Ahojte chceli by sme s mojou kamaratkou Kileckom zalozit tuto temu,kde si budeme vymienat skusenosti a receptiky na zdrave stravovanie.Nejedna sa o ziadne diety,ale zdravu a vyvazenu stravu,pri ktorej sa schudne,ale aj sa kila udrzia.
Zdrave stravovanie a chudnutie - vymena skusenosti a dobrych rad
Odpovedam ahojček, no stravu som trošku prehnala tento týždeň že nejedla som klasicky maso so zeleninou na obed ale dala som si aj ryžu, cestoviny a to by som nemala, aj niečo sladké som pojedla, čo tiež nemám v jedálničku. Ja od decembra som na tej priberacej fáze a jem asi tak, že prvý mesiac som jedla aj zemiaky, ryžu, v podstate všetko som mala povolené, šak boli aj sviatky ale teraz od januára mám obmedzené sacharidy na obed a večer už isto nie, to len zelenina, mocarella light, cottage presne ako si písala ty a mám aj pred tréningom aj po 15min kardia, ja chcem do mája dať nejaké to kilo ešte dolu, lebo mám čo zhadzovať v oblasti od pása dolu, napr. teraz vidím po tom mesiaci aj pol že vrch tela sa pekne formuje, biceps, triceps mám uplne iný postoj aj keď stojím, chrbát ma nebolieva, naopak vyzerá pekne, no ale tie stehná, boky brucho tam sa potrebujem zbaviť tuku ešte dosť, mi to tam plantá :D preto už som si povedala teda mozgu že ma pokúšať nebude a pekne bude strava na poriadku, nech tá drina čo som v posilke má výsledky. Ja si na raňajky dávam protein s ovse.vločkami, 2 bielka, chia semiačka a na kokosovom oleji si to spravím je to veľmi chutné, občas si dávam knakobroty so 96%šunkou, light syr zelenina, obmienam to podľa chuti, desiata je väčšinou ovocie, ale teraz mi trener doporučil protein taký čo sa pomaly vstrebáva tak uvidím čo a ako. Len som zistila že keď na obed si nedám ryžu že len samotné maso, zelenina tak bývam unavená nejako mi to teraz nestačí a to môže byť aj kvôli stresom čo mám v práci, takže musím si to nejako vyvážiť. Ak ťa môžem poprosiť môžeš sa mi k tomu vyjadriť ? ďakujem
Idem sa teraz učiť tak želám zatiaľ pekný dník paa
pre moje potreby musim :-) ale to su fakt male porcie, nerada sa velmi napchavam, to potom ma clovek len chut spat. stravu treba nastavit podla ciela. ja si v podstate strazim len bielkoviny - jem ich dost, tak aby ich nebolo privela, je to velka zataz na oblicky. Preto v den, ked cvicim, mam okolo 120g bielkobv, v den pauzy polovicu. sacharidov jem vela. Ked budem na jar rysovat, stlacim ich len do casu treningu, po treningu uz ziadne. v podstate toto by malo platit aj pre ludi, co chcu schudnut. sacharidy len pred poludnim alebo trosku este k obedu. ale naozaj velka zachrana je to nizkosacharidove ovocie ;-)
Ty mas 5x jedlo pred obedom? Uff :D
Uf :D, mimma, teraz si mi dala :-). ale jasne, nieco mozem napisat. stale vymyslam daco nove, ale moje recepty su fakt rychle, nerada dlho varim. Ale upozornujem, ze ja priberam a silovo trenujem, cize moja strava odraza tieto naroky. Ale plati, ze ludia, co chudnu a priberaju, maju skoro ten isty jedalnicek. Len sa lisi mnozstvo sacharidov. Tak moj jedalnicek:
1. jedlo: proteinovy sejk
2. jedlo: proteinove ranajky + zelenina
3. jedlo: polysacharidy
trening
4. jedlo: monosacharidy (ovocie)
5. jedlo: proteinovy sejk
6. jedlo: obed (bielkoviny+zelenina+sacharidy)
7. jedlo: orechy/nizkosacharidove ovocie
8. jedlo: vecera (bielkoviny+zelenina)
ranajky: cottage cheese, mozzarela, cmar, zakysanka, extremne vynimocne ovsena kasa, omeleta, vajicka na rozny sposom
obed: vacsinou ryba alebo kuracie s prilohou (cestoviny skoro vobec nejem) + zelenina. vysmazam na panvici s troskou kokosoveho oleja. niekedy ako omacku prihodim smotanu na varenie + nastruhany syr. do toho obcas prihodim este nakrajanu zeleninu (cibulka, cesnak, paprika, rajcina, broko) a z toho uz daco vznikne ako omacka :-)
vecera: v podstate nieco z toho, co uvadzam pri ranajkach...
ahojte kocky.
Ja sa mam uz lepsie,nadcha uz len slaba.Vcera som 17 minut slapala do pedalov.Doobeda banan+3 mandarinky,obed sosovica+2 volske oka,pochutila som si.A varila som dnes celerovu polievku,ta bude na veceru.
Recept na polievku-celer,zemiaky.
postup- na oleji som podusila cibulku,potom celer+ zemiaky na kocky nakrajane.Zaliala som to vyvarom,povarila do mekka,a potom rozmixovala.Dochutila solou,vecetou,korenim zelenym+chilli paprickami.
Odpovedam mozes sem hodit nejaky tvoj jedalnicek? Diky :)
Ja som taky nadsenec pre vedu, zaujima ma vela veci, od biologie, cez vyzivu, psychologiu, komunikaciu po kvantovu mechaniku, genetiku atd. venujem sa aj publikacnej cinnosti, preto aj tie studie. verim overenym faktom, nie mytom. ale zial, je ich vela a snazim sa selektovat info. cize fitness je take hobby, ktore si zaroven studujem. problem je, ze pristupov je strasne vela, jednak stravovacich (tam je to asi najkontroverznejsie) a jednak k cviceniu.
kazdy si musi vyskusat na sebe, ako funguje. mne teraz nejako velmi narastla sila, tak to pri treningoch vyuzivam a davam si menej pauzy. no ked stlacim sacharidy, viem, ze budem unavena, ospala, nervozna a sila klesne vyrazne. trva to vacsinou 2 tyzdne, kym telo prejde sokom, preto treba vytrvat. tie psychicke nasledky vysadenia cukru su najhorsie. Ale da sa to!
Inak pozrela som sa na tie veganske/vegetarianske proteiny. Pouzivaju bud klasicky srvatkovy, vajickovy, sojovy alebo hraskovy. pridavaju vsak do nich enzymy, aby boli stravitelnejsie.
carey, sacharid. vlny z medicinskeho hladiska nemaju nejake velke opodstatnenie ale vela sportovcov to vyuziva. telo reaguje rychlo na zmeny, cize vysledky podla mna uvidis. ale ono je vzdy zaklad ten, ze stlacis sacharidy. preco mas zlu stravu? a drzim palce, nech to ide s cvicenim, ja tez na jar skrotim sacharidy, netesim sa :-)
Ahojte dievčatá, tak ja som už po tréningu, dneska som mala nohy, ramená a bruško, začínam pozorovať svaly na stehnách i keď im ešte bráni tuk, ale šak všetko bude časom. Stravu mám trošku horšiu sa priznám a štve ma to, nakoľko ta strava robí ten najväčší úspech v kombinácii s tým cvičením. Veľa robí ten stres, ale budem sa snažiť pre maximum, šak ide len o mňa :) Prajem pekný víkend, som rada že tu máme odpovedám nakoľko je vidieť záujem a aj to že ťa to baví, to je super, rady sú nad zlato :) ja som teraz v tej naberacej fáze, ale od februára idem na sacharidové vlny, som zvedavá čo to dá :)
Ideme dnes na byt som kúpila záclonu do kuchyne ideme ju zavesiť a ešte nejaké drobnosti porobiť a večer sa budem učiť.
Užívajte si pa :)
Odpovedam ty sa tomuto venujes ako hobby ci mas taku skolu a pracujes s tym? Lebo inde si tusim pisala, ze mas pristup k studiam a tak.. :)
Nie, ja urcite nie som vegan :D :)