Dobry den vsetkym, viete mi niekto poradit ako sa zbavit vysokeho cholesterolu? Dost ma prekvapili moje vysoke hodnoty cholesterolu a dokonca aj bilirubinu. Prekvapili preto lebo si myslim, ze sa stravujem velmi zdravo, nejem bravcove ani hovadzie maso, ziadne udeniny, salamy, vajcia max.3 za mesiac. Jem iba kuracie maso, ryby, sojove vyrobky, kopec zeleniny a ovocia, no a dost mliecnych vyrobkov ( tvrde syry, cottage, jogurty ...) Samozrejme, ze na pripravu jedal pouzivam iba kvalitne oleje a vyprazane som uz nejedla ani nepamatam kedy a aj tak moje hodnoty cholesterolu su nad 7 :-(
Je mozne znizit hodnoty cholesterolu na normal este niecim inym okrem medikamentov ked zdravu stravu dodrziavam??
Vopred dakujem za vsetky rady.
Ako sa zbavit vysokeho cholesterolu?
Ahoj, ak môžem poradiť, tak ja užívam už dlhšie Armolipid a mne ten sadol veľmi dobre. V podstate som ho skúsila na odporúčanie neznámej pani v čakárni, s ktorou som sa dala do reči. Ona mi hovorila, že brala statíny, ale nerobilo jej to dobre, tak skúsila práve toto. Tak si hovorím, že však za skúšku nedám nič, prinajhoršom nájdem potom niečo iné. Ale nie je treba :)
klarik12 Mala by si aj odporucanie na nejake tie doplnky, ktore to vedia urychlit? Asi je lepsie, ked sa to da cim skor do takeho stavu, aby to nebolo riskantne.
to je podla mna aj ucinnejsie ako ked si upravis len stravu. lebo to by si ozaj musela striktne vsetko dodrziavat, aby to malo zmysel.
tá zmena a zlepšenie nenastane zo dňa na deň, z týždňa na týždeň. trvá to nejaký čas, kým sa to zlepšenie dostaví. dobré by si mala, keby si k tomuto zaradila ešte užívanie nejakých výživových doplnkov, aby sa to urýchlilo.
Je mi jasné, že strava a jedlo majú veľký vplyv na hladinu cholesterolu, ale ja som už svoj jedálniček veľmi upravila a snažím sa jesť prakticky len zdravo. Bohužiaľ, na môj cholesterol to zatiaľ nemalo úplný vplyv. Čo by mi ešte mohlo pomôcť?
skus si davat na rano pred jedlom salku extraktu z korejskeho zensenu...ja si ho objednavam odpraveho zensenu ale do dvoch mesiacov mi klesla hladina LDL o tretinu
treba preliečiť pečeň,tá vyrába cholesterol
mne pomaha drzat choresterol prasok ashwagandha, je to prirodny prasok, uzivam ho uz dlho a zatial mi pomaha
Zdravie sk je fakt dobré,našiel som tu aj ja ako riešiť niektoré zdravotné problémy.
Keby boli taký dobrý vo finančníctve,tak si tu otvorím účet.Mal som problém s opuchmi a ako som mohol vedieť,že za tým je pečeň.
Prečítal som si pred rokom tento príspevok.
Je nižšie pod týmto.
P&S
19.07.14 10:15
Treba zregenerovať pečeňovú membránu a tá zachytí a odstráni cholesterol.Robí sa to pomocou Pestrecu -odkaz odstránený- všetko sa dá keď sa chce.
Po roku neviem čo znamená mať zvýšený cholesterol.A hlavne vysadil som všetko čo mi lekári natláčali.Neužívam žiadne lieky,mám 58 a cítim sa fakt dobre.
Lieky neliečia a zabíjajú...