Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.
Mám syfilis - ako s tým žiť?
Ahoj Hugo, prosim ta mal si pocas tvojho ochorenia aj nejake ine priznaky napr necitil si sa zle? alebo nieco comu si predtym nedaval velky vyznam a az casom si prisiel na to ze to bolo vlastne touto chorobou? A este otazocka ako lekar zisti v ktorom stadiu sa nachadzame? je to v zavisosti od vysky tej hladiny protilatk v krvi ? z tej su schopny to odhadnut? dakujem
natika045 - neda sa takto povedat ci vyrazky maju nieco spolocne so syfilisom. naj je urobit testy.
couz- ja som mal tretie stadium- mne hodnoty neklesali asi rok-tiez som sa bal ale je to v pohode. treba pockat.
AHOJTEEEEE-ja som mal podobne skusenosti ze doktorka bola uplne fantasticka a velmi ma vzdy podrzala.
jasmina2- ahoj. ja som mal tretie stadium. po prelieceni som sa taktiez informoval u svojej lekarky ci mozem mat zdrave deti. povedala mi ze riziko zdedenia syfilisu je mozne (ide potom o dedicny syfilis) ale je tam mala pravdepodobnost ked to mal otec a matka je zdrava. horsie by to bolo keby to bolo naopak. lebo v tele matky sa dieta vyvyja. ja mam teraz 11 mesacneho syna- krvnu skupinu zdedil po mne ale bol aj na testoch syfilisu a je zdravucky. to som bol neskutocne stastny. manzelka je zdrava takze vsetko bolo ok.
Dobry vecer, moj partner mi pred par mesiacmi oznamil ze prekonal syfilis, ze je zdravy a chodi pravidelne na kontroly, chcem sa spytat, resp. uistit pretoze planujeme dieta, ci nie je ziadna sanca, ze by nase dieta mohlo nieco z tejto pohl. choroby zdedit. dakujem za odpoved
Ja som tiez prekonal syfilis bol som v nemocnici kde som dostaval injekciu do zadku teraz navstevujem lekara pravidelne kontroluju krv mam to uz vsetko v poriadku a to na zaciatku ani nevedeli z coho to mam navstevoval som koznu lekarku a ta az na zaver ked som tam chodil asi mesiac povedala ci moze zobrat odber krvi na pohlavne choroby tak som povedal ze ano a potom to doslo ze mam syfilis skoro ma trafilo bola to super doktorka poslala sestricku prec z ambulancie a povedala to len mne bolo to od nej dost pekne
Asi pred mesiacom a pol ma pustili z nemocnice, po viac nez mesiaci som bol na krv, sestricka povedala ze my hodnoty neklesly. Mal som 2. stadium. Je to normalne alebo my liecba nepomohla? Poradte prosim.
ahoj hugo :) mám vyrážky po hrudníku kozna mi hovorila ze mam pityriazu :( su to také pupance cervenej farby je to ohranicené :( prosím o syfilis neide ze???mam povedat koznej nech mi spravi testy????Ďakujem hugo za radu :-)
Ahojcek,nemaj strachy nic to nebude.Ak sa obavate viaceri tak skuste ten test ktory najdete na googli nieco test na syfilis uz neviem ako to prense bolo. je jednoduchy myslim ze jednoznacne preukaze.Ako pise Hugo(syfilis) nie kazdy vred alebo pupak je syfilis ale kazdopadne kazda vyrazka alebo cokolvek na pohlavnych organoch nieco signalizuje.(nemysli pupaky po holeni :-) )treba ist lekarovi povedat co vas trapi a ak sa bojite tejto choroby a mate na to dovod-ziadna ochrana, striedanie sexualnych partnerov alebo len hlupy pocit povedzte mu ze si prajete aby vas vysetril aj na pohlavne choroby.Keby nieco som tu pa pekny vecer
Cize vyrazka/vred sa objavi len raz?(pri syfilise)Mne sa to pred par mesiacmi objavilo a v strede vyrazky bola taka cierna bodka..tak som sla k lekarke a ona mi to vytlacila a dala dez.vodicku a bolo vsetko fajn...a teraz to mam zase,vytvorila sa mi vyrazka ale po vytlaceni vysiel z toho hnis,tak som myslela ze to bude fajn,ale taka cervena vyrazka mi tam ostala a znova sa mi tam hromadi hnis..co to moze byt?Urcite to nie je syfilis?pohl.styk som mala pred dvoma rokmi...a ziadne priznaky..dakujem za odpoved :)
Ahoj Ivka,ukludnim ta som presvedcena ze to nemas syfilis.Ten by sa ti po nechranenom styku ukazal skor ako za 5 rokov.Asi to budes mat nejaky herpes alebo nejake ine vyrazky.Kazdopadne vred sa ukaze len raz potom choroba prechadza dalej a vred sa uz nevyhodi.ja som sla najprv ku gynekologicke ta mi urobila vyter-samozrejme z neho nic nezistila treba vziat krv a urobit specialne testy.Povedala ze vsetko je ok , ale ja som tam dole mala si 3 tyzdne prasklinku a este mi stvrdli pysky ako keby boli vysusene tak som si davala niveu:-) Samozrejeme nepomohla.Sla som obvodnej povedala ze sa bojim ze je to pohlavna choroba vzala mi krv spravila testy na kvapavku TPHA-syfilis a na AIDS a zistila to.v nemocnici su sesticky super ved vedia ze aj ty si to niekde chytila vidia ze si slusny clovek zial dnesna doba je taka ze sme prilis hrdy a my zeny obzvlast povedat nech dotycny pouzije ochranu... a takto dopadame.U mna to bude rok co som bola na lieceni.Snazim sa zit s tym aj ked si to neviem odpustit.Ak mas strach tak ti poradim ist lekarke povedat ze sa bojis ze by to bola nejaka pohlavna choroba a nech ti vezme krv.A nedaj sa odbit.NICIM. daj mi vediet ale stavim sa ze to nie je TPHA:-) zatila slniecko moje pa