Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

anjelik *

TAHC, povedzme, že sa to dá nazvať aj matrix. To, čo žijeme. Z môjho pohľadu by som ale tú pravdu skôr vnímala ako niečo, čo sám buduješ. Je to ale veľmi zložité a rozhodne sa to nedá vysvetliť pár slovami. Aby sme mohli hodiť reč, museli by sme obaja za slovami vidieť to isté. Takto sa len budeme ohadzovať teóriami a pojmami a dožadovať dôkazov. A dospejeme k tomu, že ty máš svoju pravdu a ja svoju. Ktorá bude potom lepšia? Tá, ktorú potvrdí viac ľudí? :o)

anjelik *

Lulu, nie som ani invalid a ani na materskej. Len mám dosť voľného času. Nemyslím, že by som bola najaktívnejším prispievateľom. Spravidla prispievam len vtedy,keď dôjdem k názoru, že poskytované rady nie sú moc adekvátne k problému. Plus ak je šanca, že to, čo napíšem, padne na úrodnú pôdu.

TAHC

Anjelik, takže ak je 6 miliárd ľudí na planéte, teoreticky je 6 miliárd právd?

Každého subjektívna pravda zahŕňa objektívnu pravdu, ktorá je pre všetkých rovnaká (napr. matematická pravda), ale aj moje, hoci aj klamlivé videnie sveta. Takto si to myslela?

No neviem, ale na tejto definícii pravdy mi niečo nesedí. Hľadám pravdu, ktorá platí vždy a všade, pre každého za každých okolností. Taká existuje a je neodškriepiteľná. Raz ju nájdeš aj ty a budeš sa tešiť, lebo ťa oslobodí od tej tvojej domnelej pravdy, v ktorej žiješ ako matrixe.

Lulu2011

anjelik - ja len tak zo zaujimavosti ;) mas aj inu zabavu ako toto forum? si tu v podstate nonstop od doobeda do noci, si na ID ci materskej? velmi mi pripominas jednu "babu"...ked nechces samozrejme nemusis odpovedat :)

anjelik *

Že cestu máš pred sebou, je viac ako isté,každý má. Ja osobne ti prajem, aby bola čo najpríjemnejšia a o to sa vieš zaslúžiť aj ty sama, keď sa vyzbrojíš čo najväčšou trpezlivosťou a zmyslom pre humor. :o)

anjelik *

Pravda zahŕňa všetko, aj pravdu matematických zákonov, v rovnakej miere ako duchovnú. Pravdu o tomto svete, o bytostiach v ňom, pravdu celého tvojho vývoja..preto je pravdou subjektívnou. Pravdu o Ježišovi rovnako ako pravdu o malej myške..keď sa ti to všetko spojí, potom dosiahneš ten svoj vysnívaný stav osvietenia. :o)

Maoam

Anjelik: a jasne, ze som otvorena voci radam a Co., neviem preco mas dojem, ze nie...

takisto viem, ze mam pred sebou este velmi dlhu cestu, netajim sa s tym v ziadnom zo svojich prispevkov, praveze som si toho viac nez vedoma

Maoam

Anjelik: :-) mozno ta tym prekvapim, ale mne sa pri tvojom prispevku nezdvihol tlak :-) a dakujem za tvoj cas a informacie v nom

anjelik *

Keďže máš radšej ako nejaké tie z tvojho pohľadu *naučené* frázy a kecy...:o))))skúsim ti to priblížiť pokiaľ možno čo najjednoduchšie. A dopredu rátam s tým, že už v tomto momente čítania ti teoreticky stúpa tlak, že zase sa hrám na múdru. :o)))
V podstate ti ponúkam tajomstvo, ako si čo najdlhšie zachovať telesné a duševné zdravie. Emócie sa mnohým vidia ako to najlepšie, čoho je človek schopný, ale pravdou zostáva, že akákoľvek emócia vznikne až na základe nejakej predstavy a na jej vytvorenie spotrebovávaš vlastnú životnú silu..a potom starneš a chradneš. V prípade, že tvoríš negatívne emócie, tak si rovno poškodzuješ aj ten ktorý telesný orgán. Záleží samozrejme na tom, ako silno tú emóciu vytvoríš. To by asi stačilo k tomu, že prečo je rochnenie sa v emočných búrkach nebezpečné. No a konkrétny prípad teda. Tvojej najlepšej kamarátke zomrie jej milovaná matka. A ty ju chceš podporiť. Posledné, čo by si mala urobiť, je cítiť vlastnú bolesť. Tú jej budeš cítiť, ale ako protiváhu v sebe vytvor pokoj a mier. To jej ponúkni. Pokoj nemá žiadnu farbu, je to čistota pocitov, žiadne emočné vzdutia..preto som to označila ako bezpocitový stav. To neznamená, že si necitlivá, ale ona je nastavená na určitý prah vnútornej bolesti..a ty, ak ju máš rada, jej nedoložíš navyše svoju vlastnú bolesť. Je to veľmi veľmi ťažké...pre človeka viac menej nedosiahnuteľné, ale tak ak chceš vykročiť k slobode..nebyť otrokom čohokoľvek..najmä nie vlastnej osobnosti a vlastných spomienok..tak nad tým pouvažuj, či by to nemohlo byť niečo, čo by si sa mohla pokúsiť v sebe tvoriť. To som myslela tou víziou budúcnosti..tvojej aj kohokoľvek. Aby tento svet nebol len o vášňach, náladách a emóciách..ale o čistote a pokoji, ktorý ty tvoríš sama v sebe a ponúkaš ostatným. Len je to niečo, čo sa dá len cítiť. Ale keď oni sú zahltení vo vlastných sračkách...nevidia to a ani necítia. Ale to neznamená, že im to musíš hneď vytknúť..ako to ty nazývaš nastavením zrkadla. Je to jedno, moja, či tomu chápu alebo nie. To podstatné je, že ty to chápeš. Mer je len také žriebätko, skáče a kope, lebo aj do nej bolo kopané, tak si myslí, že tak sa to má diať. To je jej návod. Nejaký lepší sa jej nepodarilo objaviť. Ja si skutočne stojím za názorom, že by mala prestať dokola sa točiť v spomienkach a odľahčiť svoj pohľad, lebo inak si naskutku likviduje telo...ty v knihách medicíny nájdeš dôkaz, že deje sa to pre to a pre to..ale tá, čo to skutočne spustila, je ona. Svojimi myšlienkami nenávisti, závisti, sebaľútosti. Ani rakovina nežije v mŕtvom tele..musí tam byť niekto živý, čo ju živí. Vlastnou dušou a svojimi tak ospevovanými emóciami, náladami a citmi. Upusť trochu zo svojho hnevu, od očakávaní od tých druhých, že ti vrátia, čo si do nich vložila...pokús sa oprostiť od očakávaní a uvidíš, bude sa ti ľahšie žiť. Ale to nejde lusknutím prsta..to musíš budovať v sebe každý jeden deň. Či sú to poučky? A ako sa chceš učiť? Len príkladmi? Aj to je dôležité, ale niekedy je lepšie dostať rovno hotový balíček informácií. Plus ešte jedno,čo som si u teba všimla..občas moc prskáš, ako mačka, keď jej stúpia na chvost...spúšťa sa to u teba vtedy, keď sa cítiš slabá a podporu hľadáš u druhých, že vlastný zlý stav sa pokúsiš hodiť na druhého..to nie je výčitka..to sa deje medzi milión ľuďmi aj v tomto okamihu..ale rovnako si musíš uvedomiť, že sa síce zbavíš toho jedu v sebe..ale predtým si ho vytvorila a atakovala si si telo. To je daň za neovládanie sa. Neubližuj si sama sebe. Nič nestojí za to, aby si sa sama ničila. :o)

K tej pravde. Je individuálna a odráža vlastný rozmer ducha.