Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia mi ničí život

Príspevok v téme: Bulímia mi ničí život
žužulík2875

Potrebujem asi len pokecať s niekým o tom všetkom. Trpím bulímiou už 6.rok, sem tam niekoľko mesačné pauzy boli, no bez následného úspechu. Momentálne som v tom až po uši. Často bývam sama doma, tak si asi viete predstaviť, ako vyzerá môj deň. Pokiaľ si vopred nenaplánujem deň, som len doma a som schopná vraciať aj 6 krát za deň. V podstate aj keď naši prídu domov, tak to robím. Nepočujú ma, robím to ozaj potichu. Raz mi na to moja mama a sestra prišli, tak som na určitú dobu prestala, aby boli spokojné a netrápili sa. No vrátila som sa k tomu opäť. Teraz o tom nik nevie, dokonca ani môj priateľ, s ktorým som už druhý rok. Na jednej strane chcem, aby mi s tým niekto pomohol, no hanbím sa o tom s niekým rozprávať. Stále si nahováram, že sa z toho dokážem dostať sama, no posledné dni sú ozaj plné depresie a beznádeje. Bulímia už veľa toho zničila v mojom živote a ja nechcem, aby v tom pokračovala. Pomôžte!

ja-pusate

Zuzulik2875
Aj ja som dlho nebola na fore, ty vazne vracas zeleninovy salat? ved to nema skoro ziadne kalorie aj keby si toho zjedla 2kg... mne sa celkom dari, od soboty som nevracala ale nestravujem sa vobec zdravo jem hrozne nepravidelne a vela sladkosti musim s tym nieco robit
Antiana
To ma mrzi ze mas zas tu anu ved skus jest ked uz ovocie tak nejake ine, nie jablka,napr.pomarance,hrozno,hrusky, ja zas nejem skoro ziadne ovocie len malokedy akosi mi prestalo chutit

LadyOpium

ahojte no ja mam 19 a uz od 15 vraciam...nevazim malo, mam 160 cm a 58kg, ale hrozne vela jem dnes som bez mihnutia oka zjedla 300g milku, bagetu, chipsy, chlieb s maslom a dzemom a k tomu jogurt...potom som isla von grcat lebo mama ma kontroluje a tam som zistila ze nemam vreckovky bolo mi hrozne zle a bola som cela ogrcana fuj a potom dosiel jeden ujko ku garazam za ktorymi som bola grcat a som predstierala ze som grcala po opici-ved kto by priznal, ze grcia naschval aby schudol tak mi dal vreckovky a ked som sa poutierala zacali sa mi hrozne nohy triast aj ma zacal pobolievat klb ten co je medzi zadkom a s tehhnom na pravej strane...bojim sa si dat zmerat tlak lebo uricte bude zly...busi mi srdce a mam obcas mriezky pred ocami doteraz sa trasiem a ledva chodim nastastie mama neni doma, lebo inak ak by ma v takomto stave uvidela, by ma asi prizabila...boze, preco som s tym zacala????? ja som taka p........!!!!!!!!!!!!!!!!!

freyya

Ahojte,
prosim ,poradite mi?
moze mat po 9 rokoch bulimii/anorexii chronickyzapal pankreasu? nemate s tym niekto skusenost?

dilmah

Ahoj, ja som mala bulímiu 7 rokov. Za pomoci psychiatričky, rodičov a frajera som z toho 3 roku vonku. Bolo to ťažké a veľa krát počas liečby som sa opäť k tomu vrátila, až keď mi doktorka povedala, že ma hospitalizujú na psychiatrické odd. do BA, dala som sa dohromady. Nejdem tu rozpisovať, ako prebiehala moja bulímia a koľko peňazí ma stála táto všežravosť, ale napíšem len jedno. Nikto mi nevráti moje zdravie - zuby - ktoré sa mi rozpadli, vlasy - ktoré mi vypadali a stále nerastú nové, žalúdok - ktorý mi nedokáže tráviť bez užívania tráviacich enzýmov a hrubé črevo, ktoré tak zlenvelo, že nedokáže vylučovať bez pomoci liekov a sirupov. Musíš sa vzoprieť a začať proti tomu bojovať, ak nechceš, aby sa z teba stala troska. Ber ohľad na to, že si zdravá žena, ale ak neprestaneš s týmto týraním, výsledok bude alarmujúci. Ničíš svoje telo a ono sa ti časom za to pomstí...ja som vymenovala len minimum chorôb, ktoré si bulímiou sama vyvolávaš....prajem pekný deň - snáď sa spamätáš konečne

antiana

ahoj žužulik2875, potešilo ma že si si na mňa spomenula...no ja som už úplne prepadla anorexii, posledné dni sa živím len jablkami a kávou, možno som aj trochu schudla, ale neviem to iste lebo váhu som vyhodila, ale veci sú mi akési voľnejšie...už mi idú hore krkom aj tie jablká, aj káva, už neviem čo by som jedla, ani mi už veľmi nechutí...

žužulík2875

sue141
Viem, ako sa cítiš a je mi veľmi ľúto, že ten tvoj kolotoč tak moc nabral na obrátkach :(
Ako som už písala, skvelá rada je nebyť sama doma. Mne to moc pomohlo (i keď aj na verejných priestranstvách som to zlo stvárala). Ak by som ti mohla poradiť, s tým jedálničkom na týždeň, mám doma knižku chudnutie podľa krvných skupín, neviem teda, nakoľko je tá knižka pravdivá, či dôveryhodná, no kukla som do nej, a je tam svelá tabuľka potravín, čo akej krvnej skupine vyhovuje či nevyhovuje jesť. Nechcem ťa nabádať na diétu, ale je to taká dobrá rada, ako si zostaviť jedálniček. Akým jedlám sa striktne vyvarovať, čo ti škodí, čo nie. Sú tam aj skvelé recepty. Ale hlavným zámerom knižky nie je redukcia váhy, ale skvelé rady do života vo všeobecnosti. Skús pozrieť.
Držím ti palce....

žužulík2875

antiana a ja-pusate
Ako sa vám darí? Čo máte nové?
Moc na fóre teraz nie som, keďže som málinko doma, ale je to tak lepšie, keď nie som doma, sama, aspoň mi nepríde na rozum tá hriešna myšlienka sa doslova prežrať a potom ..však vy viete čo. Je to fajn teraz. Pred tým som síce písala, že som nevracala v kuse aj týždeň, teraz to je také, že sem tam, keď mám pocit, že som moc plná, idem skúsiť, keď to nejde nejde, keď ide ide, bo jem ozaj zdravo. Ale niekedy sa mi zdá, že zjem príliš veľa aj toho zdravého (napr zeleninový šalát) a aby som sa necítilila taká nafúknutá, idem to skúsiť dať von. Ale i tak si myslím, že som ozaj na dobrej ceste. Keď si predstavím, že som bola schopná zvracať aj 6 krát za deň a teraz možno maximálne raz či dvakát za týždeň, je to pre mňa osobne veľký pokrok a úspech. Preto dúfam kočky, že aj vy ste na dobrej ceste. Myslím na vás.
PAPA, pekný dník!

sue141

baby mojeeee... ja už som v koncoch, uplne mi preplo a vracam každy deň :/ začala som aj cvičiť, beham, len aby tie kg išli dole a mam pocit že skor naberam na vahe, než chudnem :/ teraz si idem zostaviť jedalniček na cely tyždeň, aby som nevymyšlala ked budem hladna. budem sa snažiť striktne toho držať. i ked viem . sluby sa slubuju, blazni sa raduju

bambi28

ahoj, ja som trpela bulimiou 5 rokov, teraz som tri roky uz z toho von, ak ti mozem poradit ako skoncovat s tymto trapenim ktore ta nici, tak ti napisem len jedno riesenie-dobry psycholog.

ja-pusate

zuzulik2875
tak to ti gratulujem tyzden je super, ja vracam kazdy 2.den aj to je tazke vydrzat ten den, segra vraca cca 2x do tyzdna dost ju bolievaju zuby tak nemoze tak casto