Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ivanan

Mňa to tak teší sem vždy načrieť, ako sa každá snažíme jedna druhej poradiť, -čo na koho pôsobí dobre.
Ja som sa včerá poriadne nadupala vitamínmi+šumáky vápnik...a povedala som si, že nedovolím aky ma niečo zlé ovládlo. Bolo mi síce trochu ako na kolotoči celý deň , no vyhla som sa väčšiemu záchvatu.
Dávam si už 2 dni ten MYDOCALM, a musím povedať , že sa mi utlmuje také väčšie pnutie a kŕče na tele.
Ja som o tom heterozygote čítala tiež ešte v noci na nete, no dostala som sa na takú trochu:-( diskusiu, kedy ženy opisujú , že to je riskantné najmä v tehotenstve, a zvyšuje riziko zrážania krvi,-no neviem kt. heter.to je , lebo, ževraj sú 4 druhy a to delenie sa mi nepodarilo nájsť,už som išla spať.A dnes sme boli v kostole, na rodinnom obede a táááák, až teraz som prišla k netu. Ďakujem aj ja , ako si to aj ty Golda spomenula,Bohu za každý okamih kedy mi je dobre a cítim sa ako zdravý človek a vždy si prajem , aby to už zostalo dobré ako to bolo predtým. Veď ktorá z nás by si to nepriala,že?
Zúfala, Teba ináč poriadne obdivujem,napriek bolestiam, si všetko plánuješ a funguješ a ešte k tomu sa starať aj o drobca-máš viac detí-zachytila som len čo si spomínala to 7 ročné.
Prajem vám pekný, pokojný deň

jeanne21

ahoj golda1:bola som na CT a EEG,kde boli vysledky v poriadku, a na EMG mi zistili tetanicky syndrom,z coho lekar hned vyvodil diagnozu ze neurogenna tetania,no neviem,ci si vobec precital predosle vysledky.
pozn.pre ivanan:heterozygot je gen zdedeny po oboch rodicoch,to nie je nic zle,gen od otca aj matky:napr. gen AA je homozygot-len od jedneho rodica,takisto aj aa je od druheho rodica, a tak gen Aa je heterozygot

myis

heterozygot je vraj dokonca vyhoda, nejaky dvojitu gen zdedeny po rodicov. Ja neviem, citam to na wikipedii a prd rozumiem, ale rozumiem, ze je to vyhoda... Zufalka, myslim, ze sa to da kupit volne v lekarni..

zufala

Ahoj myis,dakujem opytam sa.Z varenia teraz nebude nic,zase ma to chyta a riadne,pozriem von a vidim,ze ide cernava.Nemozem dycha,mam tlak v ocich a tocky,idem si sadnut,snad bude maly kludny,zatial pa.

zufala

Pekne nedelne rano prajem vsetkym.Mariaa,mna tie detske oslavy este len cakaju.Rada vzdy robim vyzdobu bytu a pripravy na oslavu ale jasne,ze iba vtedy ked vladzem.Neviem co sa stalo ale zacalo mi byt horsie,to pocasie mi vyvolalo migrenu a stavy,ktore su tou najhorsou nocnou morou.Aj lieky mom nove,ak zaberu tak az neskor a mozno mi skodia,neviem.Namiesto toho aby sa to posuvalo dopredu,sa teraz vraciam na zaciatok.Ak chces,tak si kludne mozeme pisat na mail.Ja pisem z otcovho firemneho ale to zistis,ze som to ja.Sem som ho uz prestala davat,pretoze mi potom vypisovali ludia ako mi chcu pomoct,a nakoniec som zistila,ze chcu predat tovar.Maly je naozaj super,stale sa uci nove veci a vymysla.Daj mi vediet ked budes pri PC a mozeme popisat.Teraz dam mokry uterak na krk a idem varit,ak to zvladnem.Myis,a na co je ten liek paracetamol,na migrenu?

golda 1

jaenne21 ahoj, ja si myslim ze by si to mala uzivat ked ti to predpisali dva tyzdne to citit nebudes ale potom to zacne ucinkovat a bude ti dobre a ake vysetrenia si este mala ?

[zruseny12]

A este odkaz pre ZDENA,TETANICI maju aspon nadej,lebo na to su vselijake lieky,len treba pouzit ten spravny.ALE,pre HLUPAKOV liek este NEVYNASLI.PA