Ako sa zbavit vysokeho cholesterolu?

Príspevok v téme: Ako sa zbavit vysokeho cholesterolu?
Alverde70

Dobry den vsetkym, viete mi niekto poradit ako sa zbavit vysokeho cholesterolu? Dost ma prekvapili moje vysoke hodnoty cholesterolu a dokonca aj bilirubinu. Prekvapili preto lebo si myslim, ze sa stravujem velmi zdravo, nejem bravcove ani hovadzie maso, ziadne udeniny, salamy, vajcia max.3 za mesiac. Jem iba kuracie maso, ryby, sojove vyrobky, kopec zeleniny a ovocia, no a dost mliecnych vyrobkov ( tvrde syry, cottage, jogurty ...) Samozrejme, ze na pripravu jedal pouzivam iba kvalitne oleje a vyprazane som uz nejedla ani nepamatam kedy a aj tak moje hodnoty cholesterolu su nad 7 :-(
Je mozne znizit hodnoty cholesterolu na normal este niecim inym okrem medikamentov ked zdravu stravu dodrziavam??
Vopred dakujem za vsetky rady.

lukáš51952

ja mam zase skusenost s armolipidom, mne ten velmi pomohol. tiez obsahuje fermentovanu ryzu a samozrejme aj kopec dalsich prospesnych latok, ale takto z hlavy to nevymenujem :D

LostVanilla

Popoludnie. Leptín a cholesterol zohrávajú dôležitú úlohu pri regulácii metabolizmu a udržiavaní energetickej homeostázy. Zvýšené hladiny cholesterolu a leptínu sú prepojené a tento vzťah má významný vplyv na pochopenie metabolických ochorení, ako sú obezita, cukrovka a kardiovaskulárne ochorenia.
Leptín je hormón, ktorý produkujú tukové bunky (adipocyty) a zohráva kľúčovú úlohu pri regulácii chuti do jedla a energetickej rovnováhy. Leptín signalizuje mozgu, že telo má dostatočné zásoby tuku, čo následne znižuje hlad a zvyšuje výdaj energie.
Cholesterol je lipid, ktorý je nevyhnutný pre stavbu bunkových membrán, syntézu hormónov a vitamínu D. Zvýšená hladina lipoproteínu s nízkou hustotou (LDL, "zlý" cholesterol) sa však spája so zvýšeným rizikom aterosklerózy a kardiovaskulárnych ochorení. Čo nie je dobré.
Odporúčam preštudovať si vzťah medzi leptínom a cholesterolom. Boli ste testovaní? Tu je tabuľka, v ktorej sú uvedené miery pl.pinterest.com. Ak chcete znížiť hladinu cholesterolu, začnite zmenou stravy: znížte príjem nasýtených a transmastných tukov a nahraďte ich nenasýtenými tukmi, ako je olivový olej a ryby. Zvýšte príjem vlákniny pridaním ovsených vločiek, strukovín, zeleniny a ovocia do svojho jedálnička. Na zníženie hladiny cholesterolu je dôležitá aj pravidelná fyzická aktivita, napríklad chôdza alebo plávanie. Odvykanie od fajčenia a striedma konzumácia alkoholu môžu pomôcť znížiť hladinu cholesterolu tým, že

antonija

S tým súhlasím. Vyskúšala som veľa rád a tipov a mali nejaký účinok, ale nebolo to až také zázračné. Najviac mi pomohli doplnky stravy. Tam však veľa závisí od toho, aké látky obsahujú. Určite hľadajte fermentovanú ryžu, artičok, bergamot.. pretože mne najviac pomohol doplnok Cholesterum, ktorý ich obsahuje.

lukáš51952

vsak na tom nic nie je, ked si niekto pomoze aj nejakymi doplnkami. nemusia to byt priamo statiny. ale su aj take na prirodnejsej baze, ktore nemaju ani tolko vedlajsich ucinkov a nezatazuju organizmus.

Pomenka23

Vyzerá to, že už dodržiavate zdravú stravu, ale aj tak máte vysoké hladiny cholesterolu. Mohlo by pomôcť ešte viac zvýšiť príjem potravín bohatých na vlákninu, ako sú celozrnné produkty, strukoviny a ďalšie druhy zeleniny. Taktiež zvážte obmedzenie mliečnych výrobkov, ktoré obsahujú nasýtené tuky. Pravidelná fyzická aktivita tiež prispieva k zníženiu cholesterolu. Ak aj po týchto zmenách zostanú hodnoty vysoké, odporúčam konzultovať to s lekárom, možno budú potrebné medikamenty.

klarik12

však to aj je :D asi nie nadarmo sa píše všade dávkovanie, prípadne ti lekár nejaké odporučí. ale nemyslím si, že pri takýchto liekoch sa to nejak špeciálne upravuje.

dragona

klarik12 Veď práve, ono je to také, že to treba aj dlhšie užívať. Preto len také, že dám si sem tam tabletku a budem čakať na zázraky mi príde trochu scestné.

dratha87

a teraz teda nic este neuzivas? aj nejak si zacala uz proti tomu cholesterolu bojovat, ci cakas stale na nejake odporucania?

klarik12

zdencha toto čo Erila poradila, to je fajn, ak hľadáš niečo vhodné na vysoký cholesterol, tak si myslím, že by ti to mohlo pomôcť. akurát ako všetky tieto lieky na cholesterol treba užívať dlhší čas, aby sa dostavil požadovaný účinok.