zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
@drwoomek: chodis na kupalisko? prezliekas si tricko pred rodicmi? chodis doma hore bez? lebo ja som ani jedno z toho nerobil, a vzdy ked sa spytali preco, tak som povedal, ze sa hanbim....podla mna ti ostava este jedno riesenie: brigada cez leto, a zakrok na jesen
@momino : a ani prednostne ta nevezme ? vies ze si zaplatis....a urcite tam musi byt dostatok endokrinologov poblizku, skus si nejakych najst cez google, alebo svoju poistovnu, resp sa spytaj doktorky nech ti surne niekoho odporuci
Momino skus obvolať viacerých endokr. aj v susednych mestach veď snad sa najde niekto kto by ťa mohol zobrať skorej. Pravo na vyber lekara stale platí, takže nemusiš ísť iba podla obvodu.
drwoomek, nemôžeš si ubližovať a mať také psychické odbočky. Nemôžeš si ničiť svoj život, jedného dňa na to pôjdeš aj ty, ver mi ;) A snaž sa stále prehovárať rodičov, určite nebudú chcieť pozerať na to ako sa trápiš....
chalani inak to je v prdeli uplne najväčšej, endokrinologička povedala že najbližší terazmín voľný má až niekedy v máji...
tak dlho nemienim čakať, budem musieť dačo vymyslieť
no cawte :( presne to mi powedali ze ked byvam s nimi pod jednou strechou tak sa na to nepojde vobec :( je mi luto budem si dalej nicit svoj zivot. mam 18 rokov a niekedy vobec lutujem ze zijem. uz fakt neviem co mam robit. drzim palce nech vam vyjde aspon vsetko a musim powedat krutu vec ze vam zavidim vasich rodicov :(
samozrejme aj bradavky sa daju zmensit:)
zdá sa mi, že bradavky sa dajú do normálu časom samé, zmenšiť sa asi operatívne nedajú... bohvie ako to je, ale aj keby som mal väčšie bradavky, stále lepšie jak veľké kozy
vidite, este som sa chcel opytat...to pri operacii mi automaticky aj bradavky spravia(daju do normalu) ci nie?
jednoznačne ak už si mal 18 tak pre dospelých. to máš blok D ;)
inak sú tam tí istý doktori, takže možno dostaneš toho istého
Diky moc nevedel som, že to maju takto rozdelene lebo dospelý chodia normalne do budovy plasticej chir. do ambulancie na prizemi vpravo. Takže do 18 rokov ak niekto niečo chce si dať operovať tak do polikliniky? Dobre vedieť. Ja už som mal 18 takže pôjdem asi do tej dospelackej ambulancie.
pekne pekne, držím palce aj ja :)
Dušan, no tak bol som u Dr. Žiaka. Naozaj veľmi príjemný a v celku mladý doktor. :) A je to v suteréne polikliniky FNsP dvere 022 ;) teda pokiaľ ešte nemáš 18 rokov