caute poradte nejake zdrave ranajky aby ma to nabudilo ..a aky mate nazor na vodu s citronom?dakujem
Zdrave ranajky
dix a ako dlho ti trva rano spravit tu kasu?
ja mám rada na raňajky ovsené vločky uvarené v mlieku s vodou (1 : 1), do toho oriešky, semiačka, ovocie čerstvé alebo sušené, podľa toho, čo je k dispozícii :) kedysi som jedávala aj vločky s bielym jogurtom, ale to mi akosi časom prestalo chutiť. pomerne často tiež jedávam kaše - pšenovú, pohankovú, čirokovú atď. (od značky nomina), tam je výhoda, že je to veľmi rýchlo hotové - a tiež ich doplním orieškami, ovocím, karobom, podľa toho, na čo mám práve chuť. dobrá vec je aj chia puding (na nete nájdeš recepty), to ale treba pripraviť deň vopred. ak mám chuť na nesladké raňajky, dám si domáci kváskový chlieb so syrom alebo niečím iným, čo je práve doma - napr. dnes som mala domácu cícerovú nátierku, robila som ju prvýkrát, ale tak mi chutila, že by som ju najradšej zjedla všetku naraz :D
baby ani som nedufala, ze sa vas az tolko ozve, to je super!:):) rada citam, ze zeny sa snazia zdravo stravovat a ze sa k takemuto stravovaniu dostali vdaka tomu, ze chceli schudnut. je vidno, ze my zeny sme take, ze sa chceme pacit a ze robime vsetko preto, aby sme mali pekne postavicky:):) poviem vam cosi aj o mne a zdravej strave. presla som na nu len pred istym obdobim, kedze som mala zle vysledky a taktiez ma trapila vysoka vaha:/:/ u mna to este nie je 100% ale nejake zmeny uz na sebe vidim a budem sa aj nadalej snazit takuto stravu dodrziavat. aj ked kazda z nas vie, ze to nie je stale jednoduche! taktiez ako mnohe z vas, tak aj mne robia ranajky dost velky problem. kedysi som ranajky uplne vynechavala ale teraz sa ich snazim mat. aj ked zvycajne zjem iba jogurt a tak to konci. takze ak sa tu najde nejaka baba, ktora ma nejake vhodne tipy na ranajky, tak budem rada, ked nam ich poradi:):)
ahojte, ja som zacala zdravo zit kvoli zdravotnym problem a v druhom rade aj preto, lebo som chcela zhodit nejake kilecka. zatial ale moje ranajky vyzeraju iba tak ze si dam banan alebo jablko lebo nic lepsie ma nenapada alebo sa mi rano nechce nic dlho pripravovat. :) ako to riesite vy ? takuto lenivost s pripravovanim ranajok ? :D
ja ranajkujem ovsene vlocky s kvalitnym bielym nizkotucnym jogurtom a agavovym sirupom :)
Bereka - mna viedlo k zdravej strave to, ze som chcela schudnut a vsetci mi hovorili, ze pokial nezmenim stravu, tak to jednoducho nepojde. A preto som ju zmenila, zacala som viacej cvicit a kilecka idu pekne dolu:-)
Zaujímavý typ je nakrájať čerstvé sezónne ovocie ktoré je k dispozícii, to je jedno aké- jahody, broskyne, marhule, čučoriedky, ananás, banány a podobne a zaliať to bielym jogurtom plus ak máme štipka škorice. Občas si to robievam na raňajky- zdravé, chutné, ľahké na ráno.
Vodu alebo čaj s citrónom pijem každý deň, nuž tak neviem aký by som na to osobne mala mať názor, podľa mňa je to v pohode :-)
bereka ahoj. rada sa bavim o zdravej strave a preto ti pisem:) za seba mozes povedat, ze k zdravej strave ma priviedli zdravotne problemy a kamaratka, ktora ma na zdravu stravu naucila. ona mi ukazala produkty, ktore su pre ludsky organizmus lepsie a taktiez ma naucila zdravo varit! som jej velmi vdacna za to, bez nej by som to nedokazala!
uz vopred dakujem vsetkym, ktory si precitaju a budu reagovat na moju spravu:) otvarala som tuto temu s malou dusickou, ze sa tu dozviem nieco o zdravych veciach ale ako pozeram, tak tu nic nie je napisane. pevne ale dufam, ze ked ju trochu ozivim tak tu rozprudim debatu o zdravom stravovani. chcela by som v prvom rade zistit, preco ste sa rozhodli zdravo stravovat? viedli vas k tomu nejake zdravotne problemy alebo len pre lepsi pocit ste s tym zacali?