Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Myslim,ze keby Ti to vadilo telo by sa hned ozvalo.Ale aj tak,sa ozve,ale neskor.Vies asi na co narazam.Pri dlhodobom fajceni.
ja som kedysi dymila jak taky komin. Moja matka uz hovori 25 rokov, ze toho necha. Keby sa toto nestalo mne, tak si vyhulujem dalej
Ja si tiez myslim ze to nieje az take strasne so mnou ked mozem fajcit:o))
Jasne,pisala si len svoj nazor.Tak som rada,ze sa citis trochu lepsie.Ja zajtra idem k novej neur.Po viac ako roku po tych TEstoch z TETanie,tak som zvedava.Aj ortopedka ma poslala na neur.lebo ma strasne niekedy bolia nohy.Maly asi ide spinkat,tak sladke snicky,mu.
Mariaa ako kedy.Chvilami je to trosku slabsie,aj jest uz ako tak vladzem ale ziadna velka vyhra.Uvidim ci mi zajtra da ta psych. nejake ine silnejsie lieky,ktore by mi snad mohli pomoct.A ja som tym fajcenim myslela to,ze clovek neprestane pokial nema o seba strach alebo pevnu volu
Ahoj,pozeram,ze zase sa k vam niekto pridal ako Zdenko.Len tak na rychlo som to precitala.Inak uz sa mas lepsie?,Lenka.Mne tiez robi zle uz len cig.dym.Stale na syna nadavam,lebo on fajci.Je to velmi zly zlozvyk,ale asi si nepomozu ked su na to zvyknuty,je to jak droga.Stale hovori,ze z fajcenim konci,a vydrzi max.2-3dni.Tatze na druhu stranu chapem aj Taniu.
Ja som brala 5-HTP, ale zeby mi to nejako pomohlo, to teda neviem
Ahojte babulky,prajem pekny den.Prave som prisla z injekcie.Neviem ci mi neprepichla zilu,strasne to bolelo a aj boli a nechcelo to prestat krvacat.Este ma cakaju 2 a zajtra aj odber krvi.Dakujem Mariaa,aj maly pozdravuje a posiela pusu.Mne tiez ide srdiecko od rana vyskocit,asi nejaky tlak,ci klasika z tetanie.A ked si niekto vladze aj zapalit,tak potom na tom nie je asi az tak hrozne ako napr. ja.Mne robi zle aj dym z cigarety.V 15-tich na strednej som zacal aj ja fajcit.Trvalo to necelych 5 rokov.Potom prisiel prvy zachvat a po nom uz kazdy den,takze som na cas prestala.Po asi pol roku mi bolo trosku lepsie a kedze chodila zamnou kamoska ktora fajcila,tak som si sem tam dala s nou.V lete 2001 som po celodennom kupani a opalovani prisla domov,doslo mi hrozne zle a odpadla som,asi na upal.Ked som sa prebrala,tak sme museli zavolat pohotovost.Cela som sa strasne triasla,napinalo ma,mala som vidiny,vtedy som bola naozaj presvedcena,ze umriem.Nastastie sa to nestalo ale urobila som jednu zasadnu vec-zo dna na den som prestala fajcit.Bola som aj hospitalizovana viac ako 2 tyzdne.Od vtedy mi byvalo valmi zle alebo sa to niekedy skludnilo.Ale ani jeden den som nemala uplne dobry.Ked sa clovek zlakne ako ja a aj sa zle citi,uz ho ani len nenapadne zapalit si.A vobec mi to nechyba.Ten organizmus uz tak ma toho dost,pozor na to.Nic v zlom.
Sak jasne,kazdy mame svoj neduch Tania.ja zase rada mam strasne sladke a nemozem.Golda,ja tiez mam to iste,ked kricim.rozculujem sa.Zacne sa mi tak tazko dychat a rychlo mi bije srdce,ako keby mi chcelo vyskocit.A cela sa roztrasiem.Snazim sa tomu vyhybat i ked niekedy to nejde.A ked som v pohode tak je klud.Este vtedy sa to stava ked sa uhanam a chcem vela veci naraz urobit,a stihnut vsetko .Musim si to,robit pomaly a rozdelit.
Golda 1,
taky pocit mam aj ja,niekedy ked sa rozculim alebo kricim.Ale ked sa ukludnim tak to prejde,neboj to je adrenalin:o)