Preco vlastne ludia nemaju pristup k zaisteniu pokojnej, bezbolestnej a rychlej smrti, napriek tomu, ze prostriedky modernej mediciny to bez problemov umoznuju? Preco ludia bezne davaju humanne uspavat svojich stvornohych milacikov, aby zbytocne netrpeli, no pre ludi je to paradoxne nedostupne, aj keby sa pre to sami z vlastnej vole a vedome rozhodli, ci boli by ochotni si to aj sami zaplatit?
Bolo by menej pachtiacich sa otrokov a niekomu hore v systeme by velmi chybali, resp. by mu vadilo, ze nad svojimi otrokmi straca definitivnu kontrolu?
Pokojna smrt - nedostupny tovar?
@anjelik
este doplnim, ze taketo "presviedcanie" by aj malo nejaku vahu a relevanciu pokial by pracovalo s nejakymi faktami a dokazmi, lenze ty si akurat navymyslas v hlave svoje usporiadanie sveta a mne to tu potom prezentujes ako jasny fakt s ktorym sa neda pohnut..
@anjelik
lenze mat a vyslovit nazor neznamena zaryto presviedcat druheho o tom ze sa myli a presviedcat ho o tom co je a co nie je mozne... a najlepsie ked mi potom zase tymto miluckym, mentorskym a falosnym tonom oznamis ako vobec nie si povysenecka ked si toto uplne pohodlne dovolujes ako nejake stelesnenie ultimatnej pravdy
Kukučka, u teba asi nie je šanca čítať niečo bez toho, aby si hneď nevydedukoval, že ten druhý sa bráni a rovno útočí. :o) Že sa proste môže jednať len a len o vysvetlenie, ako a čo ten druhý vníma a že to neberie nijak osobne. :o)
Pre mňa akceptovanie znamená, že ten druhý má právo na vlastný názor, ale rovnaké právo mám aj ja. Neznamená to, že s tým druhým súhlasím a že nenapíšem, alebo netvrdím, že sa mýli. To nie je výsledkom patentu na rozum, len výsledkom môjho uvažovania a mojich názorov, na základe toho vzniknutých. :o) Inak by ma celkom zaujímalo, že prečo volíš častokrát tak nepríjemné slová..ako nič v zlom, ale tvoj prejav bohužiaľ odráža tvoje vlastné vnútro. ;o)
@prezyvko
"eutanázia je zabitie v rámci legislatívy." - ano, negativne si si to krasne zaskatulkoval, teraz uz mozes byt spokojny. tym sa samozrejme aj vsetko vyriesilo a tato tema sa tak stava uplne bezpredmetna... gratulujem a dovidenia.
"ja ti odpovedam, ze to nie je pravda, pretoze eutanazia nenaplna elementarne znaky zlocinu - to jest nedobrovolnost ci podvod"
prečítaj si čo som písal v predchádzajúcom príspevku a uvedom si aj to čo vyčítaš anjelikovi.
ak niekto najme vraha (napríklad suseda) na vlastné zabitie, dobrovoľne, potom je to rovnaké ako eutanázia. rozdiel je v tom že pri eutanázii to spraví človek s licenciou v rámci paragrafov. v oboch prípadoch nejde o nedobrovoľnosť alebo podvod. nikto nebude ukrivdený a obaja "vykonávatelia" su zaplatený. žiadna "nevydarená" samovražda sa nekonala (nevydarenú uvádzaš ako jeden z dôvodov).
eutanázia je zabitie v rámci legislatívy.
ďalší rozdiel je v tom že ten čo vykoná eutanáziu by bol skôr pochválený za to že mal na to žalúdok a že niekoho nenechal trpieť, ale náš imaginárny sused zabijak by šiel za presne presne ten istý skutok do basy na dosť dlhú dobu.
@anjelik
"*zastrašiť* krikom"? ked nie su argumenty tak sa budes aspon tvarit ublizene a obvinovat ma ze ta zastrasujem nejakymi velkymi pismenkami? aspon nebud taka detinska a utlocitna.. velke pismena tu pouzivam preto, pretoze tu nie je k dispozicii kurziva ani tucne pismo, a nemam tak ine typograficke moznosti ako zvyraznit urcite casti mojho pisomneho prejavu a zvysit tak aspon o cosi sance, ze si to moje vacsinove, ignorantske lenive publikum vsimne a pokusi sa o tom aspon trochu porozmyslat.
akceptujes? tak preco potom samu seba negujes hned o par viet dalej kde uz suverenne budes tvrdit ako sa mylim a ako je vsetko inak nez si myslim? zase sa hras ze mas patent na rozum?
Práve v tom poslednom sa mýliš. Že treba kričať. Pretože práve krikom prezentuješ pred tým druhým vlastnú slabosť, keď sa ho pokúšaš *zastrašiť* krikom. Je mi stále záhadou, že prečo práve mňa si zaradil do tej prvej skupiny..že neakceptujem názory druhých a tým aj teba. Ale akceptujem, akceptujem. :o) Len som sa pokúsila ti vysvetliť, že v čom sa mýliš a prečo niečo také, aké by sa tebe tak veľmi páčilo, nehrozí. Práve preto, že nie všetci sme rovnakí, nie každý má za sebou tie isté, nazvem to, *vývojové* skúsenosti. Preto budú proti tebe stáť tí, ktorí ti ani najmenej nerozumejú a tí, ktorí vidia ďalej ako vidíš ty a tak vidia aj nezmyselnosť toho, čo navrhuješ. V zmysle nerealizovateľnosti tu a teraz.
mal by som taku trochu suvisiacu otazku aj ked je trochu bizardna, no co mozno niekto odpovie, hlavne pre tych co su proti:
Ak by sme mali k dispozicii take zariadenie do ktoreho ked clovek vstupi tak ho to prenese niekde inde ( teleport ) ale fungovalo by to tak, ze na jednom konci to toho cloveka uplne znici a na druhom zasa postavi jeho presnu kopiu ( fyzicky aj dusevne ), suhlasili by ste s dobrovolnym pouzivanim takehoto stroja ?
If you don't like a rule -
just follow it -
reach the top -
change the rule.
TOLKO K TOMU CELEMU.
@prezyvko
"dar dám z vlastnej vôle a neočakávam vrátenie, pri pôžičke očakávam vrátenie, krádež je z mojej strany nedobrovoľná."
" ten človek by musel byť na konci života masový "likvidátor" ktorý by mal vlastne na sebe viac "dobrovoľne usmrtených" ako nájomný vrah. rozdiel medzi nimi by bol vlastne len v tej legislatíve a licencii."
ja uz fakt neviem.. ale tak posledny krat specialne pre teba.. prirovnavas nespravne vrazdu k eutanazii lebo ved "vysledok je rovnaky". ja ti odpovedam, ze to nie je pravda, pretoze eutanazia nenaplna elementarne znaky zlocinu - to jest nedobrovolnost ci podvod - prave naopak eutanazia je dobrovolny a jasne vysloveny suhlas s niecim za jasnych podmienok. ten priklad s darovanim a kradezou je analogiou na to prirovnanie vrazde k eutanazii - ten rozdiel zase je v tom, za darovanie alebo pozicka sa deje na baze obojstrannej dobrovolnosti zatial co kradez sa deje z jednostranneho umyslu s ktorym druha strana nesuhlasi. a aky je rozdiel medzi najomnym vrahom a niekym kto legalne vykonava potraty alebo eutanaziu? no ten rozdiel tkvie prave v tej dobrovolnosti, v tom ze obe strany mali dobrovolny a vlastny zaujem na danom konani. a ano psycholog nie je neomylny a ziadny clovek nie je dokonaly - ale ak si si nevsimol, nic na tomto svete nie je dokonale a vsade sa deju chyby a to aj s fatalnymi nasledkami. mimochodom je ozarovanie v pripade rakoviny dokonale? pripominam ze ta moze aj zabit a to aj ked si to vobec nezelas.. ale preco je to potom legalne?