Pokojna smrt - nedostupny tovar?

Príspevok v téme: Pokojna smrt - nedostupny tovar?
kukucka1

Preco vlastne ludia nemaju pristup k zaisteniu pokojnej, bezbolestnej a rychlej smrti, napriek tomu, ze prostriedky modernej mediciny to bez problemov umoznuju? Preco ludia bezne davaju humanne uspavat svojich stvornohych milacikov, aby zbytocne netrpeli, no pre ludi je to paradoxne nedostupne, aj keby sa pre to sami z vlastnej vole a vedome rozhodli, ci boli by ochotni si to aj sami zaplatit?
Bolo by menej pachtiacich sa otrokov a niekomu hore v systeme by velmi chybali, resp. by mu vadilo, ze nad svojimi otrokmi straca definitivnu kontrolu?

kukucka1

@bluee

"Samovrahovia tu sice stale su, ale nasim cielom by malo byt, aby sa zabijat nehceli" - ja s tebou uplne suhlasim. predstav si ale, ze takyto system o akom tu pisem by existoval - nemal by nahodou prave potencial zachytit a dostat pod odborny dohlad aspon urcitu nemalu cast ludi so samovrazednymi sklonmi, ktori mozno zomriet skutocne nechcu, ale len maju urcitu tazku zivotnu situaciu, a vdaka comu by sa im umoznilo nadalej naopak zit? vdaka comu by sa nemuseli kdesi zmrzacit?

ad druhy odsek: to mas pravdu a ja si to uvedomujem.. zatial ale vravim, chcem len vidiet ako ludia reaguju, ako o tom uvazuju a akym sposobom pri takomto pristupe vstrebavaju argumentaciu.. (a zistujem ze nijak.. :D)

bluee

Samovrahovia tu sice stale su, ale nasim cielom by malo byt, aby sa zabijat nehceli, nie im este ponuknut otvorenu a oficialnu moznost. Takto to vnimam z hladiska viery a ta je pre mna dolezitejsia ako nejaka tema na fore o zdravi, prepac.

Pises, ze nie si ako politici a manipulatori. A preto ty sedis za pocitacom a pises nam a oni sedia v parlamente. Co sa umyslov tyka by si sa tam mozno hodil skor nez oni, ale takto to nefunguje. Ak chces ludi oslovit, musis vediet ako na to. A ver, da sa rozpravat aj priamo ako to citis a zaroven oslovit ludi. Len treba vediet. Bohuzial. nie kazdy ma ten dar. Ked aj napriek absencii tejto schopnosti sa to budes snazit ludom tlct do hlavy, akurat ich v ich nazore este viac upevnis ;)

kukucka1

@prezyvko

"teraz nechápem o čom vravíš. nevidím že by tu niekto bránil druhému v právach, alebo že by sa tu bránilo vo vytvorení legislatívy" - uz len tym ze nie si ochotni akceptovat tento nazor branis v demokraticky riadenej spolocnosti vytvoreniu takeho zakona. myslis ze preco existuju media denno denne masirujuce verejnu mienku v inych oblastiach spolocenskeho zivota? no pretoze v takto nastavenom systeme zalezi na tom co si ludia myslia.

"keby sa aj niečo také uzákonilo, tak by sa to zneužívalo tak ako všetky zákony" - este raz ti vravim, ze nic nie je dokonale a vsetko, naozaj vsetko sa da zneuzit. kvoli tomu ale teraz zavrhneme urcitu cast ludskej slobody? to by sa dalo najst milion dalsich veci ktore by sme mali zakazat, pretoze tak isto umoznuju fatalne zlyhanie ci zneuzitie..

"a ten kto by sa chcel zabiť by to radšej spravil hneď ako by mal čakať mesiace a platit" - a co keby si to radsej nechal na rozhodnutie tych ludi? ci ty to vies lepsie ako oni?

"tiež vravíš o demokracii, pritom názor väčšiny ľudí by takéto niečo nepodporil." - ved prave preto o tom rozpravam nie? a precitaj si pripadne este raz prvy odsek tejto odpovede.

"pokiaľ chceš meniť legislatívu, tak môžeš začať zbierať podpisy." - to co mozem a nemozem ta poprosim nechaj na mna

"máš len svoj názor a nikoho nepočúvaš a to čo píšeš anjelikovi sú len pokrytecké bludy." - co jej pisem pokrytecky? mozes mi to konkretne ukazat?

kukucka1

@bluee
lenze treba si uvedomit ze s vytvorenim takej legislativy nevytvaras sucasne novych samovrahov. ti co chcu skoncovat so svojim zivotom uz tak ci tak existuju a to bez ohladu na tvoju vieru a nazory, to je proste len zatvaranie si oci pred problemom (co nevidim a neriesim akoby ani neexistovalo ze?)
to ako to tu prezentujem - ano ja si uvedomujem v com "robim chybu" - ze som narozdiel od politikov a inych profesionalnych manipulatorov ktori vas inak ovladaju perfektne, velmi priamy a otvoreny a ze pisem naozaj co si myslim a tak ako to citim, lenze to ma tiez svoj zmysel kedze chcem vidiet aspon skutocne reakcie ludi. aktualne pozorujem, ze je to tu stav podobny pstrosovi s hlavou v piesku - "nechcem nic vidiet ani pocut".. to by bolo asi najprv nutne prist s niecim co v nich vyvola nejake pozitivne emocie uz v prvom okamihu od nahladu na takuto temu a az neskor ponukat nejake racionalne zalozene argumenty lebo inak ich nebudu ochotni ani len pocuvat

prezyvko

teraz nechápem o čom vravíš. nevidím že by tu niekto bránil druhému v právach, alebo že by sa tu bránilo vo vytvorení legislatívy.

keby sa aj niečo také uzákonilo, tak by sa to zneužívalo tak ako všetky zákony ktoré sú krivé ako samotný paragraf. takéto usmrtenie by bolo len práčkou na peniaze pretože by to bolo neskutočne drahé (nemyslím výroba nejakého preparátu, ale toho človeka s ihlou) a ten kto by sa chcel zabiť by to radšej spravil hneď ako by mal čakať mesiace a platiť štemple od psychológov, komisie a ktovie čo ešte. stále vravíš že človek nemá slobodnú možnosť a pritom ju má.
tiež vravíš o demokracii, pritom názor väčšiny ľudí by takéto niečo nepodporil. a ako sám dobre vieš, demokracia nieje o slobode ale o tom že názor väčšiny je ten ktorý má váhu.
pokiaľ chceš meniť legislatívu, tak môžeš začať zbierať podpisy.

máš len svoj názor a nikoho nepočúvaš a to čo píšeš anjelikovi sú len pokrytecké bludy.

bluee

Teda, odo mna by si sa toho co pozadujes nikdy nedockal, kedze som veriaci a moja viera mi nic podobne nedovoluje, kedze vnimam zivot ako Bozi dar (a nevrav, ze nabozenstvo k tomu nepliest, ked na Slovensku je prave viera uplne zasadna, kedze katolici su vacsina). Kazdopadne, aj ked to cele nepodporujem, ateistov by si presvedcit mohol. Ale urcite nie formou, akou to tu prezentujes. Toto holt na ludi neplati.

anjelik*

Kukučka, ja ťa predsa o ničom nepresviedčam. Iba som napísala svoj názor, nikde som nežiadala, že ho máš brať ako ultimátnu pravdu a že žiadny iný názor a postoj nie je. Je v mojej prirodzenosti byť milá a na každého, takže sa nejedná o nijaký prejav falošnosti. Preto som ani debatu s tebou nechcela ukončiť tak, ako ostatní a nechať ťa bez odpovede.:o) Len každý vidíme niečo iné a nemá význam ďalej pokračovať.

kukucka1

@bluee
v skratke a inymi slovami - ja na rozdiel od tu ostatnych diskutujucich NEVIEM co je pre ludi spravne a PRETO podla mna treba nechat NA LUDOCH SAMOTNYCH aby sa mohli SAMI ROZHODNUT ako so SVOJIM zivotom nalozia a nie aby im v tom NIEKTO DRUHI NIECO PRIKAZOVAL ALEBO ZAKAZOVAL PODLA TOHO AKO TO VIDI ON. teda este raz - nehrajme sa tu na vsevedov, nerozmyslajme nad tym co "ludia potrebuju", len im umoznime sa realizovat podla vlastnej vole - len im v tom nebranme, to je vsetko.

kukucka1

@bluee

zdanie moze klamat. vies v com je ten rozdiel? ze ja nikomu nic neprikazujem, nikomu nehovorim aby isiel spachat samovrazdu, nikoho nepresviedcam ze dobrovolne zomriet je skvela vec ktoru by si mal kazdy vyskusat, a nikomu nebranim v jeho pravach, nikomu ich nemienim vziat, tak ako to oni prezentuju opacne, ze to musi byt zakazane, ze je to nemozne, nemyslitelne, ze je to hlupost, ze clovek MUSI robit to a to a inak to nejde a tak dalej a tak dalej. ja len hovorim - zachovajte si nazory ake mate, zite nadalej ako si zijete, len skuste zmenit svoj postoj tak, aby ste nim nebranili v pravach druhych ludi, ved nijak vam neukroja z tych vasich, skuste len nebranit vo vytvoreni legislativne podopretej SLOBODNEJ MOZNOSTI, ziadneho nariadenia ani zakazu, vsetko ostane po starom a mozete nadalej zit presne tak ako zit chcete - len to umoznite aj tym ostatnym, nielen sebe. a to je dominantny rozdiel medzi mnou a ostatnou vacsinou v tejto diskusii

Najčítanejšie články