Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
Odpovedam a ked som chuda len sa chcem zbavit tuku na zadku mam ho taky "mlandravy", tak to nestaci robit posilnovacie cviky na zadok ? Ci ako? Porad pliz :D
slnecnica, kazdy cvik posilnujem zvacsuje sval, cviky na brucho (ani na ostatne partie) nepalia tuk, ale buduju a spevnuju sval. Urcite cvic, ale brusko plochsie z cvicenia nebude. Tuk sa pali hlavne stravou. Ale vzdy cvic v seriach - povedzme 8-12 opakovani, potom pauza a takto aspon 3-5 serii. Ono je to v podstate na tebe, ako ti to vyhovuje.
Fajn cviky na brucho su "nebrusakove", brusaky zbytocne zatazuju chrbat. skus tzv. skracovacky, lezis a len mierne sa dvihas, akoby len krkom dopredu. Dalej mozes v lahu zdvihat nohy vystrete alebo aj pokrcene. dalej si mozes nohy vylozit a rob skracovacky. Na jutube urcite najdes vela tipov ;) ale cvic v seriach, ma to lepsi efekt.
Ahojte, ja dnes na ranajky kornšpic so syrom, obed tekvicova polievka a kuracie na syrovej omáčke + zemiaky, večera asi cotage s paradajkou
Odpovedam, porad nejake cviky na brucho, popripade kolko a ako spravne robit brušáky, kedže ja mam problem len s bruchom, nohy, zadok a boky mam v norme
A dakujem za recepty:-)
ninka, to je vela. 45 minut konstantneho pohybu pali viac svalovu hmotu nez tuk. Navyse, palis len pocas toho pohybu. Efektivnejsie je robit intervalovy trening, kde ti staci 20-25 minut a palis tuk este 48 hodin. Kardio samo o sebe je hlupost. Rob intervalovy trening, ziadna rychla chodza alebo pomaly beh.
Odpovedam
Tak skusim biely jogurt ako prve. Na ranajky a az tak ovocie. Dnes idem do posilky...neviem sa dockat...:) dam si zase 45min. Na pase a brucho.
helus, nejes toho akosi malo? :-(
ahhojte kocky.Ja doobeda ovocie len jedavam,po inom jedle mi byva tazko a zle.vcera som mala rano kavicku+zeleny cajik,ananas+jablko+mandarinku.Obed-sosovica dusena s platkom kuracieho masa opeceneho,a vecera o 17,15 4 platky knuspi chlebika so syrom+uhorka salatova.A samozrejme,voda,caje.uz mi je lepsie,nadcha uz netecie z nosa.A v utorok idem na odstranenie stehov,ach jaj.Dnes si zabiciklujem aspon trochu,nemam dobru kondiciu,ako kedy si.Ked budem mat uz vychadzky,tak zoberiem palice a zacnem chodit von.Toto je pre mna vyzva,musim sa zacat hybat.pekny den vam prajem,a este krajsi vikend.
ninka8, sacharidy rozkolisavaju inzulin v krvi, co nie je dobre. inzulin je len nudzovy hormon, drazdit pankreas pricasto vedie k problemom. Zvysenie cukru v krvi ma za nasledok jeho prudky pokles - vtedy sa clovek zvycajne citi unaveny.
Bielkoviny su klucove hlavne kvoli udrzaniu svalovej hmoty. Ta spaluje nadbytocne kalorie. Ubytok bielkovin v strave ma za nasledok nedostatocnu regeneraciu vsetkych buniek v tele a navyse nadbytok sacharidov zase sposobuje ukladanie tuku. Sacharidy naozaj len predpoludnim, ale dajte si ich napr. na desiatu v podobe ovocia, pripadne ako malu prilohu k obedu. Ale naozaj ako prve jedlo dna su najlepsie bielkoviny. Vezmite si, ze telo pocas noci neprijimalo ziadnu energiu a aby nepozieralo vlastnu svalovu hmotu, treba telu bielkoviny dodat cim skor.
Dievcata klud ,kazdemu inac spaluje a kazdy si v stravovani rozumie ,kazdemu pomaha nieco ine dolezity je vysledok.
Tak ja som docvicila na steperi 20 minut som dala mam 1384 krokov co hovorite na to je to dost ,ale na zaciatok staci .Slapala som za tichej podpori manzela v obyvacke pri telke . Tak a takto budem pokracovat kazdy den zapisala som si do zositka dnesny datum jej aky pekny 15.1.2015.
Takze novu vahu napisem 15.2.dufam ,ze sa bude cim pochvalit .
Bezim do sprchy .
baby, trošku sme sa nepochopili, ja sa pýtam, lebo rozmýšľam stále nad svojím jedálničkom, že ako ho upravím, absolútne nekritizujem. :) ukážkový jedálniček určite nemám, ale tiež si ho chcem nastaviť tak ako mi to bude vyhovovať. ja len diskutujem. :) snáď vám to nevadí.