Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
cau hope ema... vazne sa ti ospravedlnujem za tu chybu... maly preklep a hned to uplne vsetko zmeni... hej aj u mna v okoli sa o tom keca. raz mi dokonca kolega povedal ked som nebol v praci.. "a co si mal syfilis, ked si bol u doktora"a v duchu som si povedal keby si ty vedel ze ho mam... proste uz som sa naucil s tym zit.. pre mna to bolo tiez tazke a velmi ked som sa to dozvedel. ale proste teraz uz s tym zijem a som rad ze som to zistil a isiel som na liecenie..
Ahoj syfilis, strasne moc ti dakujem ze si sa opravil ze nie som pre neho nebezpecna.Ja som sa hned aj rozplakala:-( ze som nejake monstrum:-( vie to moja kamaratka, chodila za mnou do nemocnice.V praci si ludia casto robia srandu na tuto chorobu netusiac ze ja som ju mala tiez a mne ide roztrhnut srdce.Dakujem ze si vytvoril tuto stranku velmi pomaha precitat si tu niektore veci.
ahoj hope ema. prave som si pozeral moj prispevok, ktory som ti napisal... chcel som napisat ze po prelieceni nie si nebezpecna pre svojho partnera. som to tam tak hlup napisal. hej presne ako si napisala s manzelkou vedieme normalny sexualny zivot a nepouzivame ochranu... a teraz mame zdrave dietatko. moja manzelka o tom vie lebo bol som na lieceni ked sme spolu chodili. ty si to nepovedala vobec nikomu? ked chces napis mi mail.
Ahoj syfilis,takze vy dvaja s manzelkou vediete normalny sexualny zivot-t.z-ze nepouzivate ochranu? Moj priatel o nicom nevie, neviem mu povedat ze kedysi sa mi toto prihodilo, neviem sa s tym vysporiadat sama-a asi sa mi to ani nepodari.Som zo slusnej rodiny studujem vysku a kazdy den myslim na tuto chorobu.neviem ani ci chcem dieta ked si pomyslim ze by mohlo byt chore.bolo by fajn popisat s niekym kto to ma.Vniesol by trochu svetla do mojho tmaveho zivota...
ahoj vanilllka. mozno ked dostanes tuto spravu uz budes po prelieceni.. neviem ako to je ked si v druhom stadiu, ja som bol v tretom. mne robili vsetky mozne vysetrenia. jedine com som musel podpisat ze suhlasim s vysetrenim tekutiny- uz si nespominam ako sa volala, ktoru ti lumbalkou vytiahnu z chrpta.to ti zo zadu pichnu medzi stavce ihlu a tahaju. no nebolo to nic prijemne ale da sa to zvladnut. inak tuto lumbalku pichaju aj na poziadanie pri porode- mne to robili celkovo tri krat lebo som to nemal stale dobre a penicilin som musel brat 4krat denne a do zily nie do svalu. ERIKA167 TO NIE JE ODBER Z MIECHY- PICHAJU TO V TAKOM MIESTE KDE MIECHA NIE JE. DO MIECHY URCITE INEKCIU PICHAT NEMOZU.
ahoj hope ema, ked si po prelieceni tak si nebezpecna pre svojho partnera. je to stale v tebe ale niekoho infikovat uz nemozes.. takto to bolo povedane aj mne. s mojou manzelkou zijeme normalnym sexualnym zivotom. teraz sa nam narodil krasny zdravy syncek.. velmi som sa bal ze bude mat vrodeny syfilis ale robili mu testy a je zdravy.. podstatnejsia je manzelka-kedze ta bola zdrava a dieta sa vyvijat v nej. no u teba to bude ine ked ty si infikovana. skus sa na to spytat lekarov. drzim palce
Ahoj, neboj sa vsetko bude dobre ak ti to aj zistia malinke sa z toho vylize.hlavne ak to mas ze to zistili vyliecis sa ty a aj to babetko v tebe!
daj potom vediet ako si dopadla.
ahojte,aj mne vyšiel syfilis pozitívne a keďže som tehotná, veľmi sa bojím čo bude s mojou maličkú alebo maličkým. :(Aj keď to nie je ešte 100% pozitívne, vraj výsledky zvyknú vyjsť v tehotenstve aj falošné..nechápem prečo. :(O 2 týždne budú výsledky a to čakanie je nekonečné.Veľmi sa bojím,aby to malé bábänko bolo v poriadku.
Vanilka, testy nie su dobrovolne musis prejst vsetkymi vysetreniami, ocne, krcne , taktiez psychiatricke...a v tvojom pripade 2 stadia ti asi odporucia aj odobranie vzorky z miechy.je to dobrovolne, vraj je to neprijemne a cely den sa ani nepohnes a si zabita ale aspon zistia aj poskodenia na ktore by inak neprisli...Drzim ti palce,Vydrz to tam , su na svete aj horsie veci..a zas bude dobre!