Vitamin D - v akých množstvách ho užívať?

Príspevok v téme: Vitamin D - v akých množstvách ho užívať?
tess

Dobrý deň, mám otázku na niekoho kto sa tomu rozumie. Chcela by som teraz v zime, ale aj všeobecne kvôli určitému ochoreniu začať užívať vitamín D. Vraj on rieši bunkovú imunitu a zároveň vraj napomáha predchádzať a rozpúšťať cysty na vaječníkoch.
Mám, ale dilemu ohľadom dávkovania, pretože v lekárni sa tento vitamín predáva, čo som sa informovala v 400 alebo 1000 I.U. na jednu tabletu, s tým, že denne sa užíva len 1 tableta.
Na internete som však narazila na názory, že vitamín D by sa mal užívať v množstve 2000 až 4000 I.U. denne, aby mal liečebný účinok.
Tak ako to teda je s tým užívaním? Keď na baleniach liekov píšu nepresahovať dávku (400 I.U.). Nechcem sa predávkovať a spôsobiť si zdrav. komplikácie (poškodiť obličky a pod.)
A ktorí výrobca je ten naljepší, všimla som si, že je aj vitamín D s ovocnou príchuťou, má takýto vitamín vôbec nejaký účinok lebo mne pripadá skôr ako cukrík.
A ešte otázočka čo sú to za jednotky označenie I.U. ?
Ďakujem pekne za odpovede.

vrana80

Ja beriem davku 10 000 iu denne(mam tabletky kde jedna obsahuje 5000 iu), preto tak vysoku lebo iba vtedy ma ucinok na autoimunne ochorenie. Ked si nie si ista, tak ti moze lekar spravit vysetrenie z krvi aku mas hladinu vitaminu D a potom si nasadis davku. Muz uziva vitamin D3 od Dr.Max, tabletka ma 1000iu.

prepelicka12

ja beriem Vitamin D3 400 I.U. kvapky..obsahujú vitamínu D3 v olivovom oleji a sú vhodné aj pre deti od 1. mesiaca.. skvelý je aj ich certifikovaný dávkovač, ktorý uľahčuje dávkovanie :)

menoto

&

najlepsie by bolo sa opytat dvojnasobneho nositela Nobelovej ceny preco on NEMENIL svoj nazor….

su toho plne knihy, rocniky vydania do roku 1900.

na zabijanie ludi sa da pouzit vojna, ale aj hladomor…..

menoto

philips,
skutocna vojna trvala od roku 1941-1945, jej cielom bolo maksimalisticky skodit na uzemi byvaleho ZSSR.
Taka bola realita.

To ze od roku 1939 prebiehali boje, ludia a civilisti hlavne boli zabijani je zasa fakt.

Kup si slovnik slov civilizovaneho sveta, a nauc sa vyznamy slov fakt a realita.

menoto

coze?.....

A PRECO BY SA NEMALA MENIT?.....

HODNOTU DAVKY STANOVILI V ROKU 1758 NA 100,000 IU dene, a v roku 1948 ju DRAMATICKY ZNIZILI.....

PRECO?....

nuz pocas vojny 1941-1945 vybyly malo ludi tak prisli na to ze budu ludi mordovat aj tym ze ich budu udrzovat podvyzyvenych....

co sa tyka africkeho kontinentu tak tu treba suhlasit: ak sa tam nezacne OKAMZITE nieco robit, tak do 50 rokoch zostane akurat tak 20% flory a fauny aktivnej.....bude to premnozene len jednym dvojnoznikom africkym...

menoto

''ODPORUCANA DAVKA'' - v akom pripade za akych podmienok, pre koho?......

.....Ak niekto ma 50kg, ak niekto ma 100kg, ak niekto ma 15 rokov, ak niekto ma 150 rokov......

..pri autach mame priemernu spotrebu: ALE ZA CISTO TEORETICKYCH PREDPOKLADOCH....ktore nie vzdy su pocas provozu...