Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
odpovedam - uz davno som ti to chcela navrhnut, ci sa nehodlas vybrat tym smerom, velmi sa na to hodis a bolo by velkym stastim dostat sa ti do ruk ako trenerke/vyz. poradkyni... to mi ver
Mimma, jedia bielkoviny, urcite jedia. su proteinove prasky z roznych produktov. predpokladam, ze oni si vyberaju nejake rastlinne, no tam je ta vstrebatelnost omnoho nizsia. treba mat vsak na mysli, ze akykolvek profi sportovci neostavaju tak uplne cisti a okrem stravy uzivaju rozne doplnky. ty si vegan? ja osobne neuznavam vynechavat zo stravy podstatne ziviny.
evolucne je clovek nastaveny na nove chute. s kazdym novym jedlom, novou chutou sa zvyusuje dopamin v mozgu, reaguje na to tzv. odmenovacie centrum mozgu. Preto ked uz sa "ojes" niecoho, uz na to chut nemas. Problem je vsak s cukrom. Cukor drazdi odmenovacie centrum stale, a preto si ho mnohi nevedia odopriet. aj ked ho jedia pricasto.
Ale kazdy sam vie, co mu chuti, co nie. Mna tiez niekedy prekvapia jedla, ktore by som inak nejedla, ale boli pripravene inak. Ale zaver je ten, ze je to sposob prezita - ze ludsky mozog vyhladava nove chute. Nebudem nikomu nic diktovat, napokon, ja sa tiez mozem mylit. V priebehu dalsich dni si idem studovat nove studie :-), tak sa tesim, co nove sa dozviem. pripadne dam vediet, ak to bude nieco podstatne.
A, Maoam, si poklad :-) vdaka, ale stale sa necitim byt az takym odbornikom, akym by som chcela. uvazujem, ze s kamoskou budeme robit kurzy vyzivy/stravy, pripadne aj cvicenia. tu teoriu sa kopec ludi uci za pochodu, ale je lepsie ju najprv absolvovat a potom robit zmeny. hlavne, ak clovek chce cvicit. ale to len na okraj. drzte sa, baby a krasny vikend :-) ja budem asi vylezavat svalovku pri knihach :-)
jéj Maoam, ďakujem :)
ak vam baby mozem poradit, drzte sa odpovedam, lepsieho poradcu tu nenajdete
co do stravy aj spravneho cvicenia
je to tak, v skratke vsetko stoji a pada na sacharidoch (uspech, neuspech) a bielkovinach a dolezitych mikrolatkach a ano, vybudovane a udrziavane svalstvo pekne drzi stabilnu hmotnost a zvlada aj obcasne prehresky a sviatky ;-)
vitam spät Fleur-de-lis, chybala si tu :-)
jj, podobnu skusenost som mala teraz ja, posledne dva tyzdne a adekvatne k tomu aj nasledky :-(
A co napr. taky vegani, co robia body building? Z kade maju take svaly, ked nejedia tolko bielkovin?
mimma, skus drepy, to je to naj, nielen zadok, ale cele nohy. ale pozri si na nete spravnu techniku (koleno nesmie ist cez spicku) - cvic v seriach a pokojne aj s nejakou mensou vahou (napr. s plnou flasou alebo plnym ruksakom - odporucam nedavat na chrbat, ale spredu). Ako fleur pise, cim viac svalstva, tym je telesna vaha stabilnejsia, pretoze svaly spalia nadbytocne kalorie (aj v pokojnom stave). ale stale plati, ze cvicenie je len impulz k zmene.
To, ci sa prejavi, je uz na vasej strave. Dbajte na zvysenu konzumaciu bielkovina znizeu konzumaciu sacharidov. V skutocnosti je to jedlo, ktore najviac ovplyvni palenie tuku. ale vzdy za predpokladu, ze prijmete aspon 1g bielkovin na 1 kg telesnej hmotnosti denne. Ak pravidelne silovo cvicite, tak dvojnasobne.
aHOJTE KOCKY.
Odpovedam,ja jedavam stale takto,ked som v praci na poobednej,tak mam veceru pravidelne polievku.Sladkosti mi nerobia dobre,na travenie,zato ovocie je pre mna najlepsie jedlo.Zeleninu mam tiez rada dusenu,alebo varenu.Idem si dat trochu bicikel,na rozhybanie tela.
Tak strava dnes v pohode vody som vypila 2 litre cistej.A ako sa mi dnes nechcelo cvicit ,ale donutila som sa 20 minut rotana a par brusakov ,steper dnes vynechala som nachodena az az.
Doschudnutia.
a podľa mňa tým, že cvičenie buduje svaly a svaly potrebujú viac energie na prácu, tak človek následne spáli tuk hoc by aj stravu nezmenil.
Tak ja sa po dlhšej vianočnej prestávke, ktorá sa jemne odrazila na postave a opäť sa zhoršila pleť, vraciam k osvedčenému paleo. Len začiatky sú vždy ťažké :-/