Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
jeeezis..toto je hrozne...clovek si precita nejake priznaky na nete a uz zrazu mu na neho sedia vsetky pohlavne choroby...netreba sa tak sledovat...
vyrazky mozu byt z hocicoho a nemusi to hned znamenat pohlavnu chorobu
a nie je vyrazka ako vyrazka
Ahojte, píše sa mi veľmi ťažko. Som tu prvý krát. Neviem, ako začať. Ešte som nebola nikde na vyšetrení, ale myslím si, že som infikovaná, podľa toho, čo som si momentálne prečítala. Mám nejaké príznaky. Tento týždeň sa mi na genitáliách vytvorili na dotyk bolavé vriedky. Nikdy sa mi to pred tým nestalo, len raz za čas nejaký malá vyrážka, čo mi gynekologička povedala, že to bude z holenia. Až teraz...začala som pátrať a mám nervy v prdeli. Viem, že musím ísť čo najskôr k doktorovi. Ale tá hanba! Som slušné dievča, nikdy som nestriedala partnerov,s priateľom používame kondomy.Mám vážnu známosť, o ktorú by som nechcela prísť, je to láska môjho života. Čo poviem rodine, v práci, ked ma zavrú do nemocnice? Prosím, napíšte mi niečo viac, kam s tým najskôr(môj gynekolog?), čo ma bude čakať, na akom oddelení ste hospitalizovaní, dá sa to udržať v tajnosti?
chcel by som sa opytat skusenejsich..ci nahodou nebudu vediet.zhruba pred mesiacom sa mi objavili nejake vyrazky(glans) samozrejme som po tyzdni siel k dermat.tam som sa dozvedel ze to moze byt vsetko tak mi brali krv.vysledok bol negativny,stery pozit. na antibiotika.podotykam ze sa liecim atb, prave ich doberam..vyrazky sa zlepsili ale este su tam.oficialnu diag. ani neviem..udajne stafilokok.inak tie skor zodreniny na mojom dost boleli..nedalo sa spat bez analgetik.A teraz moja otazka..Su testy Spolahlive?po napr 3tyzdnoch od nakazenia?robene udajne iba RRR na syfilis,viem ze existuje aj iny spolahlivejsi.tak preto sa pytam.
ahoj pan S, prosim ta nevies mi povedat ci ked uz sme raz prelieceni , znovu by by sme opat mali prve stadium cize vred a pod.. alebo by to by to bolo iba zvysenie hodnoty v krvi? velmi ma to zaujima..je tu niekto komu sa to vratilo druhy krat???ked som sa pytala lekarky vravela nieco v takom zmysle ze ten vred to prve stadium by s u nas uz nemalo vyskytnut..dakujem velmi pekne!
ahojte
chcem podakovat Hugovi ze vytvoril toto vlakno,ktore vnesie do nasich zivotov viac svetla a optimizmu,ze sa to da zvladnut aj ked si clovek preto musi samozrejme co to pretrpiet.
Jam ho mam zrejme tiez podla toho co som zistil na nete a aj tu.Prve pocity pri zisteni su neopisatelne. Tak zdrvujuco so mnou este nic nezatriaslo.A viem ze to bolo aj posledny krat lebo ako som cital v jednom prispevku aj studenu polievku uz clovek bude fukat.
Opatrnosti nikdy nieje dost. Drzim vsetkym palce a pevne nervy
Vcera ma pustily z nemocnice, dnes som dostal dvojitu davku Pendeponu... Mal som sekundarny stadium, najprv ma liecily na alergiu potom na otravu a az cca po 3 tyzdnoch povedaly ortiel SYFILIS... Prelieceny som ale byllog uz mam, musim stym naucit zit.
nemaj obavu ja ho mam už roky. teraz po dôkladnom prelieeni chodím na kontrolu raz za pol roka a lieky som nebral 4roky
ooo hope ema si zlata. taku chvalu si ale vobec nezasluzim. tvoje pocity plne chapem. ja som bol presne na tom tak isto, ale urcite pomoze to ze partner drzi pri tebe. mam neskutocne skvelu manzelku. tiez som ratal s moznostou ze sa so mnou rozide- dokonca som jej to ponukol ale zostala pri mne. tiez som si lamal hlavu nad tym ze kedy a kde som to mohol dostat. mne povedali ze to mozem mat aj 8 rokov - lebo som bol v poslednom stadiu a s Mojou drahou som bol 6 rokov. podstatne bolo pre mna to ze ona bola zdrava a pritom 6 rokov sme normalne viedli sexualny zivot a uz som to mal. najväcsim stastim je pre mna teraz nase dieta. krvnu skupinu zdedilo po mne ale je uplne zdrave. ema prajem ti aby si sa cim skor s tym vysporiadala. je to potom lepsie. uz cas nevratime. mozeme byt len radi ze sme to zistili a isli na to liecenie. je kopec ludi ktori to maju a nevedia o tom. napr. ja 8 rokov.- a prislo to az do stadia kedy mi uz moc nechybalo lebo som to uz mal na nervovom systeme. chvala bohu sa to este neprejavilo...
Ema drz sa a ked budes na tom zle kludne kedykolvek napis sem alebo na moj mail.
vsetko dobre
Ahoj,je uzastne ze si , bez teba by vela z nas nevedelo co si pocat,chodim sem na tuto stranku vzdy ked mi je tazko.Otazky preco prave ja. uz nepouzivam.beriem to ako trest.Obdivujem tvoju manzelku musi to byt skvela zena ze stoji napriek tomuto pri tebe.Moj priatel to nevie, ako mu to povedat ved ja s tym neviem zit a co ak sa jednoducho zbali a odide?
Obcas mavam krasne dni ale pridu dni ked mam depresie a neviem sa s tym zrovnat.V nemocnici sme boli 4 mlade pekne baby..myslim ze kazda s tym istym, nakolko 2 krat denne penicilin do zadku..
Zelam tebe aj manzelke vela zdravia :!