Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?

Príspevok v téme: Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?
Meretseger

Čo som napísala svojej psychologičke do denníka:

"Prečo sa teraz tak poddávam? Myslím, že som sa nikdy nemala dozvedieť, že mám nejakú HPO a BAP, pretože som sa s tým moc stotožnila. Presne ako mi píšu v pezinskom denníku, a ako ste vypichli aj Vy, nemusím byť iba hraničiarka. Je to, ako vždy, o voľbe.
Kým som bola predtým? Relatívne šťastným, určite aktívnejším, veselo nevedomým dievčaťom, ktoré trápili akurát nejaké zasrané traumy z minulosti, ale podvedome chápalo, že minulosť sa zmeniť nedá, preto sa s ňou treba len a len zmieriť. To, čo ma zničilo, bola láska. Spálila ma - znie to ako klišé, ale je to tak. A Meretseger stále nie a nie vstať z toho popola ako fénix, čo je presne to, čo chceme, nie? Nanovo sa poskladať, používať opäť viac IQ než emócie, Žiť, Ž-I-ť, ŽIŤ...
Tak čo... Emócie štekajú, avšak Mer pôjde ďalej?"

Myslíte, že je to možné? Vstať po toľkých blbostiach, čo som porobila, z popola, a opäť ísť ďalej, nebyť si už sama sebe najväčším nepriateľom a konečne sa prijať, pričom sa až tak nepoddávať tomu onálepkovaniu, že som nejaká hraničiarka a bipolárka? A byť radšej tou, čo ňou som naozaj, byť radšej... Meretseger?

Maoam

Mer, suhlasim s tym, ze sa to tu totalne komplikuje a niektore prispevky su strasne teoreticke a tak komplikovane formulovane, ze to asi my bezni smrtelnici nedokazeme pochopit.

Ja sa v niektorych prispevkoch stracam.

Meretseger

No, ja som z toho už úplne zblbnutá, ale baví ma to čítať, hoci mi to ťažko pripomína filozofiu, čo sme mali na VŠ (ale mala som z nej B-čko, takže by som to mala trochu pobrať). Tam tiež každý filozof vnímal pravdu úplne ináč, až mi to pripadalo, že všetci sú na nejakých houbičkách :D

Maoam

ja si ako maly cloviecik inkarnovany tu na Zemi po X-ty krat myslim (z viacerych os. zazitkov), ze jestvuje jedna pravda, akasi univerzalna, obcas mame pristup k jej zlomkom, ale väcsina z nas ju este nedokaze obsiahnut, ale dokaze obcas citit o co ide...da sa to obsiahnutu iba vnutrom, duchom, nazvite to ako chcete

kedze nie som doma v ziadnej literature tohto druhu a mam to iba z vlastnych skusenosti, neviem to lepsie vyjadrit

je to nieco 'wow' a je to uplne ine, ako si vela ludi mysli, bolo by fajn, keby sme viac z toho chapali a boli schopni pretavit to do tejto reality a posuvat sa tak smerom vpred

vsetko to lipnutie na materii ale aj na vztahoch a Co. vobec nie je dolezite....dolezite su uplne ine veci, uplne ine, cloveka to vzdy dost sokne, ale je to zaujimave

no s tymto koncim v tejto teme, lebo sa uplne odklanam od temy Mer a tymto jej prenechavam volny priestor, kedze je to jej tema

anjelik *

Tak to nie je. To, čo ty zrejme označuješ ako absolútna pravda je ale niečo,k čomu speješ postupne a preto ja vravím zatiaľ o individuálnej ceste k pravde. Keďže každý je na inom stupni vývoja a tak aj miera jeho poznania všetkého je prísne individuálna. Jasné, že sú veci, ktoré budú platiť vždy..ako fyzikálne zákony..len uvidieť skutočnú pravdu, pravdu o tebe, o tom, kto si, je možné až vtedy, keď budeš schopný uvidieť všetky svoje spomienky, uvidieť ich v súvislostiach..za celú dobu tvojho vývoja od prvopočiatku. To je potom to, čo ja označujem ako pravda. Je mi ľúto, ale lepšie ti to už neviem priblížiť. :o)

TAHC

silou mocou sa brániš predstave jednej absolútnej pravdy
a tak si si vytvorila svoj svet, svoju teóriu pravdy, ktorá je pravdou len pre teba ale nie všetkých ostatných

anjelik *

Tak mi teda povedz tú pravdu, ktorá je podľa teba tou jedinou. A ja sa rozhodnem, či sa bojím alebo nie. :o)

TAHC

je to chaos, anjelik
nie, taká pravda nie je
čo mi je z pravdy, ktorá je pre milióny ostatných nepravdou?
pravda ľudí spája, nie rozdeľuje
je jednoduchá a každému zrozumiteľná, či má IQ a EQ vysoké alebo nižšie,
je len jedna, prečo sa toho tak bojíš?
z toho strachu pred jedinou pravdou to tak strašne to komplikuješ

TAHC

anjelik, veľmi si neodpovedala na otázku. A práve to sa pýtam, 6 miliárd právd? Každý si buduje svoju pravdu, každý je jedinečný, čiže dve identické pravdy asi nebudú. Môže to takto byť? Potom budeme hľadať tú pravdivejšiu pravdu alebo všetky môžu paralelne koexistovať ako koexistujú všetci ľudia? Lebo ak je to tá druhá možnosť, nemá asi zmysel sa pýtať sa, ktorá z tých 6 mld. právd je lepšia. Pre každého bude najlepšia tá jeho.