Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

syfilis

a este chcem nieco napisat osobam neznalym. je pravda ze syfilis je choroba ktora v tebe zostava a po prelieceni treba chodit kazdy pol rok na krv aby si bol clovek sledovany ale nasledne je mozne viest normalny sexualny zivot a nakazanie nehrozi. My s manzelkou mame dieta. velmi som sa bal aby to po mne nezdedil- potom sa jedna o dedicny syfilis ale lekar mi povedal ze je mala pravdepodobnost vzhladom na to ze manzelka je zdrava. malinky sa narodil a bol na testoch a vsetko je v poriadku a teraz som sledovany - urcita hodnota v krvi.- teraz sa mi to stabilizovalo na 0 takze vsetko je ok a s manzelkou vedieme normalny sexualny zivot. samozrejme je to moja chyba a rad by som to vratil ale uz sa to neda a zijem s tym dalej. A DA SA TO. prvy moment, ked sa to clovek dozvie je to strasne ale je lepsie to vediet skor. PRAJEM VSETKYM VSETKO DOBRE.

syfilis

ahoj 02nina.. samozrejme ze je velka pravdepodobnost ze ked mas nechraneny pohlavny styk s nakazenou osobou ze ju dostanes. ale u nas sa to nepotvrdilo.ja som syfilis mal a moja manzelka nie-bol som velmi stastny ze sa to u nej nepotvrdilo a pytal som sa lekarov ako je to mozne.povedali mi ze zalezi aj od imunintneho systemu. manzelka ma velmi silny imunitny system tak preto to nedostala. ale samozrejme ti doporucujem ist k lekarovi a uistit sa. je vzdy lepsie to vediet ako zit v nevedomosti.

02nina

ja som s nim uz viacej neprehovorila,a le dozvedam sa vselico teras.ako som pisala,je to uz niekolko mesiacou,co sme spolu nieco mali.a tej babe sa to prejavilo po 2 rokoch.tak ja neviem ako dalej.ale aka tam je pravdepodobnost,ze som nakazena?to kazdy,co je s nim sa moze nakazit?

meggy10

to bol iba partner na jednu noc? no tak ja ti neporadim, urcite chod zajtra za gynekologom a s tym chalanom si sa uz viac x nerozpravala?

02nina

ahoj megy.ja sama neviem,ci on o tom vie.len ja som sa to dozvedela od nakazenej a zistila som,ze ona s nim bola.ale nepouzili sme kondom.tak normalne mam strach,ze co bude.

meggy10

02 nina och boze to ti nezavidim a neviem to nieje trestne ked niekto nakazi niekoho pohlavnou choroubou a vie o tom? a pouzili ste kondom? tak je to pravdepodobne, asi by som ho zabila, ale urcite chod za gynekologom aby ti vzali krv a cim skor, povedz mu o tom.

02nina

poradte mi co mam robit.pred par mesiacmi som mala nechraneny pohlavny styk.az teras som sa dozvedela,ze ten chalan na syfilis.lebo nakazil pred 2 rokmi jednu babu a ta ma doteras zdravotne problemy.mam sa ist dat rychlo vysetrit gynekologovi?alebo ako sa to u vas prejavilo.lebo ja nemam zatial ziadne problemy.tak som nestastna,ze neviem,ako dalej.aka je pravdepodobnost,ze som nakazena.asi mam to prve stadium.

anonym777

syfilis je dozivotny takze tebe priznaky odidu ale nakazis dalsich ludi na sto percent aj chlamydie k tomu toto je najhorsie co moze byt este kvapavka je lepsia a to je jedno v akom si stadiu stale budes chodit po doktoroch a budes sledovany len lekari chcu spravit dojem ze sa nic nedeje

Cardinal

Ahojte , mám príznaky syfilisu ... super ze som nasiel tuto stranku . Zajtra idem ku learku -kozna . Bojím sa co bude dalej .. nemocnica tad... .Mal som sex pred 3mesiacmi mino SR .asi som sa nakazil tam . A to je najhorsie ze som nakazil priatela . Mám priatela asi 2mesiac ...on tiez má príznaky ale este netudí ze ide o syfilis . Zajtra aj on ide do nemocnici. Bude to tazké ..