Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

kuko2

Viete co je najlepsi liek na vacsinu psychickych chorob ?

...

Laska

Vacsina psychickych chorob je sposobena zlihanim uprimneho prijimania a davania tych najkrajsich prejavov vzajomnosti a citoveho vplyvania ...

Maoam

doubledog: mas pravdu, prispevok od Prezyvky 55 to tu osviezil, treba tu viac muzov

uz by to chcelo nejaku vecnu temu, dnes ma dorazili dva necakane ucty, zdvihni mi naladu please :DD

Maoam

by the way - uz ked niekto pise o tom, o com nema ani paru, je jasne aj z toho, ze nie je v stave napisat ani par bodov, plan, ako z toho von, lebo TYM NEPRESIEL, rsp. s nikym nesiel tu cestu, cele roky...

Maoam

Myslim, ze slovo 'ovecka' ludia asociuju automaticky so statusom byt clenom stada, ktore nema vlastnu volu, potrebuje byt niekym riadeny atd.

Uprimne, na tomto svete za moje roky zivota som nespoznala cloveka, ktory by NEmal problemy. Ide o vyvoj a progres, rast, ale kazdy je niekde inde.
A tak keby niektori uz boli fakt veeelmi daleko, nepotrebovali by sa uz inkarnovat na tuto planetu, do tohto sveta, aj ked zivot pokrocilych dusi je prevazne poznaceny tazkymi zivotnymi skuskami, ale najmä pomocou inym a faktom, ze nepodlieha nizkym pudom a Co.
Ak by ktokolvek z nas bol dostatocne daleko, neboli by sme ani tomto fore, ale najskor v nejakej inej energetickej forme a mali ine ulohy.

Takze som za to, aby sa tu nikto nehral na toho, kym nie je, ale stal si za tym, kym je a kazdy vie prispiet niecim, aj zaryti racionalisti tohto fora vedia byt uzasne prospesni v temach, kde skor altruisticky zalozeni ludia nevedia dalej poradit.

Osobne ale zas a znova narazam na nespravnu interpretaciu napisaneho a nepochopenie - co moze byt ovplyvnene mentalnym nastavenim ale aj tym, ze dotycny este nechape vyznam napisaneho preto, lebo este nie je tak daleko - na tom nie je nic zle - tazko je vysvetlovat skolkarovi vysokoskolsku matematiku, asi tak.

Tu nejde o to, kto je ako daleko - ide o to, ze tu ludia Mer skutocne chceli a aj chcu uprimne pomoct, k tomu patria aj 'neprijemne' fakty, ale niekedy staci precitat parkrat a mozno aj na druhy den alebo neskor a cloveku dopne vyznam.

Ako sama Mer napisala, vcera to vnimala inak, zastreta emociami. dnes sa na tie prispevky diva inak.

Jediny, kto ju zobrazil ako 'zlu', bola ona SAMA, nikto tu z pritomnych.

Je to jej sebaobraz.

Nemyslim, ze by tu niekto bol proti nej, akurat niekedy ludom dojde trpezlivost, co je LUDSKE, kedze sa to dlho taha a Mer je silny protivnik - ked chce, ale koniec koncov si skodi sama, na co vzdy dodatocne pride.

Bude dlho trvat, kym prijme ludi ako bytosti, ktore to s nou myslia DOBRE a nie ako svojich nepriatelov, ktori ju neznasaju a ktorym lezie krkom, pre ktorych je zla a neviem co este.

To vsetko je len jej fixacia a presvedcenie. Nezlucuje sa s realitou.

NiektoCizeJa

Anjelik, hras sa na neviem aku mudru, ale zaklad si absolutne nepochopila....o akych oveckach stale hovoris preboha? tu nejde o to, ze si nas prirovnala k ovciam...tu ide o to, ze sa montujes do veci, o ktorych nemas ani sajnu...ten tvoj trapny koment o ovciach bol nic oproti tomu, ze si spochybnovala to, ze Mer dokaze pomoct niekto, kto zazil to co ona....

anjelik *

Ak len obyčajné slovo *ovečka* vás dokáže vyprovokovať k takej reakcii...tak vám veľmi držím palce, aby ste sa raz vymanili z toho, čo vás trápi. Ak by som písala o leviciach, bolo by to prijateľnejšie? ;o) Odpovedali ste mi, takže naozaj všetko dobré.

Meretseger

Ja už sa musím až smiať, ako sa tu prirovnávate k ovečkám a neviem čomu... Ľudia, ospravedlňujem sa, a najmä tebe, Maoam, i tebe, NiektoCizeJa; u mňa museli včera tie emócie štekať ako splašené a zas som reagovala neadekvátne, to vidím až teraz. Fakt, mrzí ma to, i to, že som už musela stratiť všetky vaše sympatie, pretože som sa prejavovala príliš... hraničiarsky? Nebude to dehonestujúce? Ale asi nie, veď vidíme iba čierno-bielo, a ja som rozhodne videla iba čierne, a to vlastne po veľmi dlhý čas. Mrzí ma i to, že je tu už zrejme mnoho ľudí, ktorých som znechutila týmto čiernym videním a najmä konaním, lenže ja skutočne CHCEM nastúpiť na cestu bielej, hoci dobre viem, že v živote to nie je len biele alebo čierne. Tak aspoň sivej.
NiektoCizeJa, pokiaľ by si sa rozhodla vrátiť k tejto téme, bola by som rada. Pretože tvoj príspevok (resp. príspevky) som naozaj iba odpinkla - tak ako viacerých - a až teraz vidím, ako by sa mi zišli rady od toho, čo prežil detto.

Maoam

NiektoCizeJa: suhlasim, pisala som to nizsie uz parkrat...tesim sa z tvojich pokrokov a raz mozno budes tak daleko, ako ta terapeutka, drzim velmi silno palce a prajem len to najlepsie :-)

NiektoCizeJa

Dakujem krasne! :) Ja sama som tam este pacientom, ale ked videla terapeutka moje vysledky, videla ako sa lepsi stav aj mojej spolubyvajucej z liecebne, navrhla, aby som pokecala aj s inymi babami. Ide to hrozne tazko, trva to velmi dlho, kym sa otvoria, kym pochopia, kym zacnu doverovat a ja sa im absolutne necudujem, bola som taka ista. Ale tesim sa z kazdej jednej, vidim v tom naozaj zmysel :) ale na nasu terapeutku sa samozrejme nehrabem, je fantasticka a sama tvrdi, ze najlepsie dokaze poradit niekto, kto cosi podobne prezil a dostal sa z toho