Mám syfilis - ako s tým žiť?

Príspevok v téme: Mám syfilis - ako s tým žiť?
syfilis

Asi pred 5 mesiacmi mi zistili ze mam syfilis. Kde kedy a ako som ho dostal sa uz asi nikdy nedozviem pretoze mi povedali ze som ho mal uz v tretom stadiu. Nastupil som do nemocnice kde som mal byt 21 dni ale hned na uvode mi zistili tretie stadium tak som tam bol mesiac a bral som krystalicky penicilin 4 krat denne do zili. Teraz som asi 3 tyzden doma z nemocnice. Za tri mesiace mam ist na kontrolu v akom stave to stoji. Ak ma niekto skusenosti s touto chorobou tak poradte. budem rad kazdemu prispevku. Ak sa chce niekto na nieco spytat taktiey poradim.

nakazena

breo:ak si dostal anginu tak rychlo,syfilis podla mna nieje, najprv je vred si myslim. Teda u mna to tak bolo. Ale rychle oslabenie imuinity moze byt o niecom inom. Mozno si len ochorel zo zmeny pocosia.Je dobre dat si urobit testy aj na hiv, aj na syfilis, na vsetko.Ver mi, viem o com hovorim.Vediet to teraz, vsetko urobim inac.

nakazena

Ak mate niekto vyrazku, tvrdu, hocikde na tele, potom nejake chripkove stavy, drazdivy kasel a oslabeNu imunitu, okamzite to rieste.Tato choroba sa prenasa aj nepohlavne, teda je nebezpecna. Ak si najdete kdekolvek tvrdy vred alebo nejaku nevysvetlitelnu zadtvrdlinu, potom ochoriete a zacne sa vam kazit pokozka obycajnymi vyrazkami, dajte si urobit testy rovno na syfilis. Nic to nestoji, hradi to poistovna.Myslim, ze pri nakazeni sa znizuje v krvi zelezo a viem, ze aj pecenove testy sa zhorsia.Zelezo preto lebo ta treponema je bakteria a bakterie potrebuju k zivotu zelezo, preto ho dost pozieraju.test by vam ale pozitivitu ukazal az tak po 4 tyzdnoch od nakazenia, takze treba pockat.Su na to test RPR, KTORY UKAZE SKOR skoru infekciu a potom test TPHA a TPPA TEST, ktore su vysoko citlive aj v neskorsom stadiu choroby. Takze ak ciitite oslabenie imunity, ak ste v lete dostali anginu, co je dost neobvykle a na to mate kozne problemy,chodte k lekarovi.Da sa povedat, ze tato kombinacia priznakov, ako je tvrda vyrzaka, choroba, kasel, vyrazky svedcia o syfilise. Znamy to dostal z nepohlavneho styku, vola sa to nevinny syfilis.Prisiel do kontaktu so syf.vyrazkou, takze pozor. Kto tvrdi, ze je to choroba, ktora sa prenasa len pohlavne, klame.Vyrazky nikdy niesu len vyrazky.Ak vam lekary budu tvrdit, ze mate alergiu, no sami nevedia z coho, je to blud. Dajte si urobit testy,ak mate malo zeleza, oslabenu imunitu je to dovod na to, aby ste si dali urobit testy na syfilis.

nakazena

Príznaky som mala.Asi po 32 tyzdnoch od nakazy som si nasla na konecniku vyrazku, ktora vobec nebolela.Na lavej strane pyskov som si nasla dlhu zatvrdlinu, asi 3 cm.Myslela som si, ze je to od holenia, ale nebolo. Nechala som to tak. Asi o mesiac som ochorela, angina, kasel.Tak som si dala vybrat mandle, ze asi kvoli streptokokovi, ktoreho mi v hrdle nasli. No hned na to mi mi napuchla uzlina v trieslach.Inac, ta zatvrdlina mi vnbikla na lavej strane,uzlina tiez na lavej strane. tak mi napuchli uzliny za uchom, tiez len na lavej strane. Zredli mi vlasy a schudla som.Zdurenie uzliny je najprv len jednostranne a nebolestive, tak celotelove.Dostal to odomna aj priatel. Ten bol chory, chripkove stavy.Zacali sa mu na hlave robit velke loziska lupin, zdurili sa mu uzliny za uchom, tiez len na jednej strane.Pozor, je to choroba, ktora imituje vela koznych chorob.

breo

Ahojte, nasiel som tuto diskusiu, lebo hladam odpoved na otazku, ktoru sa tu pytaju vsetci ...
Precital som si ju celu a mam podozrenie ze som sa mozno nakazil - nie som absolutne nijaky typ co strieda partnerov, skor opacne - co ma sice neospravedlnuje, ale stalo sa.

Dnes je to tyzden od vtedy, co sa to stalo a predvcerom som pocitil na krku akoby opuch, no neviem ci su to mandle, alebo uzliny, ale zaroven ma zacalo boliet aj hrdlo a nemohol som prehltat, no dnes ma uz tak hrdlo neboli a aj tie uzliny, resp. mandle alebo co to je sa uz upokojili, nijaky viditelny vred a ani pluzgier na genitalich nemam, ani nikde inde na tele kde vidim som nic take nenasiel, necitim ani ze by som mal zdurene slabiny, viem ze to skor vypada na anginu a ze co tu vlastne riesim, ale je mi to prinajmensom podozrive - ja byvam chory max. raz za rok a anginu, resp. zdurene mandle alebo uzliny na krku som mal iba raz a aj to davnejsie a teraz to mam hned po tom.

Nechcem tu vypadat ako niekto , kto sa neustale pozoruje a stale hlada na sebe nejaky problem, no mal by som par otazok :

1. Moze nakaza prepuknut uz v takom kratkom case ?
2. Je mozna jej diagnostika uz takto skoro ?
3. Da sa spolahnut na ten test co sa da kupit na Internete a bol tu aj spominany ?

Isiel by som aj na normalny test do nemocnice, no nechcem zbytocne robit paniku, takze preto volim predtym skor radsej takuto formu, vopred vdaka za odpovede.

STDSTD

unculus...ja tie cisla tam mam kopec a vsetko to je 1:10, 1:5, 1:80 1:160 a k tomu su 3+ alebo 4+ a tie + sa vzdy menia...raz o jeden menej raz o jeden viac..vobec tomu nerozumiiem...a ani mopja lekarka.,.,

unculus

ahoj adda111.... a povedala ti vlastne doktorka ,co tie cisla znamenaju ? ,tie tri xxx ,som mal aj ja ,ale to v tedy ked mi to zistili ,este som nebol na kontrole ,ale doktoraka povedala ,ze budem mat uz iba jedno x a tie hodnoty sa mi nemusia zmenit.Po prelieceni uz niesi infekcna a na kontroli chodis iba kvoli tomu ci ti zas neprepukla nakaza ,opakovane ,ale aj tak ma ujistovali v nemocnicici a aj u doktorky ,ze sa to stava malo kedy a skoro vobec ... mozno to su hodnoty ktore ti uz ostanu ,aj ked su vysoke pre teba mozu byt normalne ,zalezi asi aj od tvojej imunity..

adda111

tak potom uz tie cisla nechapem ani ja , pretoze ja mam za cisla ze 640, 1280, nasobky tych cisiel a este k tomu sa pridavaju kriziky, takze toto by zaujimalo aj mna.....

unculus

Ahoj STDSTD ... aj ja som po prelieceni i ked mi povedali ,ze som mal sekundarne cize prve stadium ,moc sa mi tomu nechce verit .Ja som to zistil ze sa mi spravila vyrazka na penise "unculus durum" ktora mi vobec nemizne .Pytal som sa na to lekarky a ona mi vravela ,ze to potrva nejaky cas ,ale kolko to je neviem.Vsade pisu ,ze po 4 tyzdnoch ja ju mam 8 a bol som na prelieceni a nemizne stale ... A teraz k tym cislam,su to protilatky v krvy ,mne ked to zistili mal som cislo 7.54,ci je to vela neviem ,lekarka mi povedala ,ze to je malo druha zas vela ,ake mas ty cisla tych púrotilatok? a na tot sa pytam vsetkych ktory maju toto ochorenie a boli prelieceny a chodia na kontroli,chcel by som vediet ,ze ako to vlastne stymi cislami je a ako to tu citam niesom sam ,dakujem za odpovede.