Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

Maoam

Anjelik: myslim si, ze vsetci tu svojim sposobom hladame seba samych a ucime sa so sebou zit a objavovat sa, to,ze je kazdy iny, neznamena, ze sa nemoze inspirovat nazormi cloveka, ktory tika uplne inak

kazdy z nas preferuje podla toho, ako je sam nastaveny, alebo v akej vyvojovej faze sa nachadza a podla svojej vnutornej vybavy isty typ ludi/nazorov, ale ja si precitam aj tie ine, ktore mi mozno az tak nesedia, ale aj tie su zaujimave

takisto som si vedoma toho, ze kazda minca ma dve strany a v prispevkoch som niekedy dost prekvapena, je tu vela stalych prispievatelov, kde som napr. bola pozitivne v istych temach prekvapena ich nazormi a skusenostami a aj ochotou pomoct, hoci v inych som ich moc nemusela, kazdy z nas je v niecom prinosom

no ale uz sa odklanam od temy, ktora patri Meretseger...

myslim, ze u nej je jednym z kamenov urazu fakt, ze by mala pochopit, ze tu nikto nie je PROTI nej, ak jej aj napise niekto nieco, co sa jej zle cita, lebo je dotycny nastavuje zrkadlo, su to casto tie najuzitocnejsie rady, na co clovek ale pride az casom...niekto jej to napisat musi, potrebuje aj pochopenie a empatiu, ale aj nastavit zrkadlo, lebo to, co nerobime spravne, nam casto ukaze az okolie, ked sa v tom topime, nevidime to, nemame odstup a nadhlad

nejake rozbroje a hadky nemam v oblube, fajn by bolo, keby sa tu kazdy mohol slobodne vyjadrit bez toho, aby mal z toho blby pocit

anjelik *

Maoam, ďakujem, že si si naša čas mi odpovedať. :o) Secret som nečítala, ale film som videla. Mám na to svoj názor, ale asi by to zase vyznelo ako prázdne poučky. Vlastne čokoľvek, čo by som aj tebe poradila...Miera súcitu je daná poznaním a to sa dosť ťažko získava pri nižšom IQ, tak by som to zase také stratené s tebou Mer nevidela. Je ďaleko rozumnejšie tým, čo sa trápia a smútia, ponúknuť vlastný bezpocitový stav..ako doložiť im vlastný smútok. Že to isto neocenia, tým si ale buď istá na viac ako 100%. ;o))

Maoam

Lulu, ja som necitala ziadne romany (ani ako mladistva ;D), ziadnu literaturu charakteru New Age, the Secret a Co.....jedine, co citam, su odb. casopisy a med. literatura, evtl. este daka encyklopedia obcas :D

netvrdim, ze iste knihy nemozu pomoct, preco nie, ale ja nejako neholdujem tomuto zanru, viac sa spolieham na vlastnu intuiciu a skusenosti a mozno je to tazsia cesta, ale ucim sa skor cez pady na drzku a pozorovanim diania a ludi okolo seba...

osobne tu rada citam prispevky od ludi, ktori nemaju problem napisat o tom, co zazili, prave naopak, svedci to o velkej vnutornej sile, priznat pady, priznat bolest, priznat chyby, problemy

vela veci sa tazko cita, ale su to vsetko ludske pribehy, realny zivot a preferujem ludi, ktori stoja pevne nohami na zemi

taki ludia a ludia so zdravym sedliackym rozumom su castokrat jedini, ktori pomozu, ked treba...

presvedcila som sa o tom XY -krat aj na vlastnej kozi, kym kecalkovia ustedrili akurat este ranu pod pas a zdrhli, na ten styl mozes si za to sama dovi-dopo

ludia, ktorych ini ohovaraju, lebo urobili to ci ono, alebo sa potkli, spravili nejaku chybu su casto ti, ktori pomozu, lebo vedia, ake to je a maju v sebe ovela viac ludskosti

osobne mi je stokrat milsie vysoke EQ ako IQ

Lulu2011

Maoam - aj ja dakujem :) hoci moje problemy sa zial nestratili, niektore dokonca zhorsili, ale naucila som sa co najmensej sebalutosti :p a aj napriek vsetkemu bojovat, resp. zit dalej a tak, aby som co najviac toho dala mojej rodine aj sebe samej, nie je umenim zit bez problemov stastne, ale byt stastny a zit aj s problemami ako ten, co ich nema

a...dolezite je v radach citit zivot, charizmu, mozno aj niekedy bolest, lebo ta nas uci a aj tvoje slova vzdy tak vnimam, ked ich citam, casto to da cloveku viac ako naucene poucky a la Secret a pod. ;)

Maoam

Anjelik: este dodatok: ale naucila som sa diferencovat, co je skutocne tak, alebo ci sa jedna o cloveka, ktory ma precitanych XY knih a fraz napisanych niekym inym a nechape podstatu a odraza sa to aj v jeho zivote a spravani, prejave

osobne preferujem ludi, ktori konaju - kecalkov moc nemusim

Maoam

Lulu: :-), ale tak ako ta pozorujem, za posledny rok, rok a pol si urobila obrovsky pokrok v os. vyvoji ;-), comu sa velmi tesim a drzim palce