Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ja som sa tesila ked mi dali taky papier,kde boli zobrazene casti telicka/strasne smiesne kresby/ a vsetko mi tam odfajkol,ze to babo ma a v poriadku.A aj ked mu robili vysetrenie,ci bude zrave,vyslo vsetko super.bala som sa aby nemal nejaku vadu.Vybrala si krasne meno.Ja som zase mala problem s tym,ze by som si nevedela vybrat meno pre dievcatko.Chcela som chlapca a aby mal muzove meno,strasne sa mi paci.Nejake tie svalove tiky a pod. som mala aj ja,ale to som si vobec nevsimala.V tvojom tele sa deju velke zmeny a musi si na to zvyknut.Babo sa musi mat tak aby to vyhovovalo jemu a my musime vydrzat.Davaj na seba pozor a zbytocne sa nenamahaj.Varim teraz lebo maly spi.Mariaa ide ti uz ten mail?My sme dnes nieco odosielali znamemu a v pohode.Myslim na vas.Robim tu este papiere pre uctovnicku,sama zabava pa.
Pekné meno, ja chcem chalana Dominik, som si zisťovala, čo ktoré meno znamená a tak a Dominik vyšiel z toho úplne najlepšie - má dobré perspektívy :) Ja som z TN, tu sneží stále, ale na zemi je to už voda, iba na strechách sa to trochu drží, ale aj tak sa z toho teším
A meno? Vlastne bude mat dve, Natalia Valentina a pre chlapca nemame. Vobec nas nic nenapada
Lenka, vsak to aj povedal, ze si vobec nie je isty.. Ale mne uz je to jedno, hlavna vec, ze bude zdrave. Aj ja som si zelala chlapceka, ale priatel chce dievcatko. Inak baby, mali ste pocas tehotenstva take zlastne bolesti svalov? Ooo aj ja chcem sniezik, ale iba nachvilu a potom zase teplucko, he he..
Ahoj ooo,a odkial si,ze Vam tam snezi?Tu v BA prsi,ziadna vyhra a je tu zima.Ja som pred chvilou prisla od neurologicky,bola som jej ukazat papier od psych. ake lieky mi nasadila.Povedala,ze uvidim,ze mi bude lepsie ked mi tak nakombinovali lieky.Beriem to este len tyzden,tak teda sa naozaj uvidi.Ja mam rada sniezik ale nenavidim zimu,som taka zmrzlina.Ja som junovy clovek,takze milujem teplucko a radsej vydrzim horucavy.Uz sa tesim ak tu nahodou bude sneh,co bude robit maly.No a myis moja,to je super.Ale tym,ze sa stale babetko otacalo,tak to este nemusi byt iste.Podla mna je to uplne jeno,hlavne nech je zdrave a ty prezijes pekne a kludne tehotenstvo.Ja som chcela viacej chlapceka a manzel vravel,ze by malo prist dievcatko kedze nam umreli 2 zeny v rodine.Ale ked sa to dozvedel,ze bude mat syna,tak plakal od dojatia.A teraz je hrdy tato.Prajem vsetkym kockam pohodovy den a co najmenej zlych stavov.
Milé moje tetaničky ešte nevstali či ako ? :))) Myis takže dievčatko hyperaktívne? Super, teším sa. Už nám povedz aj to meno... :)Inak baby u nás sneží,to je nádhera...
Caute kocky, prisla som z roboty pred hodinou, ale som sa este do vane nalozila a pokecala s mamkou nachvilu. Z roboty pisat nemozem, lebo nam blokli internet. Tak som sa dnes dozvedela, ze to pravdepodobne bude dievcatko, ale nevedel na sto percent, lebo to moje dieta sa stale vrtelo, ha ha. Sme sa smiali, ze je riadne zive, stale nam zadocek ako naschval ukazovalo. Inak, je zdrave, ma vsetky nozicky aj rucicky, testovali aj Down Syndrome a vraj je vsetko v absolutnom poriadku, slzicky mi vyhrkli, to som neverila.. Taky maly bubacik, uz ma 70 gramov a v tomto obdobi maju deti tak okolo 30 gramov, podla knizky, tak to bude valibuk.. Dufam, ze to nebude nejaky tucniak :-)) Ivka, ja som tiez zacala dlavit vitaminy a dnes mi bolo fajn, natlacila som zelezo, vapnik, potom taku zmes pre tehotne a gingko a bolo mi fajn.. Som bola az prekvapena. Len som chcela vediet, co beries, ze ti je tak fajn :-) Lenka, ja viem, ze sa plasim, potom ma to uz preslo tie myslienky na leukemiu ked som videla toho drobciaka v brusku. Zrazu mi bolo vsetko jedno, jedine male ma zaujimalo. Ani Macka PU som nepotrebovala.. Inak, ja pozeram rozpravky cez internet ako Bambulku, Macko Usko, Pa a Pi, atd a vzdy ma to ukludni. Ooo, ty siska, ako zijes? A kde mame Soraviu, uz ju asi nebavime :-(( Aspon zbohom nam mohla dat.
Myis, na čo si myslela tie lieky, čo pomáhajú.? Ja ti už neviem , na čo konkrétne teraz myslíš, lebo cez deń toho niekedy zhltnem naozaj riadne veľa, no dnes som nejak flákala, trochu to idem dohnať. Musím však povedať, že posledné dni -mi je celkom fajn, tak stabilnejšie. Akože nie celkom dobre, stavy sa objavia, no netrvajú tak dlho a nie sú také silné- to sú prvé príznaky, čo som na sebe spozorovala.Tiež sa mi stala jedna vec, že dnes som išla na poštu, nemala som kde zaparkovať, tak som odparkovala na pol chodníka( povedala som si , že to bude sekundička) a čo z toho vzniklo?- vyšla som von , a čo nevidím -no pri aute policajtov-baby ja som mala srdce niekde v hrdle , dostala som silné tlaky do hlavy a v tej sekunde mi zostalo zle- po tejto stránke sa trochu nepoznávam.Odhliadnuc od tohto zážitku beriem vitamíny, je mi zvládnuteľne, akurát nevyhladávam preplnené priestory ako tu spomínala Zufalka. Dúfam, že časom sa na mňa nalepia tie vitamíny čo beriem a bude super..
Myis dúfam, že nás nebudeš napínať do zajtrá, tešíme sa s Tebou a čakáme na Tvoje info. Neboj nič Ti neni, ja som sa tiež zamýšlala nad tým, či pozerať nejaké choroby, či sa tam nájdem, ale napokon som usúdila, že mám dosť roboty sa zmieriť s touto chrobou čo mám. A práve chcem na ne zabudnúť.
Myis mysli na to, že akurát čo si tak - si tehotná, a tie stavy okolo toho môžeš skúmať- to je všetko čo ti dovolíme.
ooo ooohhh macko Pu, ten je zlatý,však aj o ňom pokecáme keď bude čas. :-))
Majte sa kočky
Nezostava nam nic ine len dufat,ze je o.k..Tak oddychuj,mne uz maly spi,tak tiez trosku relaxujem.
Hm, tie lieky jej môžu pomôcť, ale to nie je dlhodobé riešenie... to mi príde zvláštne, že zrazu mi je dobre, tak sem neprídem... teda ja by som to takto nespravila... ale nie sú všetci ako ja, že jo? ja mám dnes tiež taký pokojnejší večer, prišla som už o siedmej domov, tak si lebedím... :)