Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

Maoam

Anjelik: nie, nie je zabite, stale zije a bud som sa nevyjadrila spravne, pretoze nie vzdy dokazem sformulovat to, co si myslim tak, ako to myslim a v tychto veciach je to duplom tazsie, pretoze tie veci sa daju vidiet, citit, vnutorne chapat...alebo si to pochopila inak

viem, ze jestvuju bytosti, ktore su daleko daleko vpred a mozno aj inkarnovane v ludskom tele, divim sa, ze si este nepochopila, ze toto mi je davno zname...

a hoci mam vela starosti a denno-dennych veci na krku, nie, nemam tunelovy pohlad na tuto vec a stale to vnimam a viem o tom

par takych som uz za zivot stretla a vzdy to bolo wow

koloo

odkaz od Lulu 2011 na Maoam vcera 09:21 je presny a v niecom to sedi aj na mna,

u mna to je o zanedbanej realizacii atd. je to toho viac a radsej to nejdem rozvadzat,

anjelik *

Kategória pravdy je dosť ošemetnou záležitosťou. Vieš, nedokážeš ju totiž vidieť, ale iba cítiť. To je jediný dôkaz, že to, čo pozoruješ, je pravdou.:o) Veľmi sa mýliš, ak máš dojem, že ja ti niečo prezentujem ako že iba toto je pravda a nič iné. Ja ti len ponúkam niečo na zamyslenie...či už tak urobíš, alebo nie, s tým ja nič nenarobím.Dosť ma ale mrzí, že sa vyjadrujem pre mnohých spôsobom, ktorý im pripadá príliš imperatívny. Dôvody, prečo to tak vnímajú sú ale skryté v hĺbke ich osobnosti, rovnako ako za týmto spôsobom prezentovania mojich názorov je moja osobnosť. :o)

NiektoCizeJa

Najviac totiz mam rada ludi, co tvrdia, ze oni presne vedia ako ma svet fungovat, co kedy bude, ako co pride, kde je pravda, ako vyzera ta pravda, vsetko vedia lepsie ako ti ostatni, no pritom su to len klasicke bachorky...ano, aj mne tlacili do hlavy blbosti napriklad o prevtelovani a hlasali, ze to je pravda...dokonca sa ma snazili presvedcit, ze existuje boh a ziadne prevtelenie neexistuje...tak ako? kazdy si tu bude hlasat to svoje a ty anjelik nie si vynimkou...len s tym rozdielom, ze ty svoju pravdu hlasas ako tu skutocnu a jedinu. Aspon mne sa to tak zda a podla reakcii ostatnych nie som jedina

anjelik *

Dôvod, prečo vás vaši otcovia a otčimovia znásilňovali je ten, že boli slabí. Bez zmyslu života, bez minimálneho pochopenia, bez súcitu, bez schopnosti sa vcítiť do toho druhého. Vy ako deti ste boli síce rovnako slabé, ale disponovali ste niečím, čo oni už nemali a to čistou detskou dušou. Tú od vás chceli, nie vaše detské telo. Čím je človek slabší, tým viac svoju slabosť nenávidí a tým viac nenávidí slabosť u toho druhého. Preto ste sa stali obeťami. Jediná cesta, ako sa zbaviť nálepky obete, je zosilnieť. Ale nie svalovo, ale pochopením. Môžte sa hnevať, môžte odpúšťať, môžte to dokola rozoberať s ostatnými obeťami..ale reálne iba posilňujete obraz toho, čo sa vám stalo. Až keď konečne zafunguje nejaký ten pud sebazáchovy, tak sa spamätáte. Ale to sa stať nemusí. Potom začnete robiť to isté..vytĺkať zo seba svoju zomierajúcu dušu stále násilnejšími podnetmi..sebapoškodzovanie, samovraždy..niečo, čo by bolo silnejšie ako spomienka na to, čo sa vám stalo. Aby vás konečne zase niečo oživilo.
Pokiaľ sa ale nezmierite s tým, že zlé veci sa dejú a nie bezdôvodne, ale aby ste sa v niečom poučili, donekonečna vám bude vyvstávať iba jediná otázka, prečo ja? Ale rieši to niečo? Nič. Ak ja ale navrhnem niečo, čo pôsobí blahodárne na dušu a telo, tak to zamietnete..lebo veď sa treba trápiť a týrať...čo je v konečnom dôsledku tiež podnetné. Len zdravý rozum by asi volil iný spôsob.
Nie, nie som múdra a nikdy som to o sebe netvrdila. Rovnako nemáte minimálnu istotu, či som niečim podobným neprešla. Či už to pochopíte alebo sa naseriete, berte to ako vklad do budúcnosti..keď si možno nechtiac, predsa len spomeniete, že by ste to nemuseli brať osobne, nepreciťovať to stále znovu a znovu a len sa s tým vyrovnať. A investovať vlastnú silu do poznávania tohoto sveta, ľudí, ktorí majú možno pre vás tak rozčuľujúce názory, vyznievajúce výsmešne a nadľahčujúco..ale pravda je úplne niekde inde. :o)
Netreba v sebe prebúdzať *spravodlivý* hnev a to na úplne niekoho neznámeho. Skôr sa zamyslieť, či by ten tak odlišný názor predsa len nemohol byť založený na niečom hmatateľnom a pokúsiť sa za slovami vidieť viac, ako len za slovom ovečka kolektív. Pre mňa to bolo symbolom niečoho slabého a nevinného..nie predátora, ale obete. Nič dokopy s intelektom a kolektívom. A Maoam, veľmi sa mýliš aj v tom, že sa nemôže stať, že by sa aj tu nemohli nájsť bytosti, ktoré už zažili a pochopili viac a že dôvody, prečo sa sem inkarnujú nemusia mať nič dokopy so slabosťou. Priznaj sama a úprimne, čo chceš počuť v živote viac..len to, čo zažili tebe podobní, alebo si rozšíriť poznanie aj o niečo, čo je len vzdialenou budúcnosťou? A je v kategórii fantázia? Alebo to dieťa v tebe je už definitívne zabité každodennými starosťami? :o)

zewa

Mer, mrzi ma, ze si na to v podstate sama. S bratom sa nemozes porozpravat, mama nie je na tvojej strane, a tak bojujes sama. Tak ako vies. Myslim, ze na terapiach s tebou prebrali zneuzivanie zo vsetkych stran. Co sa ti z tych ich odporucani najviac pozdava? Alebo co ta aspon o kusok posunulo dalej?

velastastia

ako sa postavit zo dna ked nemame ziadne sily...sily ako laska sam k sebe....som vezen na slobode....sama sa uzatvaram a nieco vo mne ma brzdi...robit obycajne zakladne veci zivota...nenavidim sa zato...viete co je najhorsie...ze nemam sil ani pisat ...dovod...preco...nevladzem vstat...

koloo

no a ked by sa podobni zneuzivani stretli a vedeli spolu porozpravat o tom ci by to nebola cesta dopredu do zivota ? tak ma napadlo ako laika neodbornika