Pokojna smrt - nedostupny tovar?

Príspevok v téme: Pokojna smrt - nedostupny tovar?
kukucka1

Preco vlastne ludia nemaju pristup k zaisteniu pokojnej, bezbolestnej a rychlej smrti, napriek tomu, ze prostriedky modernej mediciny to bez problemov umoznuju? Preco ludia bezne davaju humanne uspavat svojich stvornohych milacikov, aby zbytocne netrpeli, no pre ludi je to paradoxne nedostupne, aj keby sa pre to sami z vlastnej vole a vedome rozhodli, ci boli by ochotni si to aj sami zaplatit?
Bolo by menej pachtiacich sa otrokov a niekomu hore v systeme by velmi chybali, resp. by mu vadilo, ze nad svojimi otrokmi straca definitivnu kontrolu?

phoenix

Blue, a čo všetci ti chudáci, čo sa k biblii nedostali, oni sa nevedeli slušne chovať? Desatoro vychádza zo skúsenosti a zvyklostí ľudí. Nevzniklo z ničoho nic a nespadlo na zem. Napísal ho múdry muž, to je celé. Taký Chamurappiho zákonník bol napísaný dávno predtým. A oko za oko zub za zub majú niečo do seba .

bluee

Keby clovek mal vsetko brat z "fyzikalneho hladiska" tak nasim cielom by vlastne malo byt iba byt nejakym zivocichom bez hlbsieho opodstatnenia a zmyslom nasho pobytu na Zemi by malo byt lovenie zvierat a mnozenie sa. Prave to, co fyzika nedokaze vysvetlit ju posuva dalej. A nielen ju, ale celu podstatu ludstva.

bluee

Naviac, je to tvoj nazor. Rovnako ako ten druhy je moj. Tvoj mozem tiez povazovat za irelevantny lebo kde je dokaz, ze velky tresk niekedy bol?

Ale nechcem aby sa to tu zvrhlo v hadku ohladom vierovyznania kedze to s povodnou temou suvisi len nepriamo.

A este by som ti chcel pogratulovat, ze nepotrebujes ziadne predpisy k spravaniu a moralke. Ja taky dokonaly, zial, nie som, radsej to necham na Niekoho mocnejsieho ako ja. A pamataj, nebyt tych kodexov ci spisov, ktorym sa tak vysmievas, a sice trebars desatoru, tak dnes by si tu ani nebola a hlavne - vseobecne moralka by bolo nieco uplne ine, nez v akej forme je to dnes. Lebo stale sa na to akosi zabuda, ale desatoro Bozich prikazani bol v podstate prvy "spis" nejakych pravidiel a hlavne dost dobrych a opodstatnenych pravidiel. A nezabudajme na to, ze z tohto spisu vznikli takmer vsetky zakony novodobeho ludstva.

jedulka

bluee
po celé staletí jste se perfektně naučili odpovídat a argumentovat ve svůj prospěch a používáte přitom psychologii. Za ta staletí jste se vypracovali v psychologii co se týká ovládání lidi na velmi vysokou úroveň. Ale stačí vám dát komukoliv z talárnikov tyto tři otázky a jste v ri.i.
Carodejka
ty jsi velmi správně odpověděla. Pocházíme z velkého třesku, což není nic jiného než ooobrovský atomový výbuch. Naše těla se skládájí z 60-70% vody, což je vodík a kyslík, nějaký ten uhlík, pár procent železa a zinku. Fyzik by ti odpověděl, že nejsme nic víc než atomový odpad. :-)

bluee

A nenarazil som priamo na teba. Tym, ze poviem ateisti mam na mysli komunitu, nie kazdeho jedneho clena tejto spolocnosti. Ci ty si myslis, ze ak sa nieco povie na krestanov, tak sa to vztahuje na kazdeho z nich? Kazdy sme iny, kazdy, aj ked mozno patrime pod rovnake spolocenstvo, nikdy nebudeme vo vsetkych otazkach mat rovnake odpovede. To, ze ty ako ateista mas na tuto temu nazor, aky mas, neznamena, ze taky maju aj dalsi neveriaci.