zdravím
ako začať? mám po 30. Od puberty mám gynekomastiu dokonca na jednom prsníku čiastočne odstránenú. Áno čiastočne, proste operacia sa podarila... V mladosti som prekonal infekčnú žltačku. Je to jeden z možných dôvodov. Môže byť dôvod nedostatok , alebo neovnováha hormonálného systému? Neviem, ale niečo mi hovorí že je to tými hormónmi. Dokonca v prsníkoch pozorujem stály pohyb - síce nie moc výrazný ale predsa. Tieto zmeny niekedy súvisia aj s mierným pálením v danej oblasti. Môže mi niekto priblížiť príčiny!!!!! a možné liečenie. Mám taky dojem,že ani v posteli to nie je ono, ale ako to poznať keď gynekomastiu som mal skôr ako prvý sex?
Gynekomastia
ak zijes a pracujes v anglicku tak tam ti to vyberu bez problemov zadarmo tak ako mne uz som tri tyzdne po operacii a robili mi to v anglicku a nemusel som platit ani cent, chirurg dokonca nechcel ani vziat peniaze co som mu ponukal...prispel som uz viacerymi clankami v tejto rubrike.Som po operacii jazvy skoro nevidno je to uplne vpohode a citim sa jak clovek konecne odporucam kazdemu nech sa toho jebadla zbavi cim skorej. na jednej strane to nemam este celkom zahojene zvnutra, boli komplikacie ale vyzera to ze to bude ok. Este urcite napisem ak budem naisto znat,ze som uz za vodou ale ako vravim ti co mate gyneko ci uz viac alebo len v zaciatocnom stadiu nevahajte a konajte lebo mne sa zda ze kym som ja vahal tak mi to narastlo o polovicu..
inak, ta fotka na ULK, co je ten link nizsie, vyzera to akoby ani nebol na operaci, akoby vlavo mal naznak gynecomastie a vpravo mu bola zima.. aspon u mna to tak bolo,ta operacia to rozhodne zmenila asi patkrat lepsie ako na tom obrazku..ale svoje fotky nemozem dat,nemam dobre z profilu a nemam cas.. ale verte, ze je to omnoho lepsie... drzte sa.. apamatajte, za konzultaciu u plast.chirurga NIC NEDATE!!! len chvilu cakania v cakarni.. majte sa
Ja som bol na operacii v lete, bolo to v lokalnej anesteze, ziadna bolest velka, lepsie ako v celkovej ked vas musia napajat na pristroje a intubovat...zobrali mi obe zlazy, trochu po operacii boli modriny a bolelo na dotyk, asi tak tyzden, dalsi tyzden som to mastil, potom (dva tyzdne od op.) mi vybrali stehy..v nemocnici som bol dva dni, a potom dokopy asi mesiac po op.som mal nosit taku spevnujucu kompresivnu vestu, nosil som ju asi tri, bolo leto nechelo sa mi potit.. teraz som trochu pribral tak nabrali prsia znova taky vypuklejsi tvar, ale je to neporovnatelne s tym co bolo ptredtym!!! Ta operacia zmenila moj zivot, sest rokov trapenia, z toho tri som nosil vseliake pasy a obvezy ktore to mali zamaskovat, teraz idem na kupko a miesto komplexu z prs mam kopmlexy ze som biely :D .. proste zmena, SUPER!!, mozem nosit ttricka a pod.. vsetko je parada.. .odporucam operaciu ako nic ine!!, ... pre tych, co maju vek do 16-skusil by som liecbu, nad 16=isiel by som si tvrdo za svojim.. Operacia bola robena v statnej nemocke, nie sukromnej klinike, no aj tak som nechal doktorovi 10.000 a mam to super, kvalitne odpracovane a precizne urobene...Ale urcite by to spravili aj za menej, mozno zadarmo ;).. takze do TOHO .. ! jazvy ziadne, bol to rez okolo dvorca bradavky, takze vobec to neni vidiet .. odporucam..
inak, keby niekto chcel, ze sa boji ist na operaciu, alebo este si dava na cas, snazi sa to vycvicit alebo a moc sa s tym trapi ako to skryt, (najlahsie je nevsimat si to, ale to dokaze mozno 3% z nas, ehm, teda vas-ja uz sem nepatrim , juuuhu )..tak sa daju zohnat kompresivne veci (tielka, tricka) z nylonu, ale uz su aj take, co vyzeraju ako bavlnene tricko a len to poriadne stiahne, dychat sa v tom da a navyse sa citite ako sportovec ;)... fakt, ved aj "NIKE pro" je len o tom.. takze, odporucam stranku underworks.com... je to super vec!.. len si treba dohodnut mailom alebo zavolat, aby to poslali na SVK, lebo normalne to neposielaju sem.. hladal som aj inde, ale tieto boli najlacnejsie!.. typ: heslo pri objednavke 10off10 a mate 10%zlavu...alebo ako to bolo, checknite google a najdete.. Pre tych, ktorym tobi jazyk , alebo platba cez net problemi, mam nejake svoje veci co som si tam nakupil, niektore pouzivane, niektore len velmi malo, tak mozem to niekomu predat z oblasti okolo Bratislavy, ozaj za symbolicku cenu.. ja som do toho dal dokopy cez osem tisic, (= mal som ist rovno na operaciu, ja viem..ale bal som sa a snazil sa aby sa to zlepsilo )..takze ja som vrazil cca osem do toho, zhruba za dve tri to kludne vsetko pustim dalej, na co mi to je :)).. keby niekto mal zaujem, tak mi napiste mail, po vianociach by som sa vam ozval a dohodli by sme sa, vyskusali by ste a pod..vacsina je to "L",ale naozaj sedi od M po XXL, zalezi na danom kuse a na velkosti hrudnika..ja som velky a stacilo mi L... pekne sviatky zelam, keby dakto nieco, kludne mail,ale nemam moc casu.. majte sa a netrapte sa, nie ste sami!.. ss
rasto1125:
Snad sa tu este mozno zastavis a este raz napises,ako to uz teda teraz vyzera po trosku dlhsej dobe....???Dik za odpoved
Caute, mam 14 rokov a asi rok mam podobne problemy ako tu pisete t.j. mam akoby zdurenu (tvrdsiu) jednu prsnu zlazu a pri stlaceni to dost boli, aj vas to bolelo? Ako som cital viac-menej sa to nelieci, vraj to prejde same po puberte, co mi poradite prosim, cakat alebo ist k doktorovi, velmi sa mi nechce dat sa ohmatavat hlavne ako pisete ze aj tam dole... dakujem.
mám za 4 mesiace 18.............a díííki moc...
To jaa.
No zalezi na veku...Ono to vsetko sposobuju hormony v dospievami...Proste tie nie su uplne ok,je tam viac tych zenskych a narastu ti prsia...A ak je vsetko ok a tvoj organizmus sa uvedomi,tak by ti mali do tej 18 zmiznut (moze to byt samozrejme aj viac ale aj menej - proste po puberte a zastaveni rastu a vsetko s tym spojene)...Neviem kolko mas rokov,ale urcite s tym chod na endokrinologiu,tam ti len zoberu krv a o tyzden mas vysledky...Ak uz su hormony v normale,ziadne tabletky ti nepomozu (aspon podla mojich skusenostia a vedomosti)...Ak vsak nie su v poriadku,to znamena ze este sa to da zvratit liekmi a urcite su tabletky a produkty na trhu,ktore by ti mohli pomoct.To uz ti poradi lekar...Alebo precitaj prispevky dozadu,viem ze to tu niekto pisal nieco,ale ja som tomu uz neprikladal velku vahu,lebo mne pomoze uz iba operacia...Takze chod na to vysetrenie a podlo toho sa uz budes dalej riadit a odvijat...Ale HLAVNE to neodkladaj!!!Lebo sa len budes trapit,uzierat sa a to viem,ze je na hovno...Takze cim skor tym lepsie...Drzim palce
poradte......mám tie prsné žľazy zväčšené už pár rokov, hlavne tie bradavky sú napuchnúté...ako fakt je to na HOV..,.bol som aj pri obvodnej lekárke a ona povedala že do 18-stky by to malo zmiznúť ale nič sa nedeje.........dá sa to niejako vyliečiť aj bez operácie alebo je ta operácia nutná.
no jazvy uz vyzeraju celkom dobre, cit sa mi este nevratil, a po operacii to vyzeralo inak, bradavky som mal pekne rovne ako maju byt, ale tak teraz su zase take, nehovorim ze take iste velke to nie v ziadnom pripade, ale take su....cudne...ja neviem ...drzim palce alfi...