Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

myis

Mne povedal to iste doktor, ze si mam spravit dieta a budem mat hned ine starosti. A tiez robil vselijake srandicky.. To vies, ze sa tesim, ale netesim sa na to brucho, mojka..

zufala

Ved to,mohol to byt tak moj rocnik ak nie o nejaky ten rok ci dva mladsi.Chvilu sledoval ako fukam do takej hadice ako od vysavaca a potom zadrziavam dych,robil si poznamky a napokon odisiel.Este som ho stretla na chodbe ked som odchadzala a stale sa usmieval.No sranda musi byt.Odvtedy sa vzdy opytam ci sa mam komplet vyzliect do pol pasa alebo len ticko.Aj na EKG bol teraz taky starsi pan a same srandicky rozpraval.Fakt si clovek niekedy pripada,ze si s nim robia co chcu,ako ked sa cvici opicka.Jeden bol mudry,ze si mam urobit vela deti a nic mi nebude,pretoze budem mat plno starosti s nimi.keby to tak islo a bola pravda.Tesis sa uz na pohyby?Ja som to zacala pocitovat okolo 6-teho mesiaca.Najprv take ako keby mravencenie a casom to bolo silnejsie.Aj ma to v noci budilo,musela som sa prisposobobat jemu v brusku a podla toho si lahnut.Nechce sa mi verit.ze 13-teho uz bude mat 15 mesiacov.

myis

Ja neviem, to asi u nas je nejaky zvyk, ja som sa este nikde nevyzliekala. Ale aspon sa chlapec potesil, Lenka, haha.. Si mu urobila den:-))

zufala

To si mala dobre ked na teba pozerali,juj.Mne sa raz stal trapas ked ma poslali na vegetologicke vysetrenie.Casto som bola aj u neurologov,ortopedov a inch lekarov a vsetci chceli aby som sa do pol pasa v vyzliekla.Je ti to blbe ale urobis to.Asi im podprsenky vadia alebo to niektori aj vyuzivaju neviem.No a raz na tom spominanom vysetreni mi povedala lekarka/mala som na sebe saty ramienkove nad kolena/ aby som sa vyzliekla do pol pasa.Bol tam mlady chalan,po chvili som pochopila,ze sa zauca ako to vysetrenie funguje.A ja automaticky dala dole vsetko zhora a lekarka mi hovori hned,ze staci saty spustit po pas,tak som sa rychlo obliekla.Mlady sa na mna potom stale usmieval.Nemohla som sa ani ja tomu ubranit,no ale ked ma vsade vyzliekaju a ona to tak povedala.

myis

a dokonca som sa hanbila, lebo tam boli traja sexi doktori, ani sa mi domov nechcelo, ha ha.. No, dvaja boli doktori a treti bol ako sestra, ha ha

myis

Lenka, mne to robili gastro cez usta, ale tu je to asi modernejsie, prisla som na lacno, dali mi do zily taku akokeby infuziu a do nosa take hadicky, ako ked ta uspavaju. Potom som mala taky pocit, ze spim a ani som nevedela a ma budili, ze mozem ist, bolo to ako stratit vedomie, nic si nepamatam. Potom mi dali napit a odisla som asi po 20 minutach domov. Naozaj, bolo to dokonca prijemne vysetrenie, taka lahka a uvolnena som sa citila. Ani sa negrgalo, nic. Povedali mi, ze sa mam ist najest a este tam mali pripraveny dzus pre mna, taky nejaky multivitamin.

zufala

No moja tak to zalezi na ake gastro vysetrenie ides,ja zaludka.A to ti daju do ust take nieco ako lievik,musis dychat potom cez neho/drzis si ho zubami/ a doneho strcia dlhu nie zrovna najtensiu hadicku az uplne do zaludka/normalne vsetko citis/,kde je kamera a este do tej hadicky pcha doktor tensiu,ktorou odobera vzorky.On vsetko vidi na monitore a ty si uplne mimo a dufas,ze sa neudusis.Musi sa tam ist uplne nalacno.Ked mi to robili 1x a povedali aby som tu hadicu prehltla,ze potom to uz pojde samo,tak mi aj slzy vyhrkli.Mala som pocit,ze ma idu udusit-zabit.Nevedela so sa dockat kedy to vyberu.Potom ta este chvilu napina a grga sa ti ale to je normalne u kazdeho.Vraj muzi to znasaju este horsie,mali tam jedneho co skoro napadol lekara,vynadal im,ze ako mozu takto ludi trapit a treskol dverami.Nebojim sa,len viem co ma caka a je to naozaj hnusne.Snad mi nic nenajdu,ziadneho helikobaktera a pod.,pretoze by mi na to dali lieky a musela by som prist este raz na kontrolu.V utorok ma caka pokec s neurologickou,nesiem jej spravu od psychyatricky ake lieky mi nasadila.A ako si sa dnes mala ty,v pohode?Ja tak striedavo ale prezila som to.

myis

Ahoj Lenka, akurat som ti pisala. Ides na gastro? Ja som bola pred 2 mesiacmi a bolo to prijemne vysetrenie, dali mi take hadicky do nosa, injekciu a vobec nic som necitila, akokeby som spala, ale nespala som.. Velmi zvlastne, dokonca to bolo prijemne.. Ja som bola v robote a teraz mam az do pondelka volno. To som rada, ze si oddychujes

zufala

Ahoj myis,prave som sa zase cudovala,ze dnes nikde nikoho.Okrem Marie a Ivanky znema nikto asi starosti ako my.Zajtra pride ooo,hned tu bude veselsie.Ako sa citis moja?Mne prace Rolinko zaspal,tak si konecne oddychnem aj ja.

myis

Ivka, ja som sa "priotravila" vo Viedni aj s frajerom a dalsimi styrmi kamaratmi po Silvestri, jedli sme ustrice a morske veci a potom nam prislo strasne zle. Ja, ako jedina, som si isla na testy a zistili mi Hepatitidu A, ze som prekonala. Vtedy som pila Aloe Vera 2 krat denne a velmi mi pomahala. Brala som aj ten 5 HTP, co RNG odporucal, ale pomahal len trosku, nic moc som necitila. Pomohol mi ale dostat sa cez tie stavy po antidepresivach. Ja mam take obdobia, minulu zimu mi bolo fajn, ale potom to zas na mna prislo. Je tu niekto?