Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Noo s tou únavou neviem, ja unavená teda rozhodne som, ale či to je tetániou alebo nejakou inou záhadou, to ti nepoviem...
A este ja mam aj panicku poruchu,takze ja som unavena stale ale myslim si,ze tu unavu ti moze sposobovat aj tetania a neskor aj lieky.
Ahoj ruzicka,uz sme to tu niekolkokrat spominali ale zabralo by ti to vela casu,kym by si to nasla.Mne to robili tak,ze som si sadla,natlakovali mi ruku/ako ked ti meraju tlak/ a nechali tak.Nad zapastim mi zapichli tenucku ihlu,ani som to necitila.Musela som sestricke stisnut ailno ruku.Kedze sa mi zatocila hlava,tak ma dali lahnut.Reakcia z tela sa prenasala cez ihlu do monitoru,Trvalo to len chvilku a hned mi oznamili,ze mam tetaniu.Je to EMG vysetrenie.
Ešte by som sa chcela spýtať ako prebieha test na zistenie tetánie. Ďakujem
Ahojte kočky, chcela by som sa spýtať, či sa tetánia prejavuje aj únavou. Okrem kŕčov v stehnách a lýtkach, slabých nôh som v poslednej dobe straaaaaaaaašne unavená.
Ja som na materskej,takze sledujem PC ale kde su ostatne kocky,neviem.Asi praca ci ine povinnosti.
No čo je? Kde sme? :)))
Uz som doma z poslednej injekcie,hura.Ruky mam ako keby som si volaco slahala sama.Gina1 nemas za co,je dobre vediet na com naozaj sme a skusat s tym nieco robit,no hlavne sa nevzdavat.Nie je to nic smrtelne,je to len velmi neprijemna choroba,tak aj ked nam je hrozne a mame o seba strach,vzdy vieme,ze to prejde,treba to vydrzat.Ahoj Mariaa,rada ta tu vidim,citala som tvoj nocny mail.Prajem pekny den.Maly stale mrnci,je mi ho luto,taky je teraz ceckavy.Myis,takze rezonancia ma iny termin,no natahuju nas ako na spagatiku,to je sila.Ale kedze my vieme,ze dopadne o.k.,sme kludne,ze?OOO,no to ta caka peknych par pernych dni.Drzim palce aby si to zvladla co najlepsie.
Algida ja som odpadla ale nasledkom hyperventilacie. Pomaha sacok a dychat don. Zufala a ooo ste ma potesili:)) Taketo stavy mi zacali v druhom tehotenstve. Ja som to pripisovala nizkemu tlaku. Muz ma doslova vyvliekal z obchodov( stavalo sa to hlavne tam ) Cely obraz bol akoby pod vodou vsetko sa mi vlnilo, zablesky a tak. Styri rpky som sa trapila az teraz dosli na to co mi je. Pred CT som prezivala strachy ci nenajdu nador ale toto nie je tiez ziadna vyhra ked vas citam!
V prvom rade prajem TETANICKAM PEKNY DEN.Algida,ja som bez liekov,beriem len vitam.a mineraly.A zatial to ide.CHvala bohu.Obcas ma to chyti,lebo to je nevyspytatelna choroba.Skor nie obcas,ale kazdy den,nieco cloveku je,musime to len nejak prekonavat.Ved urcite si to uz cital,co pisu TETAn.cloveka nic neboli,len zriedka,alebo neni mu zle.Ja mam tu vyhodu,ze neberiem tie lieky ako oni,lebo oni muju aj vedlajsie ucinky.Tiez som nejake brala,a bola som ako nadrogovana.Tak TI prajem aby si sa s Tou TETANIOU popasoval po chlapsky.Mas ju aj potvrdenu?