Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Babky ja som mala dnes strašný, ale strašný deň. Odhliadnuc od mojich :-(( zážitkov som sa naozaj cítila bez nejakej boleti, proste normálne.Po tej včerajšej opici asi stačilo, to bolo uf, strašné stavy,všetko na mňa padalo a mala som strašné tlaky v celom tele, a dnes nič.To som vôbec nechápala, aj napriek tomu , že som sa poraidne vyzúrila na úrade, nechytil ma žiaden záchvat, práve naopak bola som taká rozlútostená, keď som nyšla von , sadla som do auta a rozplkala som sa.
Mala som taký uplakaný deň,nechápem.
Zúfalka, ja som prednedávnom cca 2-3týždne spozorovala, že sa mi tie stavy zhoršujú vo veľkých priestoroch, podnikoch plných ľudí, v momente na mňa doľahnú silné tlaky.Je to niečo podobné ako u Teba.
ooo nemám to presne naplánované kedy si aké lieky kúpim, snažím sa to dopĺňať si moje zásoby a+ spestrovať si to. Dnes som si kúpila StressVIT, obsahuje mega vitamíny B ,, sú to ževraj riade dávky, berie sa to každý 2 deň 1 tab. ale povedala, že môžem aj každý deň.+Každý deň beriem Magnézium, šumáky Mag,Vápnik,+normálne ovocie a zel, denne.Zajtrá si idem ešte kúpiť zmes minerálov na kosti s vit.D+.RNG poradil vraj, sú účinné, aj včelí peľ -dražé. ooo ST JOHNS WORT- je ľubovník bodkovaný, trezalka. Ja som z BStiavnice, to je pri Zvolene,do Blavy ale chodievam dosť často, -Ty si odkiaľ?
Kamoš mi ponúkol, že má známeho vo vojenskej nemocnici, a že zoženie všetko, má to asi z Rakúska. Tak ak budem chcieť spestriť moju zásobu vitamínov, obrátim sa naňho, ak niečo chceš daj vedieť. Samo, že ak pôjdem osobne do BA tak navštívim predajňu výživy. No teraz som nútená to riešiť takto.Inak ooo berieš nejaký vitamím stress buď B al. vit. je naozaj :-)).
Nejak začínam mať zas tie večerné stavy- mám napäté celé telo- na to je dobrá ta zmes, ževraj, ale ešte ju nemám.Myis pokým si nemočila po izbe Ty tak je dobre. Ale nie nerob si ťažku hlavu, je super že sa Ti snivalo, a že si nehalabúšila.Čo ešte napísať, veď sí už unavíte oči, stračné so mnou, cez deň nemám čas a večer sa nejdem odtrhnúť.
chcel by som sa vas opytat ci pri zachvate moze dojst az ku stavu bezvedomia? mozem uplne odpadnut? dakujem
Pn som bola len týžden..už pracujem ospala byvam ale musim..
ale od zajtra sme doma.prázdniny..
som rada ze si ok..vidis Sm nemas Vep- vysetrenia by boli zle..
Myis moja kde si?Stale cakam,ze das vediet ako bolo na mr.Ale vysledky ti zrejma hned nepovedali,ci ano?Snar vysiel dobre,takze bude vsetko v poriadku.OOO,aj ja som rada,i ked to nie je velky pokrok ale aspon existujem.Verim,ze ta nova liecba zaberie.Daj zajtra vediet co ti povie neurolog.
Soravia - ako ti už Lenka napísala, výsledky sú ok, zajtra sa pokúsim dostať s nimi k neurológovi na vyjadrenie, že čo ďalej. No a ty už chodíš do roboty? Veď si vravela, že si PN, tak už tomu nerozumiem...
Lenka som rada, že si sa vyškriabala z najhoršieho, už pôsobím oveľa lepšie ako pred pár dňami :))
Gina1 ja tie stavy dôverne poznám, čo opisuješ. Pomohol mi na to cipralex, ale keď ho vysadím, tak neviem veru...
Ano gina1,to je ta panicka porucha.Ja napriek tomu,ze nemam strach,tak sa mi to deje casto a aj vo velkych obchodoch.Preto tam nerada chodim sama.Ja mam ale taketo stavy aj cely den aj ked som v klude doma.Tiez mavam migreny,je to jedno z druhym.preto som ochotna skusit psych.liecbu a verim,ze to pomoze,je to normalne ochorenie a nemame sa za co hambit.Drzim palce,rob s tym nieco.Ja bojujem 7 rok ale skusam vsetko nove.
Zufala, ja som ich vcera vysadila. Fakt to bolo na nevydrzanie. Mne popri tetanii zistili aj migrenu, tak tie lieky mali mat preventivny charakter proti prestupu vapnika a na prekrvenie mozgu.Prave som sa vratila z obchodu , v ktorom mi prislo zle. Ledva som sa dohrabala ku pokladni. Pred ocami sa mi mihalo mala som pocit ze sa urcite zadusim prinajlepsom odpadnem rovno na pult. Priserny strach a pocit ze vsetci na mna zizaju. Urcite som vyzerala desne. Toto je ten tolko opisovany panicky zachvat? Ja som sla predovsetkym k doktorke so silnymi bolestami hlavy, ktore trvaju uz 4 roky.
No Lenka uz som urobila ako si pisala s tou ihlou atd.Som sama doma tak si kratim cas pri PC.