Gynekomastia

Príspevok v téme: Gynekomastia
tajny

zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?

Súvisiaci obsah

slangy

ahojte, chcem sa spytat ci je tu niekto taky , kto je total spokojny s cickami po operacii.Vidim tu prispevky ako sa tu povzbudzujete navzajom ze jedine operacia a kazdy sa tesi ked uz po operacii bude mat krasnu hrud, ale este som tu nepostrehol nikoho kto by bol po operacii spokojny s vysledkom.Alebo sa mylim?Mam rovnaky problem a asi ina cesta nie je ako operacia, ale ked tu citam, ze niekto to ma este horsie ako pred operaciou, tak mi je z toho az nevolno.....

niktos

Ja som po OP 1 tyzden a 2 dni. Na bruchu nespim, ale na boku to je v pohode. Dnes som bol na kontrole a videl som, ze pravy prsnik je vacsi ako lavy - lavy mam uz celkom pekne maly, asi 1 az 1,5cm vrstva krvnych zrazenin. Pravy prsnik ich tam ma asi 3cm, co duuufam ze sa vytrati :'(.
Beriem wobenzym a kupim si hepariod - oboje mi odporucil lekar.
Zlazy mi nevyberali - tie som nemal zvacsene a teda ani problemy s bradavkami nemam.

Celkova obnova postihnutych miest trva 3 az 6 mesiacov. Vynimocne aj rok. Takze mesiac po OP neznamena, ze to bude tak aj o 2 :D - vlastne skusenosti z prvej liposukcie. Tam vsak zmena po prvych 3 tyzdnoch bola vyrazna a potom sa to uz skoro vobec nemenilo a prsia boli velke aj nadalej :.

Konecnepo

jj tu gucu tam mam aj ja.Ale doktor nespomenul ziadne natieranie odstanom alebo heparoidom tak iba cakam...
Inak kedy ste dali dole tu vestu?ja ju mam uz 6 tyzdnov planujem este tak 2 ale doktor mi povedal ze by som ju mal nosit aj potom pri vacsej zatazi dokial tam mam ten opuch

lrtcg

Caute,ja som po operacii mesiac a 3 tyzdne a klasika ako vsetci ! mam to opuchnute a mam taku tvrdu guču pod rezom a bradavky napučene,,davam si na to octanovu mast a stahujem obvaz ale nevidim vobec rozdiel a podla mna to bude dobre tak za mesiac a pol !a nevíem vobec behat a ani spat na bruchu lebo to boli .caute

Ps: bral som aescin na potlacenie opuchu ale moc nezabral !

RP

Caute,

ja som bol operovany 30.3. a este stale mam tvrde miesto toho rezu (priamo pod bradavkou) a kvoli tomu mam bradavku taku zdurenu - tiez mi doktorka povedala, ze treba len vydrzat, lenze 3 mesiace to uz budu buduci tyzden. 28.6. idem na kontrolu tak dufam, ze s tym nieco spravi a nie, ze mi odporuci zas dalsi heparoid...

Konecnepo

Nazdar vsetci pooperacný
kedy vam splasol ten opuch? ja som totiz uz 6 tyzdnov po operacii a ten opuch tam stale je dost velky. doktor vravel ze moze pretrvat okolo 3 mesiacov tak by ma zaujimalo ake mate skusenosti. inak na kolkych kontrolach ste boli ja som bol po 1 tyzdni a potom o 14 dni nato a uz koniec. sami to zdalo dost malo

niktos

citat: "inak musim sa priznat, ze odkedy som po operacii mam nejako vacsie brucho :D"

Jj presne preto som si dal odsat aj burxo a boky :D 14teho. Inak som doma, bola mi robena liposukcia prsnikov, brucha a bokov ale len z predu. Samozrejmost bola celkova anestezia. Zatial sa citim OK, rukami sa celkom da hybat, najhorsie je na tom brucho. To sa vsak rapidne lepsi.
No jedine co ma trapi je, ze po liposukcii mam rovnako velke prsia ako pred nou kvoli opuchom - to kompresne pradlo malo tlaci na prsniky!

niktos

Chcel som to riesit uz vo februari, ale nejako sa neporadilo - neboli peniaze a este som nemal vybrane miesto operacie. Viem ze je neznesitelne teplo a pamtam si na to. 2 roky dozadu ma operovali 4.5. a vestu som nosil do konca juna.
Njn za krasu treba trpiet.. len skoda ze vysledkom operacie nebude krasa ale len menej zly vyzor :D

mustafa6

razer> po tyzdni stopro nebudes schopny vykonavat tazku fyzicku pracu... ono je to dost bolestive prvy tyzden....

niktos> ufffff, to ides teraz v tomto teple na operaciu? nosit v takychto horucavach tu kompresnu vestu je priam
neznesitelne.