Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Prajem vsetkym dobru noc a krasne snicky.Myis moja boli sme na tom cintorine a potom nas otec pozval do cinskej restauracie.Nikto tam nebol,maly bol zo vsetkeho hotovy,este aj cinske nastenne kalendare sme dostali a maly lizatko.Bolo mi vselijako,asi som potlacala pocity v sebe.Tak som sa najedla,ze mi bolo az zle,teraz to uz prechadza.Idem sa umyt a dat si tabl. na spanie.Rano o 7:15hod. ma caka to gastro,fuuuj.Ved zajtra popiseme,pa.

hedviga

som tu prvykrat precitala som si vase problemy a rady.Na tetaniu sa liecim 1 rok,tazko sa mi dychalo,busilo mi srdce,trpli mi ruky,nohy,strasne sa potim,mam zavraty a niekedy sa mi vsetko zozmazava pred ocami.Uzivam Tegretol je to trochu lepsie,ale nie som celkom ok.Liecim sa aj na stitnu zlazu.

myis

A nikto to ani nespomenul tu z tychto doktorov, baby ja nechcem strasit, ale ja si myslim, ze to proste nieco je, co nam vyvadza v tele a doktori nemaju o tom ani paru

myis

Presne, mne ta tetania tiez tak pripada.. Lebo ja ked som o tom hovorila mojmu kamosovi doktorovi, tak povedal, ze ju urcite nemam..

nezábudka

Odkaz na Vlamonku: z akej firmy je to aloe, odkiaľ ho máš. Ako vyzerá, je v žltej alebo v bielej bandaske?

ooo

tetánia je podľa mňa pre lekárov veľmi dobrá a výhodná diagnóza, lebo keď nevedia, čo človeku je, tak mu povedia, že tetánia a že sa to nelieči, lebo to vlastne liečiť ani netreba, lebo v konečnom dôsledku sme aj tak všetci hypochondri...

myis

Jarik, ja chapem, ze ta napadaju take veci, ja som si myslela, ze mam vela vela veci. Proste je tazke uverit, ze je to len stres. A ta tetania, to je tiez taka cudna diagnoza, podla mna..

ooo

Ďalší hypochonder... tetánia má množstvo tvári... mne tiež nie je v autobuse zle a teda neviem, že by tu takých bolo veľa...skús čítať viac príspevkov

jarik

caute baby..ja som mal test na tetaniu pozitivny,len sa obavam, ci to nie je nieco horsie,ako nador na mozgu alebo rakovina..lebo ked som cital o tetanii,tak ze su to prevazne zachvaty,ale nevedel som,ze to moze sposobovat bolest hlavy cely den a ine priznaky..napr.ked idem autobusom, nic mi to nerobi,ako sa pise o tetanii..takze neviem, ci to nie je nieco vaznejsie..