Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Je to pravda, ze je to skoda penazi, ja ich radsej investujem do detskej izby, mam kamosku ktora kupovala svojej dcere drahe veci a vtedy som len krutila hlavou.. Mam nazor, ze az ked bude starsie dieta tak to ma zmysel, ale babatkam - to je skoda.. Kvalitne sa da kupit za dobru cenu. Len som chcela tym povedat, ze tie veci boli naozaj krasne. Ja nebudem vela kupovat, az ked sa male narodi..
Jarik,myslim,ze ked chces vediet ci mas TETANIU,mal by si zajst k neurologovi,on ti urobi testy TETANICKE a budes vediet viac.Prajem pekny den.
caute..a este som sa chcel spytat,ze ked si chodim zacvivit je mi zle..normalne musim prestat s posilovanim..moze to byt sposobene tetaniou?
ahoj zufala..ja mam tie pocity kazdy den..proste aj dnes som vstal a mam taky zvlastny pocit v hlave,akoby mi zvieral hlavu,zastava mi na usi a pod.toto moze robit tetania? myslel som,ze pri nej clovek mava take zachvaty... a aku liecbu chces skusit?porad mi,lebo ja to mam asi 2 mesiace a uz mam toho dost.diky
Dobre rano,vsetkym.No ja som tiez Lenka uz od 5hod.hore,ale aste som potom na chvilu zaspala.A s tymi vecami na deti je to presne tak ako hovoris.A neoplati sa kupovat dopredu.Ja som tiez nakupila,a vsetko bolo male,lebo sa mi narodil velky syn.A ja som kupila,na male babetko,najmensiu velikost.Takze,vestko som musela odznova kupovat.Ani do perinky sa mi vobec nezmestil.Prajem pekny den,ako vzdy vsetkym TETANICKAM.Paaaaaa
Dobre ranko zelam vsetkym,ja som hore od 4:45hod.,isla som na wc a uz sa mi nedalo zaspat.Mozno aj preto,ze som vcera cez den zaspala s malym a tak mi to asi stacilo.I ked unavena som riadne,urcite to na mna pride neskor.Ivanka mas pravdu,neviem sice co ma caka ked bude starsi ale da mi riadne zabrat.Uz v porodnici mi povedali,ze to bude zive dieta,asi to uz poznaju.A teda on si vyzaduje pozornost nonstop.Niekedy sa zastavi pri nejakej rozpravke ci niecom co ho uputa,a to musim rychlo vyuzit na to co potrebujem,ci je to wc alebo praca v kuchyni.A to preto,ze vsade ide zamnou a vsetkeho sa zucastnuje.Niekedy ked som sama doma je to aj na nervy.Ved to poznas.Myis v dnesnej dobe naozaj predavaju nadherne vecicky pre deti od vymyslu sveta ale niektore teda aj poriadne stoja.Ja som nie z tych co take nakupuju /znackove veci/,nakupujem podla svojich moznosti.A aj tak je to jedno,deti rychlo rastu a veci sa kazia a spinia,tak na co sa hrat na bohatu.Je mi to luto vyhodit za veci plno penazi ked mu to bude o chvilku male.Par veci sme tak kupili a ani ich nenosil,tak budu pre druhe.Velmi mi pomohli kamosky,ktore mi darovali nove veci a aj veci po ich dietati.Nic im nie je,skoro ako nove.A neoplati sa ti nakupovat vela,pretoze ani nevies ake velke bude babo.Jarik,ja tie stavy mam a niekedy velmi silne.Hned ako vstanem je to tu a drzi ma to pokial nejdem spat.Teraz skusam novu liecbu,pretoze mam toho akurat po 7-mich rokoch dost.
caute..chcel som sa spytat..viem,ze tetanie,je nieco take,ze ked clovek nou trpi,tak ma zachvaty..ale je mozne,aby tetania sposobovala celodennu bolest hlavy a take mierne zavraty?nic narazove,ale ze jednoducho uz od rana vas boli hlava..je to mozne?dakujem
Ivka, vsak aj to, co som mala ja, bolo gastro, nie nos.. Inak, dnes som bola v nakupnom centre a bola som pozerat veci pre deticky, vsetko tam mali od Dolce and Gabbana, Dior a taketo znacky, ceny hrozne, ale veci nadherne.. Uzasne.. Videla som jedny cizmy, tie boli take krasne, pre male dievcatko, ze by som ich hned kupila. Lenka, ak ides buvat, tak dobru nocku tebe a malinkemu a ozvem sa ti na email.. Bozteky
Myis , ja som bola presne na gastre žalúdka ako Lenka, a mala som podobné , veľmi podobné zážitky ako ona- takže žalúdok neni veľmi príjemná záležitosť ako nos.
Nejak som nestihla všetko, čo som chcela- ale je to vždy asi tým,že si naberiem kopec iných vecí ako som plánovala, a potom tie potrebné veci nemám urobené, a chcem vždy chytiť večer druhý dych, no ako si sa mi stratil. Poslednú dobu som akosi nemožná. Prídem domov z roboty 2-3 hod.porobím- a padla.Ľenka, Ty to začínaš mať s malým poriadne perné,a chceš či nechceš asi musíš.Drž sa, viem čo Ťa čaká, a to budeš mať postrach ak malý bude hypreraktívny, aj moja bola a to poriadne- a najlepšie je že ostala až dodnes.
No cez ďeň si s ňou dávajú rady už učteľky v škôlke, občas im síce stoja vlasy na hlave , no je zlatá.Keď sa s ňou stretnem po 4-5 hedinkách- hneď sa mi hodí do náručia a vystíska ma. Určite máš radosť aj Ty Lenka. Myis vidíš čo ťa čaká.Samé :-)))veci.
Možno pri tých našich ratolestiach časom aj zabudneme na chorobu.
Ale ved to je na tom to najlepsie.Ja som bola hrozne hrda posledne mesiace,da sa s tym existovat normalne,nie ako to ukazuju vo filmoch,ze tam zenu zdvihaju a gula sa.Trosku je ten pohyb obmedzeny ale ide to.Mne skor liezli na nervy tie caste kontroly u gynekologov.Na ultrazvuky som sa zase tesila a od 6-teho mesiaca ked mi povedali,ze to bude chlapec,tak som sa zakazdym pytala,ze ci je to tak.Niekedy pristroje mozu skreslovat ale ked mi az do toho 9-teho vsetci vraveli,ze to bude chlapec,bola som rada,ze mu nic neodpadlo a mala som istotu.Muz to nechcel vediet ale na svadbe sa niekto prekecol,a tak to vedel aj on.Cely cas som bola v pohode ale v nemocnici mi uz nebolo vsetko jedno.Hrozne som sa bala.Nakoniec isiel maly cisarskym,zakrok v pohode,bola som pri vedomi ale tie bolesti rany potom ziadna vyhra.Kazdy ma iny preh bolesti a ja ako tetanicka musim mat to maximum.Idem sa umyt a hajat,nevladzem pozerat do PC.Ak by si sa chcela ohladne aj tejto temy niekedy bavit,tak mozeme cez mail.Dobru nocku vam obom a pekne snicky.Pa.