Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

[zruseny12]

AhojTE,zufala dakujem za prianie,oslavovala dcera s kam.My sme len tak spolu posedeli,odfotili sa.Uz ma nebavia take oslavy ako niekedy.Unavuje ma to.Pis zase len na rychlo.Ak chces zufala,tak mi mozes pisat na meil,deti mi ho zalozili,lebo mam bratranca v Anglicku,aby sme si mohli pisat.Inak zelem vsetkym krasny den bez zdr.probl.hoci viem,ze to nejde.Aj Tebe zufala prajem pekny den aj malemu.Kazdy den robi pokroky ze?Pekny den.PA

ivanan

ja som na tetániu brala injekcie fraksiparine, ktoré nezaťažujú vôbec organizmus, anemajú vôbec žiadne vedlajšie účinky- len to pichanie,-zozačiatku brr- no potom som si pichala už sama.
Teraz som si otvorila výsledky z hematológie ktoré som si dala robiť v júni a až teraz mi prišli- natrafila som zas na nejakú novinku, že heterozygot?
Tak už mám v kútiku očí slzy, akoby sa to na mňa všetko začalo valiť, a mám pocit, že už všetci okolo mňa ma berú z rezervou. Že ako sa máš, a už odpoveď je nepodstatná.
Niekedy sa mi už ani nechce s ničím bojovať, veď podľa mnohých si to všetko len namýšlam,a nezdravo sa stravujem??To nás je tu potom takých veľa.Nenávidím všetky tie stavy, ktoré mi zmenili úplne život a stále som v očakávaní čo bude v noci a čo zajtra.
Keď bolo dobre, zabudla som na niečo také:-( pomyslieť. ale teraz mi je všetko jedno.
Idem sa pokúsiť spať, lebo už druhú noc som hore ako baník. majte sa pekne a všetkým vám dobrú noc. Pá zajtrá

jeanne21

zaujal ma tvoj clanok,kde pises,ze mas tetaniu.mne totiz nedavno zistili taku istu diagnozu,presnejsie neurogennu tetaniu.dvakrat som odpadla,bol to stav v uplnom bezvedomi s krcmi,ked som sa prebrala,vzdy mi bolo zle a potom este isty cas som mala znizenu funkciu pamate,alebo zle vyjadrovanie.okrem toho mi niekedy busilo srdce a tlak som kedysi mavala skor vyssi,teraz je nizsi.lekar mi predpisal lieky cipralex a rivotril a este magnezium.to prve je antidepresivum a to druhe je antiepileptikum,pricom ani jednu z diagnoz nemam.neviem teraz,ci to mam zacat uzivat alebo nie,nezda sa mi to moc vhodne.zaujimave,ze ty s takou istou diagnozou mas uplne ine lieky

myis

CT a Scanner su v tehotenstve nebezpecne, ale Magneticka rezonancia nie - to povedal neurolog a aj som to citala na internete. Na CT moze ist vraj iba jeden krat do roka

golda 1

zufala, ale ty mas tetaniu to je iny pripad ale co ma myis tak to mala moja kamoska a veru po porode je zdzava ako rybka tomu ver MYIS a ty mozes ist na MR aj ked si tehotna? lebo som pocula ze to je velmi nebezpecne ved ja ked som bola na CT tak sa ma pitaly asi stokrat ci som nahodou neni tehotna mozno ti neako to brusko skovaju ja neviem

zufala

Neda sa mi zaspat,pozrela som si o com pisete a musim sa pousmiat nad tym,co hovoria lekari o zdravi po porode.Aj ja som o tom pocula golda ale ako je mozne,ze ja som to prave v tehotenstve zvladala a po porode to opat zacalo,az to vyvrcholilo do tych najhorsich stavov?Myis,mam 3 den silnu migrenu,tolko som ju este nemala,nechuti mi jest pretoze ma napina.Bola som s muzom a s malym v obchode,skoro som to nezvladla ale este horsie to bolo,ked sme sa vratili domov.Strasna tlak do ocihlavy a tie moje pocity,ze idem do kolien.A ta krava lekarka mi povie,ze nie je dovod na mr.Tak ja uz fakt nemam slov.