Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

syfilis

ahoj STDSTD. neda sa povedat presne ake vyrazky. niekto ma take vredove a niekto zase ine. ja som mal male pupaciky v strede krvave- ako male prasklinky. co sa tyka unavy tak moze byt pretoze je to celkove oslabenie imunitneho systemu. ale nie kazda vyrazka znamena syfilis. ak mas pochybnosti tak treba ist na testy alebo si kupit test na syfilis v lekarni.

STDSTD

Viete mi povedat ze ako sa prejavil u vas syfilis? ake vyrazky, akeho typu a kde, ci to menilo tvar, v akom rozsahu a kedy zmizli? teda ak sa to da specifikovat, dakujem. a ci to bolo spojene s intenzivnejsim potenim, zavratmi a celkovou unavou.

nadejka

Ahoj Adda111 :) to ti povedal doktor, ze ked mas 37 tak by bolo dobre brat penicilinove antibiotika???....ja som si tiez tymto vsetkym presla, ale toto mi nespominal ten moj...

adda111

syfilis: nechapem potom tie hodnoty, lebo ja som prestudovala vsetky tie papiere a zacina sa to hodnotami 320, potom su 640 a 1280 a dalej to ide nasobkami, ale to 1280 je uz vysoka hodnota kedy musis chodit na krv kazde tri mesiace, teda aspon ja som tak chodila, a bol niekto v tt?? alebo ste boli v ba? a clovek ktory mal tuto chorobu uz nikdy nebude zdravy pretoze ta bakteria ktora je vyvolana touto chorobou je v tele stale, infekcny po prelieceni sice clovek nie je , ale bakteria je stale v jeho tele a robi zlobu hlavne vtedy ked je clovek chory co ma vtedy oslabeny imunitny system tak vtedy sa choroba , cize hodnoty mozu vystupit. clovek co ma tuto chorobu by mal hned pri teplote 37 brat penicilinove antibiotika, aby sa bacil neprebudil.

unculus

syfilis : ten test sa robi ako na HIV cize krvou je tam taky strojcek a vo vnutry je ihla na strunke ktorou si urobis malu ranku na prste a vytlacis krv na test akmo pri tehotenskom ,ale aj tak ti to vijde pozityvne lebo testy su robene na protilatky cize tie ti v krvy ostavaju navzdy ,
Na kontroli sa chodi v priebehu 5 rokov posledne su raz za rok potom uz na kontroli nechodis iba ak ides na operaciu tak si ides pre paier k svojej lekarke ,ze si bol prelieceny a ako to vlastne stebou je.Hodnoty su rozne ,hlavne ide o tie co zobrazuju mnozstvo protilatok v krvy ,po liecbe by malo RPR na nule cize ani jedno + ale nieje to vinimkou niekedy to klesa velmi pomali ,preto sa pri zaciatku robia testy kazdy mesiac aby sa zistilo ake su normal. vysledky pre jedinca ,ak by som siel uz na tretie preliecenie chcel by som sa liecit uz 28 dni alebo 21 a potom dve davky pendeponu ... potom sa testuje TPPA kde vzdy ostava minimalne to jedno + a raz za pol roka sa robia testy na HIV a HBsAG tipu A,B,C " zltacka" po prelieceni sa clovek stava neinfecny na 100% len sa kontroluje choroba ktora moze v tele pokracovat ... Kazdopadne Vam vsetkym drzim palec a verte mi ,ze sa stym da zit uplne normalne a nijako to uz potom cloveka neobmedzuje ,okrem darcostva krvy a organov... tak ,ze sda vsetci drzte a hlavu hore :)

syfilis

caute,
dlho som tu nebol a vidim ze nas je tu viac a viac. mozte prosim napisat ako sa ten test, ktory kupim v lekarni robi.
ja som bol pred pol rokom na testoch a povedali mi ze som uz zdravy, ze mam tzv. luesovu jazvu. takze by som mal chodit na testy uz len kazdy rok. predtym som chodil kazde 3 mesiace. spominali ste tu tie hodnoty. ja som mal hodnotu 1530 a povedali mi ze je to tretie- posledne stadium.

unculus

breo: ten test sa predava v lekarni ,tak tiez ako test na HIV a tehotensky test ,nemusis hladat na nete a cakat na dorucenie ...

unculus

breo: ten test sa predava v lekarni ,tak tiez ako test na HIV a tehotensky test ,nemusis hladat na nete a cakat na dorucenie ...