zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
ja sa este nevytesujem, stale sa mohlo nieco dobabrat pri operacii....napr. taku odumretu bradavku fialovej farby uz neupravis
Pokojnejsi budem, ked mi na preveze povie, ze vsetko je tak ako ma byt
Najsampokojnejsejsi budem, ked uz to bude total po, ziadne obvazy len "NO ciciny" hrud
skus zajst aj k psychologovi a povedat mu to, mne odstavali usi a pred operaciou som bola u psychologa, ktory mi naoko urobil testy a v posudku mi napisal ze som bez sebavedomie, mam zniene sebahodnotenie a odporuca operaciu ze je dobra pre moj nasledujuci dusevny rozvoj a poistovna preplatila :) tak skuste zistit ci to nepojde aj u vas :)
Joj normalne chlape ti zavidim!
Motivoval si ma dost! :D
Kua, tie skurvene roky mas uz za sebou :-)
vies ze neviem presne povedat, ked si dam tricko tak to nevidno vobec, pekny hrudnik mam, ale co mam pod obvazmi momentalne netusim
ale ked som sa dotykal tak tam nebol tuk, iba tak zdravo-malicko, normalne ze som si sval chytil :)
v utorok idem na prevez, tak to skusim odfotit ako to vyzera
Mam 18...
A s tym co pises... no samozrejme to poznam :D ... tie tricka, plavaren a tak :-/ ...
a jak ... ciciny uz niesu ? :D
tak idem postupne :
- mam 20r. na zakladnej a strednej to bolo v pohode, hlavne stredna lebo vtedy sa to vlastne zacalo (8rocny gympel). Telesnu sme mavali zvycajne ako poslednu hodinu a kedze byvam blizko, tak som vzdy cvicil v tricku v ktorom som prisiel, neprezliekal som sa.
- mam to cca od 13-14 rokov... V 15 ma poslala obvodna na endo lebo sa jej to nezdalo, no tam mi bolo povedane to co vsetkym , ze to zmizne...NEZMIZNE/nezmizlo...tak som tam este bol asi tak 2x a vzdy to malo "zmiznut" (nezmizlo :P)
- zacal som to riesit asi tak pred rokom, ked ma uz sralo, ze mam 20 a ziadnu priatelku doteraz som nemal, nechodil som na kupalisko (plavanie zboznujem) a v lete nemozem chodit normalne v tricku lebo mi bolo vidno ciciny. Najprv som to povedal mame ze chcem ist na operaciu, nechcela ma pustit. Neskor som jej ukazal video na youtube, kde ukazuju 30+ rocneho muza ako podstupil operaciu. Vtedy jej tuklo, ze to nezmizne a nebola proti. Podmienkou bolo, ze peniaze musim vsetky vratit s5. Oco to pochopil raz dva lebo mu to mama vysvetlovalo, no velmi sa mu to tiez nepozdavalo. Priatelka neprotestovala, kedze ziadnu nemam :P
- Bud rad, ze mas priatelku.
- v KE ti odporucam endokrinologa Schwarza (on ma ma od zaciatku tj 15 rokov) v Novej nemocnici...ked povies co chces a budes si za tym stat, tak ta posle na mamografiu taktiez v KE a tam ti odfotia ciciny na pockanie (aspon mne)...jedinou nevyhodou je, ze k schwarzovi sa treba objednat a ma neskutocne vela ludi, dlho sa caka
- celkom to stalo so vsetkym okrem cestovania : 524€
- vybavoval som to asi rok a aj to som mal stastie... bol som objednany na endo (pol roka do predu), medzitym som si vybavil termin v ProCare, tam povedal co presne potrebujem...o par tyzdnov som bol u endo, povedal co chcem, poslal ma na mamografiu, tu som absolvoval a siel s5 do ProCare. Tam pozrela na vysledky a kedze to nebolo endo povodu (cize ziadne vykyvy hormonov), tak mi to nemohla dat na poistovnu. Dohodli sme termin operacie a dovtedy som musel stihnut interne predoperacne vysetrenie (u svojej doktorky) a nasledne s tym ist do ProCare na anesteziologicke vysetrenie (33€ - zaratane v celkovej sume 524€). Tak som to spravil a na druhy den som mal operaciu. Bol som operovany vo stvrtok asi o 4 (mal som byt o 14:50, torchu sa to posunulo), prebral som sa po 6 hodine vecer, o 8 som sa mohol napit konecne vody, nadopovali ma injekciami, antibiotikami a infuziami. Spal som fajne, fajne bolo postarane o mna a na druhy den o cca 11 som siel domov. Mohol by som ist uz teraz v pondelok s5 do skoly ale neriskujem to ked nemusim (MHD v KE je strasna a namahat sa nechcem), takze mam tyzden volna. Poistovna mi nic nepreplacala, ale mam v umysle zajst do pobocky v KE sa popytat ci by sa nieco s tym dalo robit :)
- jedine co ma napada, je ze chod do toho (neviem este ci sa to u mna podarilo, ale citim sa lepsie
- otazka : kolko mas rokov?
snad som odpovedal na vsetko
No okej
Takto. Kolko mas r.?? Ake to bolo na skole ZS, SS... prip. v praci.
A ako dlho to uz mas ?
Kedy si sa rozhodol to riesit? co na to rodicia, priatelka ?
Co na to Obvodna? Vybavoval si to cez nu ?
Pretoze ja som mal Endo v poriadku, tak mi obvodna povedala, ze to mam nechat tak. Aj napriek tomu ze stale mi rastu a dovolim si povedat, ze ich uz mam take ako moja priatelka :-/
Do KE chodim casto... takze ked to budem riesit tak v ke.
Co to stalo?
Ako dlho a ako si to vybavoval? Hradila ti nieco aj poistovna? Ako dlho si bol hospitalizovany? ako dlho budes na PN(marodka)?
Pripadne ak mi chces v niecom poradit a nedal som otazku, kludne.
S pozdravom Daniel :-) A DIKES!
@dano 123 : rad by som ostal takto pekne v anonymite...kludne sa pytaj tu, ked ti nebudem vediet poradit ja, tak sa tu najde urcite dostatok ludi
Zdravim scooty, trpim gyneko. uz roky a potom co som cital asi spravim razny krok. Mozes mi dat na teba kontakt? telefon alebo icq alebo FB? Dakujem
Diky, ja som z BA, takze musim to pobehat tu. Som zvedavy aj na cenu co vymyslia.