Dobry den,chcem sa opytat ci mate osobnu skusenost s liecbou rakoviny alternativnou medicinou to je zmena zivotneho stylu surova stravabez masa a mliecnych vyrobkov detoxikacia posilnenie imunity bratie vit b17,graviola macaci pazur,horke marhulove jadra,vit c,enzymi trypsin chymotrypsin,a ine vyzivove doplnky a vitaminy.Samozrejme bez ozarovania,operacie bez chemosky.Vyliecil sa niekto takymto sposobom?Dakujem Vam za odpovede.
Rakovina alternativna liecba
Ja s tym nemam osobnu priamu skusenost, ale pocul som o niektorych zazracnych pripadoch kde doslo k uzdraveniu vdaka zasadnej zmene zivotneho stylu, zmena stravy, zmena prace, zmena myslenia a citenia, zmena prostredia... nejaky MUDr by sice bez mihnutia oka bohorovne povedal, ze to je nezmysel, pretoze to nebolo vedecky potvrdene, ale to stale neznamena, ze tam v skutocnosti neexistuje ziadna vyznamna suvislost medzi tymito faktormi a fyzickym zdravim.
Ja osobne ak by som mal rakovinu a lekari mi povedia, ze standardnou medicinskou liecbou mi odhaduju nizku sancu na uzdravenie, asi by som radsej riskol a vyskusal nieco alternativne, alebo by som sa vyhol aj akejkolvek liecbe... Totiz sam poznam z rodiny aj z okolia pripady s rakovinou a vzdy lekari dosiahli nanajvys predlzenie zivota o par mesiacov, ci rokov, no za nemalu cenu bolesti a trapenia spojeneho s chatrnym zdravotnym stavom. A v mojom pripade by som radsej preferoval rychlu smrt nez taketo natahovanie ktore aj tak k nicomu pozitivnemu nevedie, resp. ta sanca je dost mala.
Raz sme sa nahodou pri jednej prilezitosti aj osobne rozpravali s jednym asi 65 rocnym panom, ktoremu bolo podla jeho slov pred niekolkymi rokmi diagnostikovane pokrocile stadium rakoviny s odhadom na 12 mesiacov zivota. Spominal, ze odmietol ozarovanie aj chemoterapiu, prestal chodit do prace a zacal sa venovat tomu co ho bavilo - jeho zahrade. Zacal pestovat vlastnu zeleninu (nic exoticke skor typicke pre nase oblasti), ktora sa v dnesnej dobe nazyva ako "bio", fungoval viacmenej na surovej strave z potravin ktore si dopestoval, snazil sa nestresovat, travil cas s rodinou, no a je tu doteraz aj po rokoch, kedy uz mal byt podla odhadov mrtvy... hovori ze sa citi lepsie ako kedysi. Samozrejme neviem posudit do akej miery je pravdiva jeho vypoved o
spominanej diagnoze a vyhlade ktory mu vypocitali, ale kedze som pocul uz viackrat podobne pribehy, tak je to minimalne na zamyslenie... Nikto nevie uplne presne ako funguje ludsky organizmus a mozno niektore nenapadne veci ktore dnes pokladame za zanedbatelne maju vyznamnejsi vplyv nez si myslime... kazdopadne ta volba je na kazdom samotnom pacientovi comu bude verit a ktorou cestou sa vyberie. Zaruky ale neexistuju ziadne a statisticky podla mna maju alternativne liecby, napriek tym nejakym zazracnym pripadom, asi este o hodne mensi podiel uspechov ako u klasickej mediciny (vid Steve Jobs). U alternativnej liecby navyse neexistuje ani ziadna ucelena, univerzalna a vseobecne odporucana metodika, skor len take nazory a pohlady jednotlivcov, ktore urcite veci mozu mat spolocne (strava, prostredie, praca s psychikou, atd), ale konkretna specifikacia sa uz moze vyrazne odlisovat (niekto moze povedat vymyslim si ze napriklad "prezil vdaka mrkve", niekto druhy ze "vdaka uhorkam" - teraz oboje su sice zeleniny, no uplne odlisne a nikto nevie preco by jedno malo byt lepsie ako druhe a za akych podmienok... je to teda do velmi velkej miery vecou viery a nahody, este vyssej ako v pripade klasickej liecby).
Deria mozes jest hocake suplementy ale geneticky sa da namixovat aby sa isty stav prejavil vzdy.
A este dodam, ze ja si nemyslim, ze vitaminy a zdravy zivotny styl je 100% zaruka, ze clovek neochorie na rakovinu. Ako som spominala, bohuzial vsetci zijemme v nezdravom zivotnom prostredi, potom iste zohrava ulohu genetika, tiez stres ale vitaminy a mineraly su i tak to najdolezitejsie, cim sa clovek moze chranit pred mnohými, aj tazkymi chorobami. O tom som presvedcena.
llek, zabudla si k tomu stresu dodat, ze najväcsie zlo pacha zamorenie chemikáliami, ktore sa dnes uz nachadzaju vsade, ci vo vode, v pode, vzduchu alebo v potravinách. Kedysi mali ludia tiez stres ale neboli tak zamoreni ako my. Ja som medicínu nestudovala, tak neviem, kolko % hra rolu genetika, no ked tvrdia LEKARI alternativnej liecby, ze antioxydanty chrania cloveka pred bujnenim rakoviny, nechce sa mi verit, ze by nehrali ziadnu ulohu u tehotnej zeny. Ajaj, nic proti lekarom ale uz som sa viackrát presvedcila, ze vyziva, vitaminy, antioxydanty a pod. su im totalne v pazi, teda je zbytocne sa o tom bavit.
Nadorove ochorenia destkeho veku nemaju so stravovanim matky pra-nic spolocne. Jedine ze by matka jedla radioakativnu potravu od rana do vecera. Tvrdit ze matka je pricinou detskej leukemie ci retinoblastomu ci sarkomu, to je ozaj sila.
A este ma tu pobavila ta poznamocka, ze ako moze spravny onkolog ochoriet na rakovinu.Onkolog je len clovek, z masa a kosti, ma rovnake rizika ako ostatni ludia. Naopak, povedala by som ze vdaka dlhodobemu komplexnemu stresu (psychologicky stres, casovy stres, nedostatok casu na seba a ine) maju mozno vyssie riziko pre nadorove ochorenia ako ti ostatni. To neznamena ale ze sa nevedia o svojich pacientov postarat. Trochu viac pokory by to chcelo, lebo nikdy clovek nevie, dnes som zdrava, zajtra to uz mozno nebude platit
Dolezite je ze to nepise kazdy ale ze to pisem ja. Teda nehovori to kazdy ale hovorim to ja.
Vitaminy neriesim, v kazdom pripade vela vitaminov z tabliet je v tele odburanych alebo vylucenych a tak vela krat ludia vyhadzuje peniaze za tabletkove vitaminy do zachoda :D. Samozrejme aj tabletkovimi vitaminmi sa da predavkovat(nie vsetkymi) a aj vitaminy v tabletach vedia byt prospesne.
Myslim si vsak ze s vitaminmi v tabletkach by mal pracovat clovek ktory sa im rozumie, nie bezny clovek ani biznisman ci sarlatan ktory to propaguje ako svaty gral.
Prezyvka, aj to moze napisat kazdy. Ale teraz k veci. Vedu sa teraz debaty dost o tom, ci prave uzivanie niektorych konkretnych vitaminov nema na svedomi narast tohoto ochorenia.
Deria ja nespochybnujem ze strava nema vplyv na zdravie, ja hovorim ze okrem toho velku rolu zohrava genetika.
Kazdy den tu mam mnoho vzoriek liekov a mnoho vzoriek od pacientov a vies co da sa povedat ze sa vzdy najde vela ktore reaguju inac :D a pri niektorych vieme aj preco a vieme geneticky upravit aby sme dostali rovnaky vysledok ... dobre nie?
sampon nove bolo konstatovanie ze pises nieco z oblasti do ktorej sa nerozumies, ja v tej oblasti pracujem takze asi viem o tom nieco viac ako informacie z netu, ja to mam na stole kazdy den.
Prezyvka, to moze napisat kazdy. Napis nieco nove.
Prezyvka, nie je podmienkou sa vyznat v genetike, nie kazdy to studoval ale genetika je jedna vec a vyziva druha vec. My hovoríme o vyzive! V tej sa clovek tiez nemusi vyznat 100% ale kazdy, kto ma v nej aspon nejake zaklady vie, ze strava a zivotny styl tehotnej zeny je tak dolezite, ako aj fajcenie, ci pitie alkoholu pocas tehotenstva. Neviem, ci si muz, asi ano, inac si to neviem vysvetlit, ze nieco tak samozrejme nevies.