Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

Ivanka za prvé ťa musím pochváliť, veeeľmi pekne si to povedala, aj si si zaspievala, no paráda a verím, že sa aj usmievaš stále... Len som z tej tvojej dlhej správy fakt nevyčítala, že prečo si sa mala strašne,ale strašne zle... asi si stojím na kábli... Ja som myslela, že ideš do toho obchodu RNG... A akú zmes na kosti to berieš? To by som si asi kúpila aj ja. A ten StressB a stressVit to sú podobné veci či ako?

ooo

Ajoj babule :))) Tak Soravia už maká... ale sa má, lebo má prázdniny a ja trčím v robote a baby navyše ja idem od piatku do nedele na školenie, no neporazí vás??? lepši oddych si ani neviem predstaviť... Myis chúďa, však ťa tam trápia, tak dnes ideš znovu... tak daj vedieť. Ja ti neviem Soravia, či to VEP aj o tej SM hovorí, ale seriem na to, nič mi neni, xi

zufala

Dobre ranecko vsetkym babenkam a aj nasmu novemu tetanikovi.Naozaj ti to algida neviem zarucit ale ako som uz pisala,zazivam tie stavy/a teda riadne,ze nie som schopna ani existovat/ ale neodpadla som za tych 7 rokov,tak ma naucila aj terapeutka,ze ked ma to chyti,mam si hovorit,ze nikdy som neodpadla aj ked mi bolo uplne na nic,tak musim vydrzat,ze sa mi nic nestane.Lepsie mi potom nie je ale pomaha to proti strachu.Nesmies sa velmi zlaknut,bude ti este horsie.A vela kociek co sem pise je zatial tiez bez odpadnutia.Ci sa to da odstranit bez likov neviem,mne povedali lekari,ze nie ale su dievcata co to skusaju bez nich a beru vitaminy.Ja skusam to,co mi poradi lekar.Vcera mi povedala lekarka,ze tym trpi aj velmi vela muzov a aj ked mi sme hrozne vylakane z toho,tak vraj muzi to prezivaju este horsie po psych.stranke.Vraj to u nich zacina skor ako infarkt a tak sa vylakaju,nakoniec je to tetanie.Musis s tym bojovat,viem o com hovorim.Ak smiem vediet,kolko mas rokov a ako dlho tie stavy mas?Drzim palce aby si sa dostal k spravnemu lekarovi a pomohol ti.Nemas sa za co hambit,to neznamena,ze sme psych.chori,je to normalne ochorenie,a to,ze sa to stalo prave nam je smola.Na svete su aj horsie veci,tak hlavu hore a nevzdavaj sa.

algida

A da sa to uplne odstranit bez liekov? Moj lekar vravel,ze bez liekov sa tetania potlacit neda. Z vas co sem chodite,ziadna este neskolabovala? Mne je casti na umretie,bojim sa ze odpadnem a doslova zomriem. Je to normalne? Som chlap,ale bojim sa mozno viacej ako zena. Dakujem

myis

Caute babenky, pisem tak neskoro, lebo som bola v robote na poobednej a mali sme problemy s internetom v robote. Teraz som vyliezla z vane a som uplne znicena. Dnes to bol za den, to vam poviem! Bola som u tej vseobecnej lekarky, uplna katastrofa!! Prisla som tam, sice brala presne na objednanu hodinu, ale potom som pochopila preco.. Vosla som dnu, nezobrala mi ani tlak, ani ma nepopocuvala, len sa spytala, co ma boli, povedala som, ze pri srdci a ona, ze to je z chrbtice, dala mi paracetamol a bola som vybavena - za 2 minuty som mala diagnozu, to som este nezazila!! Ani z tej prdele sa nezdvihla, nic!! Zlate sukromne poistenie.. Potom som isla na tu magneticku a tam mi povedali, ze mi zabudli zmenit hodinu (lebo som volala, ci mozem prist skor) tak musim ist zajtra.. Som uplne rozbita, babenky, zajtra popiseme.. Uz ani nevladzem, este aj ten moj ma nasral, tak idem spat. Dobru nocku kocky. Lenka, som rada, ze ti je lepsie, drzte sa

zufala

O.k.,zapisem co sa bude diat ale zacinam s tym az od zajtra od rana,aby to bolo presne nacasovane.Maly mal dnes velmi nespokojny a umrncany den.Mal 2 dni horucku a dnes sa cely vysypal takymi cervenymi malymi flakmi.Mal to uz kamoskyn maly ale bola som pre istotu u detskej a povedala,ze to moze byt ta siesta choroba/tak sa to vola/a dala mi pre neho kvapky.Za 2 ci 3 dni to vraj zmizne.Som rada,ze uz spi,dal mi zabrat,stale sa pytal na ruky a vynucoval si pozornost.Milujem ho a o chvilku si idem lahnut k nemu aj ja.Muz je na nocnej.Prajem ti dobru noc a ako na teba tak aj na ostatne kocky sa tesim zajtra ako nam bude fajn a dame nejaku nasu juuj:-).

ivanan

Zufalka nemyslí, že je toho veľa, magnézium,stress Vit,zmes minerálov na kosti,+ doplnkovo šumáky a ovocee.- a to ani nerátam.A tie zvyšné budem miestami dopĺňať. podľa potreby.
Neviem ako dlho to vydržím, ale pri tých tabletách som myslela naozaj , že som nadrogovaná.Bol to hnus. Ale ak nezabere moja liečba, Zufalka zapisuj svoje postrehy možno nás budeš liečiť Ty. Ako drobec, nezničil Ťa dnes?
Myslím na Myis, či je v pohode. Zatiaľ sa maj Zufalá, dúfam, že relaxuješ, a nepreceňuješ sa teraz, keď sa cítiš trochu lepšie. Mysli aj na zajtrá. Páá:-)

zufala

Ivanan nebojis sa,ze az prilis vela vitaminov a doplnkov tiez nemusi mat dobru odozvu?Ja dufam,ze nie a drzim ti palce.Ked sa z toho dostanes,tak budes nas liecitel.O.K.?Baby niekam zmizli a ja mam prave PC pre seba,to je ako naschval.Pa.

ivanan

Ja som pri prvom záchate odpadla a ležala som potom na ARE 3 dni, pozorovali ma aj srdce, skákalo síce hore dole, semtam sa to zrýchlilo, ale ako sme všetci časo zistili, že ooo- zo niič nie je. Nemôžes sa na to sústrediť, ale to je teória, ono asi musíš prejsť tými záchvatmi, kedy sa bojíš stršne o svoj život, ale časom zistíš, že viac Ti pomôže keď zachováš pokoj.
ooo ako som to napísala, si na mňa hrdá?A teraz tra la la , to je teória našej ooo :-))

zufala

Ahoj Algida,neviem ti to zarucit na 100% ale mne bolo povedane,ze pri panickej poruche a tetanii moze byt ten stav taky hrozny predkolapsovy ako ho mam ja ale clovek neupadne do bezvedomia.Ja tym trpim 7 rokov a stale skusam nove veci,co by mi pomohli.Za tie roky/aj tieto posledne dni/som si uzila take stavy,ze to nikto kto to nemal nepochopi,mam z toho stavu strach ked pride to maximum ale viem,ze nezomriem a ani sa mi nic vazne nestane.Proste sa musim liecit a naucit sa s tymi stavmy bojovat a zit.Ty mas panicku poruchu alebo tetaniu?Ono je to v podstate jedno s druhym spojene.Ako dlho to mas a bol si na vysetreniach?