Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Najviac sa bojim tych autoimunnych. No co, musim si to ist dat skontrolovat.. Dik RNG
Na bolesti nervoveho povodu(poskodene nervy) su dobre rybacie oleje.
Na bolesti zo zapalov su protizapalove a cistiace(quercitin, bromelain, zazvor, serrapeptaza,pankreatim...).
Tiez na klby je dobry MSM, glukosamin,atd.
Na bolesti z nasledkov cinnosti roznych patogenov, treba ich identifikovat a znicit, podla moznosti sirokospektralnymi prirodnymi antimikrobialnymi latkami.Cast z toho patri medzi tzv "autoimunne", pozri na temu autoimunne choroby.
No aby som nezabudol, bolesti mozu byt aj z nedostatku elektrolytov(mineraly a CO2), co je predmetom tejto temy.
rng porad prosim co si mam kupit na tie bolesti klbov a svalov
Noni je spomenute so skodlivymi ucinkami len pre ludi s poskodenymi ladvinami, lebo obsahuje velmi vela draslika(kalium) a moze sposobit u nich hyperkalemiu.
Tie uvedene antraquinony, co mozu poskodit pecen, to je skor nepotvrdena legenda.
A co takto Acai fruit?
Ja si kupujem susene Goji berry, ale ma z nich pali zaha.
A na Wikipedii pisu o nej aj zle veci, ja mam cistu stavu z granatoveho jablka, Noni som neochutnala
Ivka skratme to
Noni je zdrojom enzymov, ale tie sa znicia pri pasterizacii, lebo stavy sa tak predavaju. Da sa aj vysusit mrazanim, tak v nej enzymi zostanu.
Noni je silny zdroj antioxidantov, porovnatelny s ciernymi ribezlami, Goji, a stave z granatovych jablk a cucoriedok.
Obsahuje aj nejake adaptogeny, ale minimal;ne.
Inac velmi cenny plod, ale nic zazracneho, ked nikto nepovazuje stavu z ciernych ribezli za zazracnu tiez.
Je nepomerne drahsia, ako stava z ciernych ribezli a plno spolocnosti z nej vyraba drinky s menej nez 10% stavy noni. Cista stava z noni je pitna, len pre domorodcov, ja som ju ledva vedel prehltnut.
Dik Ivka, inak maju to tu, videla som to a flaska je dost draha, ale asi si to kupim, akurat bolo na nej napisane, ze nie je odporucena v tehotenstve.. Je to taka tmavomodra stava a nemaju toho vela v obchodoch
Toto som o nej našla:
Noni, „kráľovná rastlín“, sa v ľudovom liečiteľstve používa už takmer 2000 rokov na liečenie viac ako sto rôznych druhov zdravotných problémov. Posilňuje imunitný systém, účinne tlmí bolesť a znižuje zápaly, je vynikajúcim prostriedkom proti vysokému krvnému tlaku. Vďaka antibakteriálnym vlastnostiam poskytuje ochranu proti určitým ochoreniam tráviaceho a srdcovocievneho systému. Reguluje spánkový cyklus a činnosť buniek, zvyšuje činnosť T-buniek a lymfocytov.
Údaje z literatúry potvrdzujú, že Noni je účinná aj v prípade obličkových problémov, častého močenia a nepravidelnej menštruácie. Odvádza črevné plyny, rozdeľuje vodu v organizme, pomáha v prípade impotencie a neplodnosti. Pomáha aj v prípade cukrovky, chorôb dýchacích orgánov, bieleho výtoku, alergie, slabosti, bolestí drieku a kĺbov, ako aj nadváhy.
Rastlinné výživné látky nachádzajúce sa v ovocí pôsobia ako regenerátory buniek – adaptogény, čiže bunky, ktoré fungujú odlišne od normálu, uvedú do správneho stavu a zároveň zabránia bujneniu nádorových buniek.