnut od 29.dec. ide mi to celkom pekne dole. Zacala som z vahy 80,5kg. Moj ciel do 1.marca je rovnych 70,tak hadam sa mi moj prvy ciel splni. :)

Maoam

kilecko - aj keby clovek zil sam, to neznamena, ze nie je pokusenie :-), nie kazdy ma prazdnu chladnicku a zije z polotovarov a ohladne partnerstva sa nebudem blizsie vyjadrovat, prepac, sem to nepatri

tak k tvojej otazke, najvyssia hmotnost u mna na 165cm bolo 69/70kg to bolo ale uz velmi davno a iba kratsie obdobie- ked som zacinala chudnut kvoli tusim dvojrocnej kortizonovej terapii (je to uz par rokov dozadu), tak ta mala za nasledok hmotnost 64-65kg, to som fucala do schodov a nevladala uz chodit, chudla som pomaly, postupne a s rozumom 2 roky a to s fyzickymi obmedzeniami (myslim nebola moznost napr. takeho sportu ako robi Carey)

ano, mam celiakiu a aj ine dg. (napr. nefrologickeho a neurologickeho charakteru - miecha, atd.), najnizsia hmotnost, kt. som zazila v zlom obdobi bola 47kg (celiakia)

kilecko

Maoam mne sa zdalo ,ze byvas sama tak preto ,ze ziadne pokusenie .A nemas aj dake zdravotne obmedzenie myslim celiakiu .A ked si zmenila zdrave stravovanie z kolkych kil si zacinala ,alebo kolko kil si mala najviac a pri akej vyske.
Inac ja som rok 2013 mala ZLY ,v strese som za tyzden dala dole 5kg a to som nechudla riadna depka potom som sa musela prinutit jest aby som vsetko zvladla rodinne problemy neprajem nikomu hlavne ked sa zdravia tyka nie mojho .Stale odolavam stresu ,hovorim si som silna a tak plavam ,ale tento rok uz musi byt lepsi .Mozno som sa na to chudnutie dala aby som prisla na ine myslienky aj cvicit som chodila osamote aby som si myslienky usporiadala je to zlozite .Ale ten pocit ked som schudla na tych 67kg to je moja najvacsia motivacia pre ten pocit sa vzdam toho jedla .

Helus

Ahojte kocky,ale ste ma prekvapili,kolki ste pisali.Vecer si vas pekne precitam,uz nestiham.Ja som doobeda mala klasika smothie+caj+kava+ voda.Obed bolo kuracie stehno+zemiaky+uhorkovy salat.A poobede nejaka salatova uhorka,a vecera zeleninova polievka s pohankou.pekny den vam dievcata prajem.

Maoam

kilecko: 'ziadne pokusenie akolo teba a si naucena sa zdravo stravovat'

juuuj ako sa mylis :-)
pokuseni je vela, na viacerych miestach v byte, vzdy plna chladnicka, sekretar, spajza, tym som znama :-)

'si naucena zdravo sa stravovat' - taaak tu ta musim informovat, ze pochadzam z rodiny, kde sa jedlo katastrofalne nezdravo, typicka sacharidova-mucna-sladka-mastna slovenska kuchyna a bola som tym krmena desiatky rokov :-)

vsetko, co som zmenila, som zmenila z vlastneho uvazenia, vlastnej motivacie a nebolo to vobec jednoduche a nemala som pritom ziadnu oporu ani pomoc ani odborne rady a vobec to neslo zo dna na den

je to dlhorocna vec...

kilecko

k tomu ovociu dievcata ,ja ked som ho jedla na ranajky bola som hladna ,ale zahnalo mi to na cely den chut na sladkosti .Akurat mne nevyhovovali banany zapekaju ma tak som jedla len mandarinky ,grep,pomaranc,jablko vtedy som aj poriadne schudla .Inac v priebehu dna som sa zdravo stravovala.

kilecko

maoam neberiem to ako utok v niecom mas pravdu a v niecom nie.
Sviatky dieta a jojo efekt tak to urcite nemam .Ano ja na vianocne sviatky jem spolu s rodinou vsetko mam abolutnu pohodu a tesim sa ze sme pokope a neriesim co si uvarim.Inac cez rok si ostro sledujem vahu skacem na nu rano kazdy den co nie je normalne ,ale co uz.Mala som 83 kg mozno aj 85kg a vtedy si viem povedat DOST ,teraz urcite tie vianocne kilecka dam dole pod tych 70kg sa dostanem ,lebo na sebe zapracujem a nebude to lahke.
Inac ja sa nikdy nevyhovaram na vek ked sa zena blizi k 50 a hormony ,ani na stitnu zlazu a viem ze clovek tak vyzera co zje a ako sa hybe treba viac kalorii vydat ako prijimat.Ja mam v svojom okoli zeny ktore su neskutocne tlste ,ale aj neskutocne chude a tie chude prisli po sviatkoch vychudnute na smrt nechapem stale migreny hlavy,zaludocne problemy a hemeroidy ked sa na ne pozrem nechcem byt taka ,ale nie ani tlsta a viem co chcem .CHcem mat svojich 67kg a budem vypadat uzasne a viem ,ze to aj dosiahnem .A ta moja 90 dnovka no mam problemy si utvorit jedalnicek a tam sa 4 dni striedaju len jedla si clovek vari v ramci dovoleneho a ten system mi vyhovuje viem co si mam v ten den uvarit ,ale nikdo mi neprikazuje konkretne jedlo suroviny si vyberam sama .Ja musim hlavne obmedzit pecivo a zvladnem to.
Carey ma najlepsiu motivaciu svadba a je uplne super nastartovana viem si predstavit ako skvelo vypada.
Mimma ta sa nikdy neprejedala ta ma celkom dobre zdrave stravovanie jej nadvaha nehrozi.
Maoam ty asi byvas sama ziadne pokusenie akolo teba a si naucena sa zdravo stravovat.
Helus ta sa vie tiez zdravo stravovat ,ma tu celiakiu to je tiez urcite obmedzenie .
To len ja som medzi vami taky vsezravec a preto to mam tazsie ,preto chodim sem na stranku a motivuje ma to ,drzim sa na uzde .