Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

STDSTD

Ahojte, citam vase prispevky, aj ja som prekonal syfilis, bol som v nemocnic na preliecani, vybral som dve kury po 10 dni, chodim pravidleen na kontrolu kazdy polrok..ale moje vysledky teda tie cisla sa skoro vobec nemenia, iba o malicko, neviete poradit ako to ma prebiehat a ci tie cisla vobec buud klesat? ja som mal latentne druhe stadium. Dakujem za pomoc, tiez sa uz stale pozorujem a kzda vyrazka ma vystrasi...

adda111

nina111 mne zistili tuto chorobu prave ked som bola tehotna, takze ani neviem ako dlho som ju mala a robili vtedy aj rozbor mojmu partnerovi a mal to aj on. takze ani nevieme kto to od koho dostal, ale kedze mi to zistili ako tehotnej tak som bola v nemocnici na preliecenie v 4.mesiaci 3 tyzdne a potom v 28. tyzdni na dalsie dva tyzdne, mala sa mi narodila a mala to. mala som vybornu lekarku ktora mi vsetko vysvetlila, pretoze tam kde som lezala mi povedali ze nebudem moct kojit ale tam kde som rodila mi tvrdili ze je to hlupost, nechala som sa presviedcat velmi dlho kym som zacala kojit aby som to malej este nezhorsila.ta dobra pani doktorka mi povedala vsetko co sa tyka deti ohladom tejto choroby, ked sa dieta narodi a ma rovnake hodnoty ako ty cize ono to ma hned v krvi, tak je dobre, je velka pravdepodobnost ze sa z toho dostane a do roka to tomu dietatu v krvi zmizne, moja mala mala tiez tie hodnoty co ja, kazde tri mesiace som s nou chodila na kontroly kde je pozerali ci jej hodnoty klesaju, uz po pol roku jej hodnoty klesli a po tristvrte roku jej to zmizlo uplne, to znamena ze uz to nema, je uplne zdrava, bola som s nou na kontrolu ako s trojrocnou a vsetko je v poriadku, caka ma posledna kontrola ked bude mat 7.rokov ale to ze by to mala v krvi je minimalne riziko, je na 99,99 percent iste ze bude zdrava. Riziko nakazenia je pri porode keby sa nahodou jej krv spojila s tvojou, co je tiez nizke riziko, ja som rodila cisarskym co bolo v tomto pripade asi lepsie, ak mas nejake otazky este pytaj sa ,

syfilis

Ahoj nina111. ja mam opacny pripad. moja manzelka je zdrava a ja som po prelieceni. Tiez som sa obaval ze ci to moje dieta bude mat. Moja lekarka povedala ze u nas je to lepsi pripad ze ked je matka zdrava, pretoze v nej sa vyvyja dieta. Ak by to nase dieta malo ide o tzv. dedicny syfilis. Zalezi to od vela okolnosti ci to dieta bude mat alebo nie. Poviem to na rovinu ale u vas je to asi pravdepodobnejsie ako u nas kedze syfilis mas ty. nam sa narodil chlapec- krvnu skupinu zdedil po mne. samozrejme davali jeho krv aj na testy syfilisu ale je zdravucky. Ak by ho mal tak neviem co by sa robili.. skus sa na toto vsetko spytat svojho lekara a uvidis co ti povie.drzim palce

nina111

Ahojte, pred rokom som bola na lieceni.Chystam sa mat dieta, partner je zdravy.Chcela by som sa spytat ci tu nie je nejaka maminka ktora si tymto uz presla a co presne ma caka.dakujem velmi moc!!!!!

adda111

vies nemam zlych doktorov, ale keby si sama nevyhladam vsetko o tomto tak ani z polovice neviem to co teraz, kedze ich ochota o tom rozpravat velka nie je, jednoducho pre nich to je len dalsi pacient, dalsia diagnoza...
zatial nemam dalsie vysledky z kosic, stale na nich cakam, jedine co mi prave povedali ze tymito vysledkami zistia ci tie hodnoty su pre mna normalne, ze uz mi neklesnu alebo je to novozistena choroba ci som sa nahodou nenakazila druhykrat. ale kedze som bola pred rokom preliecena a odvtedy mam stale toho isteho partnera ktory to tiez ma a bol lieceny tak zrejme to budu hodnoty ktore sa u mna nedaju zrazit nizsie. takze nie je to asi az take zle ako som si myslela, aj ked.... vedela by som si to predstavit aj lepsie, ...

syfilis

Ahoj ALEXis1 co ti poradit- nespajaj si vsetko co ti je s touto chorobou. Viem ze to cloveka trapi a stale na to mysli ale treba to brat tak ze to mame a mozeme byt radi ze sme sa preliecili.
adda111 ja som mal tretie stadium. bol som prelieceny. tiez mi tie hodnoty lietali a nemohli sa ustalit. potom sa mi tak zvysili ze ma kontaktovali ze budem musiet opet nastupit na liecbu. tiez som bol trosku laknuty. spravili mi testy poslali ich do Kosic a chvalabohu to kleslo takze som nesiel. Co sa tyka teba tak asi ti tie hodnoty neklesaju a preto ta volaju. neviem ti poradit ze sa druhe stadium moze posunut do tretieho ked ta volaju na dalsie preliecenie ale ja si myslim ze NIE. ked ta sleduju a preliecuju tak si myslim ze by sa to nemalo zhorsit ale urcite lepsiu odpoved ti da tvoj lekar. potom napis co povedal. dakujem

adda111

no ahoj sifilis, mam problem, chcela by som vediet ako je mozne ze som bola uz trikrat preliecena a presne pred rokom a znovu idem tento rok pretoze mam stale vysoke vysledky 1280+++ pozit. mam latentny, cize druhe stadium, viem dost o tejto chorobe ale jedno neviem , kedze asi penicilin na mna nezabera, tak sa neposuvam nahodou do tretieho stadia?? dakujem za odpoved

ALEXis1

Ahoj, no ja mam asi 9 mesiacov od liecby a chodim kazde 3 mesiace na krv zatial mi nic nepovedali len obcas ze v prvej faze kleslo v druhej sa trosku zvysilo, tak aj tak mam strach napr sa mi vyhadzuju afty z vnutornej strany dolnej pery obcas tak si to spajam stale s touto chorobou ja uz si s tym spajam vsetko.Ak by nebolo nieco v poriadku tak si ma po vysledkoch zavolaju nie,?Dik

syfilis

Bruno- no bol som taky malatny, velmi ma bolelo hrdlo- mal som aj streptokoka, neskor ma uz boleli klby-hlavne kolena- ale to uz tym ze som bol v tretom stadiu. v ktorom stadiu clovek je zistia podla hodnoty v krvi. ja som ju mal zvysenu tak mi brali aj likvor- tekutina z chrbtice-tam zistili ze aj to uz mam napadnute- pritom mi robili vsetky mozne testy, pretoze podla toho som uz mal mat napadnuty aj nervovy system- ale vobec som nemal tak nechapem preco som mal tie hodnoty vysoke aj v likvore.

Cigan- uz som to pisal viac krat. neda sa pri kazdom pupienku povedat ze ide o syfilis. moze to byt vela inych banalnych veci- viaceri ludia s ktorymi som si pisal mali tiez podobny problem. isli k lekarovi a ten im povedal o co ide a ako som napisal bola to banalita. tak aj tebe doporucujem ist k lekarovi.

cigan

ahoj prosim poradte mi asi pred rokom sa mi z vnutornej strany predkozky urobil nenapadni pupienok a do dnesneho dna ich je asi 15su volnym okom velmi slabo vidiet a nemal som ziaden priznak pohlavnej choroby co to moze byt lekara sa navstivit bojim